Första föräldrarrådsmötet...

Nu är det avklarat, har varit lite nervös. För vi hade ju lite "läxa" till i dag. Vi skulle läsa igenom deras kommande likabenandlingsplanen och komma med åsikter och förslag till förändringar. Alla som pluggat med mig och speciellt på sista tiden som bett mig läsa igenom deras texter vet att ber man mig komma med mina åsikter och förslag kan man få ett par A4 papper med ändringar tillbaka. Hehe.. ;-) på mötet kändes som att det bara var jag som pratade ett tag. Men kändes som att mina åsikter uppskattades väldigt och jag tycker att jag utvecklats genom att våga ta för mig mer i såna tillfällen. För ett år sedan hade jag nog bara suttit tyst och låtit de andra tala och leende nickat medhållande. Måste säga att jag har stor nytta av det jag lärt mig i skolan de senaste halvåret när det kommer till såna här saker.

Däremot fick vi i kväll vetskap om att kommunen kommer påbörja en utredning om strandens förskola (där mina tjejer går) skulle kunna flyttas till Porsöskolans lokaler. Vilket skulle innebära att förskola och skola blir integrerade. Första tanken är NEJ så kan de ju inte göra. Hur ska en 1 åring kunna fungera med en 12 åring på samma rastyta. Och den tanken finns ju fortfarande. Vad tänker de med egentligen när det kom med förslaget? Hur ska detta gå? Hur ska de få plats med en förskola med 3 avdelningar i den skolan... förskolebarn kräver ju mycket mer plats än skolbarn. Och tillbaka till uteplatsen hur ska de få det att gå ihop. Skolan ligger inte bra till och känns inte som en skola som skulle passa som förskola. Med fritidsgård och allt som finns runt omkring. MEN jag måste väl ha i åtanke att detta är min första reaktion på det hela. Har inget "kött på benen" måste nog ta och fundera riktigt ordentligt på vad vill jag och vad tycker jag. Prata med andra och få lite infallsvinklar på det hela. Vilka för och nackdelar kommer att finnas och vad kommer detta att innebära. Det är mycket att försöka ta in och smällta på en gång känns det som. Rätt tid att börja i föräldrarrådet? hihihi.. vi som kommer att vara representater för alla föräldrar på förskolan sen när det är dags att träffa politikerna i frågan.. om det nu blir av än så länge är det ju bara en undersökning som ska göras.

Ska ta och lägga mig nu med alla frågor som snurrar i huvudet... har ni förresten en åsikt om detta så dela gärna med er. Behöver berikas med olika infallsvinklar. Både positiva och negativa..

Gonatt...

Kommentarer
Postat av: Anna

Min omedelbara tanke är NEJ NEJ NEJ! Varför ska dom göra så???!!!! IDIOTER!
Rusta upp stranden i stället och låt den vara kvar!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback