Nu är ringarna beställda

Var upp på stan i dag efter att ha pluggat halva dagen och tränat andra halvan. Lämnade barnen hos farmor och cyklade upp till stan för att möta upp älsklingen efter hans jobb. Var först på guldfynd och försökte hitta någon ring som matchade de förlovningsringar som vi spanat på sen tidigare. Men det var svårt. Tyckte hon var otroligt otroligt stressad och de hade inga ringar inne som man frågade efter så besvikna gick vi därifrån inställda på att behöva släppa tanken på dessa ringar och försöka hitta några förlovningsringar som var enklare att matcha.

Vi gick sedan på Fritz olsson, där var det skillnad på service vill jag säga. Vi satt och prövade ringar i ca en timme och hon som hjälpte oss var helt underbar. Hjälpte till att försöka hitta ringar som passade till förlovningsringarna. Kom med egna åsikter och det var jättebra. Till slut satt vi där med två olika vigselringar som jag tyckte mycket om och som passade väldigt bra ihop med förlovningsringarna. Hade beslutsångest, men till sist blev det denna vigselring...

och dessa förlovningsringar som jag visat ett par gånger tidigare.

När vi handlade ringarna fick vi också en presentförpackning med två superfina champangejglas från Spiegelau. Det blev dock ett par tusen dyrare än planerat, men om 1-2 veckor har vi tre nya fina ringar.



Påsken

Påsken spenderades i Kalix där vi hann med otroligt mycket. Vi var ju och hälsade på mina föräldrar, men vi hann även med att träffa min mormor, min kompis Malin, hennes blivande man och deras lilla nyfödda dotter Minnah i deras fina nya hus. Man får mycket hus för pengarna i Kalix. Vi har bytt däck (för sent vi vet men har inte hunnit tidigare), tvättat bilen och fixat med den på brandstationen. Tjejerna älskar att titta och sitta i alla brandbilar och räddningsfordon när de är med. Vi har hunnit vara till Finland och shoppa lite i köpcentret som ligger just över gränsen i Torneå. Sen har vi hunnit med att Bowla lite. Det var super kul denna gång. Jag kom tvåa .. och gjorde TVÅ strike... Väldigt bra för att vara jag som mest brukar hålla till i rännan.. hehe... Nä vi hade en kul helg. Wilma har börjat försöka lära sig att sticka. Jag fick underbar massage av min  älskade lillasyster och vi spelade en massa Mario på syrrans Wii... och en massa annat har vi också hunnit med!

 

 



Nya skor


Igår var vi runt på varenda skoaffär i Luleå som var öppen och letade skor åt Wilma. Våren kom fort som bara den och i helgen har vi haft 15 grader.. alltså plusgrader... *nice* Snön på vår lilla gräsplätt är snart borta för ca två veckor sedan var snön över staketet. Det har gått undan vill jag säga. Måste fösöka städa ur och rensa både förråd och klädkammare nu de kommande dagarna. Började lite smått i helgen, men känner att det är så mycket som jag bara vill slänga iväg att jag inte riktigt vågade fortsätta. En hel del var redan slängt men det syns inte om man tittar in i förrådet och klädkammaren ser det ut som ett bombnedslag.

Stor del av det vi har i förråden är tjejernas försmå kläder.. både vanliga kläder, ytterkläder och skor ÖVERALLT! Sen finns det en hel del av Lars gamla kläder också. Han har slängt mycket och han har även gett bort en hel del. Men det finns fortfarande kvar. Har fortfarande svårt att förstå att han har s på kläderna nu! *sjukt* Sen finns ju även massor med påsar med mina "gamla" kläder i mindre storlekar som jag hoppas snart kunna komma i igen. Skulle kännas så skönt att slänga mina gamla kläder som jag numera har i garderoben... :-)

Mycket som inte används med andra ord, men känns inte riktigt bra att slänga iväg saker som skulle fungera och lägga ut det på blocket kräver ju att man fotar och skriver om det hela. *suck* Jepp vi har det vi gör framöver. Men nu känner jag att jag kom lite bort från ämnet som jag startade skriva om. :-) Så tillbaka till Wilmas skor. Efter mycket om och men blev det dessa skor som vart inköpta.

Köpta på Skokanonen för 200 kr


Nova fick nya skor förra veckan ett par svarta med rosa detaljer. Kanske lägger in en bild på dem sen. Hittade ingen på internet. Vi har även fyndat en resväska till Nova tills vi ska åka till Turkiet i augusti för ca två veckor sedan. Det blev denna väska, köpt för 99 kr på Coop. Som hittat. Vi andra hade ju väskor sen tidigare så blev bara att köpa en. Tror alla andra i familjen även velat ha denna skönhet. Fin som bara den. När vi åkte förra året delade flickorna på en resväska Men nu när vi ska vara borta i två veckor känns det som att de behöver ha en väska var. Både för extra kläder att ta med, men vi hinner ju shoppa lite extra på en vecka till i Turkiet också... ;-)

 


Gott vin...

Jag måste ta och rekomendera alla som inte prövat detta rödvin att göra det. Vi drack det i går till maten, men fungerar nog lika bra som sällskapsvin. En ny favorit tror jag... ALLEGRO Primitivo



Ett år äldre...

Igår blev jag ett år äldre igen... 27 år denna gång... åren går verkligen fort nu för tiden.. är kanske nu som man ska börja säga att man slutar att fylla år eller ? Behöver nog inte bli så mycket äldre? Dagen var i alla fall bra full med känslor. Både känslor av att vara uppskattad och älskad. Tack igen för alla gratulationer. Men dagen var även även full av känslor av sorg och mycket tårar... :/ Bella flyttade ju igår... Trist men tyvärr ett måste!

Så till nå mycket roligare. I helgen har jag blivit en cykel rikare... Blev en sådan här. Älsklingen bygde ihop den åt mig och vi har tagit en premiär cykeltur i år. Känns väldigt bra och stabil. En riktigt fin tantcykel... ;0)




Nu har hon flyttat... *snyft*

Nu har vår lilla älskling flyttat till en ny familj. Var många som var intresserade av att adoptera henne, men till sist blev det en tjej i Luleå som bodde inne i en lägenhet inne i stan som fick den stora äran att ta hand om vår tjej. Hon hade en halvsyster till Bella som var i samma ålder vilket gjorde att det kändes extra bra. Vi saknar henne! Det känns tomt och vi har gråtit en del här hemma. Men jag måste säga att även fast vi inte har hunnit med att städa upp allt här hemma och förmodligen inte fått bort allt här så känns det redan bättre här hemma. Jag nyser inte lika mycket.. ögonen kliar inte lika mycket och det känns lättare att andas... Hoppas att jag blir av med astman sen också... Skulle vara perfekt...




Lördags shopping...

Idag var vi upp på stan en sväng och shoppade. Kändes som att hela Luleå har bestämt sig för att göra samma sak. Var folk över allt. Trångt och bökigt. Men vi hittade allt vi var ute efter denna gång.



Skjorta och slips till Lars...
(Slängde eller rättare sagt hängde bara snabbt upp den på en galje...)



Diadem till tjejerna...

och var sin vit kofta...

Senare under dagen har vi varit och handlat mat, grillat och ätit gott. Passat på att städa upp hela lägenheten. Vilket var mycket skönt att få bortgjort. I morgon är planen att pimpla... Får se i fall Lars bror hittar igen isborren som vi tänkte låna annars får vi ändra våra planer.. då kanske det blir ormberget istället... något blir det i alla fall... Idag har vädret varit underbart.. nästan 10 grader i skuggan.. hoppas på en lika fin morgondag...

Vår lilla älskling...

Igår mailade vi uppfödaren som vi köpte vår lilla älskling ifrån. Hon var väldigt hjälpsam och ska försöka hjälpa oss att hitta ett bra hem till vår lilla gumma. Känns jättejobbigt att det ska behöva bli så här, men vad ska man göra.



Här kan ni kika på bilder när hon var liten samt se vad hon skrivit. Norrtassen
Hoppas att vi hittar ett bra hem till henne nu. :(


Ringar...

Var upp på stan med älsklingen i går och tittade på vigselringar och ev. även nya förlovningsringar nu till sommaren. Lutar lite mot att det blir denna vigselring...

Sedan har vi kikat på dessa förlovningsringar

Dessa har vi blivit lite smått förälskade i båda två. :) Känns lite osäkert dock hur de båda ringarna skulle passa ihop? Just nu har vi ju blanka förlovningsrungar i guld som vi tycker är tråkiga, repiga och älsklingens ring är för stor. Så Vi vill köpa fina ringar som vi inte hade möjlighet till då vi förlovade oss som tonåringar. ;-) Frågan är dock om de passar med vigselringen och om inte hur man i såna fall kan kombinera dem? För den nedersta ringen är den som jag mest av allt vill ha. :-)

Vi får se vad som händer.. Svårt att se från olika bilder i fall de skulle passa ihop eller inte. På dessa två bilder ser guldfärgen väldigt olika ut, men tror att det i verkligheten är lika. Men ska och kika på dem nästa vecka till helgen då trodde Guldfynd att båda ringarna skulle finnas inne.

Skulle kunna tänka mig att enbart köpa varsin av ringarna på den nedersta bilden och kombinera dem med våra nuvarande guldringar. Men då är det ju det där att vid vigsel är det väl enbart jag som ska ha en ring? Skulle gärna se att älsklingen också fick sig två ringar... jaja.. nog funderat kring det tror jag... i alla fall för tillfället...

från en helt vanlig influensa till astma?

Det var ju beskedet som jag fick när jag gick till läkaren den 14 mars efter att ha varit sjuk och hostat sen årsskiftet. Tror inte att jag nämnt det här tidigare. Sen dess har jag använt mig av ...

denna 8-12 gånger om dagen...


och denna varje morgon och kväll...

 

I alla fall då jag har kommit ihåg det hela är inte allt för lätt att få in rutinerna på detta på en gång. Men det har väl gått rätt så bra. Hostan försvann nästan första dagen. Dock sitter mycket av förkyldningssymtomen fortfarande kvar. Direkt jag tränar blir andningen väldigt ansträngd och pipande. Vilket är jobbigt  men inte alls lika jobbigt som det besked som jag fick i går på posten, resultatet av mina allergitester.

Det stod följande:


Hej Jenny!

Allergiproverna som vi har tagit 110314 visar att du är allergisk mot katt, hund och häst. Dock inte mot damm och mögel.

 

Häst och hund var jag ju medveten om sen tidigare, men inte katt. Vi visste att detta kunde hända, men innerst inne ville vi inte tro att det skulle vara en möjlighet. Då vi tidigare haft två katter utan att jag fick några allergiska besvär av dem. Googlade symtomen på kattallergi. Dessa togs upp.

  • Rinnande näsa (Har)
  • Täppt näsa (Har)
  • Kliande ögon (Har)
  • Uppsvullna ögon (Har)
  • Röda ögon (Har)
  • Rinnande ögon (Har)
  • Svårigheter att ta djupa andetag (Har)
  • Andfåddhet (Har)
  • Det kan bli tyngre att andas (astma) (Har)
  • Man börjar att nysa (Har)
  • Man får rethosta (Har)
  • Det börjar klia på huden (Har inte)
Av 12 symtom har jag 11. Det känns ju lovande. :/ What to do? *ledsen*

Fortsättning på Papier Mache pysslet...

Efter att ha varit runt och inhandlat lite färg till barnens kreationer, fick de börja måla dem i går. Det var superkul. Jag tycker verkligen om att hitta på såna här saker med tjejerna. Nu är de nästan färdiga. Några delar av figurerna behöver målas lite till och sedan ska några detaljer fixas. Typ öron och svans till grisen och tuppkam och fjädrar på rumpan på novas kyckling. För detta ska det införskaffas lite lim som hade lyckats ta slut det med. Lite bilder från i går.

 

Tjejerna börjar måla

 

Jag sitter vid Nova och håller kycklingen i näbben så den inte ska trilla omkull...

 

Första varvet var målat

 

Ögon gjordes och sattes fast efter andra varvet. Sedan ställdes dem på bänken för att torka över natten. Fötter gjordes till kycklingen, och en tuppkam.

 

Wilmas söta gris står och torkar

 

Nova med sin kyckling


Så nu fick ni se hur långt vi kommit hittills. Kommer slutresultat på dem sen när de är helt färdigställda.


Papier Mackè pyssel

I helgen har vi påbörjat ett projekt här hemma med att göra en Gris och en Kyckling.

Tjejerna väntade förväntningsfullt på att få börja pyssla men vi hade inte så mycket har hemma så vi var tvungen att ringa farmor och fråga om hon hade någon äggkartong över samt några gamla tidningar. Det hade hon så dem gick vi och hämtade. Sedan behövde vi ju även göra tapetklister då vi inte hade sådant hemma. Därför satt vi igång och kokade det.

Wilma väntar på att få börja pyssla

 

Nova vill inte göra en gris utan en kyckling.

 

Recept på hemmagjort tapetklister:


Ingredienser 

8 dl vatten
1 dl socker
3 matskedar potatismjöl

 

Gör så här:

Blanda ut potatismjölet med hälften av vattnet (4dl) så att det blir en jämn smet.  Sedan kokar du upp resten av vattnet (4 dl) och sockret (1dl) i en kastrull. Tag av kastrullen från plattan och häll i smeten med potatismjöl och vatten. Rör om hela tiden. Låt blandningen hettas upp igen men låt den inte börja koka. Sen behöver du bara låta det kallna och vips har du giftfritt och fungerande tapetklister.

 

 

Förbereder kycklingen

 

Så är såg de ut i lördags då de stog och torkade.

 

Kycklingen från sidan

 

Dag två (idag) har vi fortsatt med att göra dem stabila
med ytterligare lager med tidningar och tapetklister.

 

Dag två: Kycklingen från sidan

Glada pysseltjejer


Slutresultat kommer när de blivit färdiga!


Det började med att Wilma såg detta på Bolibompa:

http://svt.se/2.130227/farzad#video2231782=2339032


Brand på Porsön

Klockan två på natten vaknade jag upp av att det small som bara den. Vart rädd att det skulle vara skottlossning som tidigare rapporterats till polisen under kvällen när liknande smäller (fast inte lika höga) hördes vid midnatt. Detta är något som polisen uteslutit men det visste vi inte då. Hörde på ett par smällar innan jag konstaterade att det inte är raketer som är vanligt för oss att höra när vi bor så pass nära LTU. När jag kom ut ur sovrummet såg jag hur lågorna slog upp utanför fönstret... Visseligen en bra bit bort men de lös upp hela vardagsrummet. Skrek åt Lars. SHIT DET BRINNER! Var på han flög upp snabbt från sängen. Vi såg att bilar började anlända till platsen så vi insåg att det redan var folk som ringt in det hela. Vi klädde på oss och gick ut för att titta på när det brann och vi ville väl även konstatera att branden inte skulle ta huset brevid. Huset som vi bodde i innan vi flyttade hit. Kände verkligen med dem som bodde i det huset eftersom vi känner de flesta i den byggnaden. Men elden kom som tur var aldrig till huset utan höll sig till carporten och bilarna runt omkring. 25 bilar blev skadade varav 11 totalt utbrända. Talade med många som blivit drabbade dagen efter. Känns hemskt. Vissa hade inte heller helförsäkring på bilarna så de lär ju inte få något för detta. Det värsta är att polisen misstänker att branden var anlagd på grund av att det gick så fort. Så vi får se. Väntar med spänning för att höra vad de kommer konstatera. Den natten blev det ingen sömn. Lite rök kom in i lägenheten.. Wilma vaknade och kunde inte somna om. Hon låg och skakade som ett asplöv och var rädd att hon skulle brinna upp. Nova sov igenom det hela. Jag kunde inte heller somna om. Dagen efter började min mattekurs satt på lektionen och gäspade och försökte hålla upp ögonen som hela tiden åkte igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Myskväll...

Lördagen den 26 mars ordnade vi med barnvakt och åt en supergod middag och sedan gick vi på bio och såg filmen. I am number four. Den var superbra! Me like! :-) Kommer förmodligen fler delar på den filmen för det var ett sånt där öppet slut.. Hade lätt kunnat se den filmen ett par timmar till...

 

Lite bilder på oss från kvällen...

 

 

 


 

 


Söndagsmiddag

Lars brukar vara den som står för större delen av matlagningen här hemma men eftersom han börjat arbeta mer och ofta ganska sent har jag börjat få ta större del av detta. Förra helgen bjöd jag på söndags middag. Fylls köttfärslimpa med kokt potatis, men champinjonsås och ångkokta morötter. *mums*


Teknikens hus x2

Under tiden som jag varit dålig på att blogga har vi hunnit med två besök på Teknikens hus.

Bilder från den första gången:






 

 

 

 

 

 






Bilder från den andra gången:


 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bilder från sportlovet: Utelek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Bilder från sportlovet: Skidåkning

 

 

 

 

 

 

 


Dålig på att blogga...

Jag har varit väldigt dålig på att blogga på sista tiden. Har gått ett par veckor sen sist. Däremot har det ju hänt en hel del under denna tid så blogga har inte varit det första som jag prioriterat. Fota har jag gjort ganska mycket på sista tiden så jag ska försöka uppdatera alla er som läser min blogg.. speciellt er som är inne varje dag trots mitt dåliga bloggande.

Kan ju uppdatera er kring att jag avslutade förra läsperioden som handlade om svenska och svenska som andra språk den 25 mars. Nu är det matte som gäller sista läsperioden + en B-uppsats i Specialpedagogiken. Sen är jag färdig... helt klar med skolan. Känns konstigt att inte veta vad som kommer ske i sommar. Men det är jag ju i för sig van vid att inte veta. Men sen.. vad kommer ske? Vi har pratat mycket om vi eventuellt ska flytta söderöver... Lars vill... jag bromsar. Finns mycket för och nackdelar som jag ser det. Skulle mer än gärna flytta ner till exempelvis Kalmar för att komma närmare min bror och hans tjej som det inte går en dag utan att man saknar. Få jobb och slippa de kallaste vinterdagarna här uppe. Men jag ser även nackdelarna i att komma närmare dem innebär att man kommer längre från alla andra. Från mina och Lars föräldrar och från vänner. Jobb här uppe finns det, men just nu enbart i form av vikariat inget fast. För att köpa hus behöver man fast jobb. Hus vill vi köpa innan Nova börjar skolan om 1 år och 4 månader... *dileman* En sak som gör att vi förmodligen blir kvar här i Luleå är att Lars fått ett nytt jobb. Denna gång heltid! Har ju haft en 70% tjänst sen tidigare så just nu är han mellan två jobb. Håller på att avsluta det ena samtidigt som han påbörjar det andra.

Kommer uppdatera med massa små inlägg med bilder under dagen...