Tigerkaka med kakao och banansmak
I helgen började vi med att baka. Vi brukar sällan göra det i denna familj förutom i december. Då är det ett måste. Då ska lägenheten lukta nybakt och man ska ha fika att bjuda på när det kommer folk och hälsar på. Först ut var en tigerkaka med kakao och choklad. Inte så julig men enkel att göra och man har ofta allt hemma.
Ingredienser
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
200 g margarin eller smör
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
Smaksättning av 1/2 dl kakao och 2 bananer.
Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och rör sedan margarin och socker poröst. Blanda ner ett ägg itaget. Tillsätt allt det andra. Lägg ca 1/3 av smeten i en annan bunke och blanda ner kakaon. Smaksätt resten av smeten med två mosade bananer. Häll hälften av den ljusa smeten i en smord och bröad bakform och sedan på med den mörka och sist resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 tim. Låt kakan svalna i formen en liten stund innan man vänder upp den.
Kommentarer
Trackback