En biobiljett bortskänkes - FÖRST TILL KVARN!



Hittade en biobiljett hemma som vi inte kommer hinna använda och därför tycker jag att det är bättre att ge bort den åt någon som har tid. Ring eller skicka sms 070 352 44 02 (nog för att ni alla har mitt nr.. ) Den går ut den 4 feb och vi är borta i helgen och sen jobbar jag kväll därför blir det ingen bio här. Men som sagt hör av er SNARAST i fall ni vill ha den!

Ibland krävs det inte mycket...

...för att man ska bli glad!



I går fick denna teckning mig att le! Kom hem från jobbet som vanligt ganska sent och saknat barnen hela dagen. Wilma hade målat Molly och en Krokodil skrivit sitt namn och Tandenärlös molly. Vi var ju till tandläkaren förra veckan och därav tror jag att detta intresse kom från.. Sötnosen min.

Har haft grupparbete i dag vi har planerat lite på vår rapport som vi ska skriva förberett syfte och forskningsfrågor inför samtalet med vår handledare i morgon och så har jag börjat att bearbeta litteraturen till denna uppgift. Känns skönt att ha kommit igång.

Fick papper i dag från förskolan ang. flytten och insåg snabbt att jag tolkat barnens förskolelärare fel när hon sagt att de skulle få flytta den in den 3:e så pratade hon inte om februari utan om mars. Så i början av mars sker flytten av förskola. Vilket för övrigt kändes ganska långt bort... men tiden går ju så fort!

Nä, nu ska jag fortsätta plugga och sen bege mig till jobbet igen... Känns som att det är ganska lättförtjänta pengar just nu när vi har utbildning. Men jag klagar inte! Hoppas ni har en underbar vecka. Vet att jag är dålig på att svara på kommentarer. Ska försöka ta tag i det någon dag.. kram på er!

Veckan som gått...

Måste säga att veckan som gått verkligen varit full. Började skolan i måndags och genast blev det full fart på läsandet. Sedan har jag utbildning 6 h varje kväll på mitt nya jobb, vilket har inneburit långa dagar bara det. Men självklart har tjejerna varit sjuka också. Wilma fick feber förra helgen och var hemma från förskolan mån-tors och gick en snabb sväng på fredagen. Nova var hemma i måndags den enda dagen hon haft feber hon sov hela den dagen och var pigg och glad dagen efter men hon var hemma mån-ons. Så det har varit fullt upp hemma med barnen, skolan och jobbet.

Jag har hunnit med allt i skolan och jag har inte varit allt för trött, bara lite. Har en examinationsuppgift i dag efter lunch. Förmiddagens pass blev inställt så nu uppdaterar jag lite här och sedan tänkte jag plocka till lite. här hemma Städningen har tagit stryk denna vecka då Wilma, Nova och Lars har varit sjuka. Alla med hosta och feber...jag har haft mycket att göra haft lite ont i halsen och nyst. Känns skönt att jag inte blivit smittad av de andra i familjen i alla fall. Har inte tid att ha feber..

Var på apoteket i helgen och köpte halstabletterna Strepsil. De var helt otroligt bra, kommer nog aldrig köpa nå andra halstabletter. De var dyra (50 kr) men man behöver bara en åt gången så det blir billigt i längden. Hade ont i halsen på lördag morgon tog en sådan och sen hade jag inte ont nå mera förren dagen efter då jag igen tog en och halsontet försvann. Rekomenderas!

Jag trivs väldigt bra hittills med det vi fått lära oss under utbildningen. Det är OTROLIGT mycket man ska kunna och ibland känns det hopplöst, men jag har insett att man lär sig ganska snabbt sakerna. Det känns skönt och jag känner mig lite smartare.. haha.. Det är en hel del trevliga människor i min utbildningsgrupp också som jag kommer överens med och trivs att vara med så det är kul.

I torsdags fick vi veta att Wilma fått en plats här på Porsön i Lulegymnasternas barngrupp. Det känns roligt och stort att vår lilla tjej ska börja med gymnastik. I helgen har vi letat efter gymnastikkläder vilket inte var det lättaste eftersom allt i Wilmas storlek var slutsålt.. Vi kollade på Team sportia, Intersport, Stadium, Lindex innan vi till sist hittade ett par supersnygga byxor på p.o.p. som dessutom var på rea.. Aldrig fel det! ;-) Nu ska vi bara hitta några t-shirtar också. På lördag startar det! Ska bli kul!

Sen har vi äntligen fått veta när flickornas förskola ska flytta. NÄSTA VECKA! Ojoj... det är ju snart...Får se om det kommer vara stängt under någon dag eller hur de löser det hela. Sist jag pratade om de förstod jag som att de kommer vara på en tillfälligavdnelning som görs i ordning denna vecka och som kommer bemannas med vikarier under tiden avdelningen flyttar. Får se om de blir så. Vet inte hur vi ska lösa det annars i fall man skulle måsta vara hemma. Men sånt brukar lösa sig. Det ska i alla fall bli kul med att de får nya och fräscha lokaler även fast jag inte vart nöjd med lösningen för matdelen. Är ärligt talat lite orolig för hur det kommer att fungera.

Inga bilder denna gång heller... sorry! Har inte använt kameran på ett tag, får skärpa mig!

I morgon börjar skolan och jobbet...

I morgon startar den nya läsperioden.. Får se om man är lite ringrostig eller om det är lätt att komma igång igen. Har inte alls pluggat på 5 veckor.. om man bortser från att jag faktiskt började läsa en bok i går.. Var riktigt bra! Sällan man får en så bra kursbok. Har nästan läst igenom hela redan utan att behöva sucka och tycka att detta var ju tråkigt.. Utan den var riktigt bra. I morgon har vi kursintro pass 1 och sen vet jag inte hur dagen ser ut.. för vi blir delade in till olika klasser på morgonen och efter det får vi veta om vi har 1 pass till eller rent av 3 pass till i morgon. Sen har jag utbildning mellan 16-22.. Så min dag är fullbokad i morgon.

I går var jag på bio med Therese... var super skoj! Vi såg "Yes Man" den var bra. Kul att komma ut och hitta på nå..

Wilma har sovit bra hela veckan nu.. så det verkar ha vänt nu. Känns skönt! Det är jobbigt att inte få sova på nätterna.

Jag har precis skickat i väg bilder på framkallning. Längtar tills de kommer. Det som är jobbigt är ju att det tar ett bra tag att ladda upp bilderna för framkallning, men sen när man får dem är ju alla bilderna perfekta så det är värt den tid det tar.
Nu är min långa ledighet alltså slut.. Har njutit av den till max!

Kram

En händelserik dag...

I dag har det hänt mycket. Först var jag och tjejerna en sväng till vårdcentralen för att visa upp Wilmas tå och få den omlagd ordentligt igen. Vi ska fortsätta med fotbad i 1-2 veckor till och ha tån inlindad under den tiden. Det har i alla fall redan börjat att växa en nagel där de tog bort den gamla. Wilma har inte alls ont utan hon njuter mest av att få bada fotbad varje dag och bli ompysslad. Sen kan jag meddela att det är tredje dagen nu utan att Wilma fått några utbrott.. vågar man hoppas på att vinden har vänt??

Mitt andra stopp för dagen var på skolan där jag mötte upp en tjej som jag brukar köpa böcker av. Denna kurs böcker hade nypris på ca 1300kr.. Jag fick tag i alla böcker jag behövde (utom en) för 400 kr! det kändes bra. Speciellt med tanke på att det enbart är en 5 veckors kurs.

Igår satt jag och slö surfade på datan i brist på annat var jag in på ams och hittade ett jobb som jag sökte. Tänkte innte nå mer på det hela. 5-10 mintuer senare ringde mobilen. Ett nummer jag inte kände igen.. Jag svarade och det var från det jobbet. Hon gjorde en kortare interjuv med mig på telefon och bjöd sen in mig till en interjuv i dag. Så mitt nästa stopp efter att ha varit på skolan och kopierat lite papper och betyg var att gå på interjuv inne i stan.

Väl där fick jag göra ett prov. Kul?? Nä, kändes som att jag var i skolan och inte hade pluggat inför ett prov. Vilket typ aldrig hänt! Det var 4 del moment. Det första hade med svenska och ordförståelse att göra.. kändes bra. Det andra var ett slags personlighetstest..vilket man skulle välja ett av två olika altenativ... (60 frågor) Det tredje var reaktionstest för att se ifall man kunde göra flera saker samtidigt. Det fjärde handlade om jadu.. svårt att säga. Fick läsa en Lång text på kort tid och sedan fick jag uppgifter utifrån texten. Det var en massa fel som uppstår.. Hur fixar du det? Felsökning m.m. Måste säga att jag kände mig blåst och vid detta moment tänkte jag.. Jaja, jag försökte ju i alla fall.. får hitta något annat extra jobb istället. Nämde jag att provet gick på tid också.. haha.. efter detta fick jag göra en till interjuv. Det gick bra, fick bra respons m.m. Kunde dock inte sluta tänka på hur dåligt det kändes som att sista testet gick. Sen sa hon att det hde gått ra.. Hur gick det till?? Jag låg över medel tydligen.. fast jag mest satt och chansade.. haha..Kändes ändå som att detta jobba får jag inte när jag gick därifrån. Men 1 timme senare ringer mobilen igen. "Vill du börja jobba på måndag? " Säger rösten i andra änden.. Oops jag fick det visst. Så från och med nästa vecka har jag ett jobb.. Ska ha utbildning nästa vecka på kvällen och sen antar jag att man är färdig inskolad veckan där på. Ska bli så skönt att ha en extra inkomst och sluta oroa sig för hur sommaren ska gå samt om vi ska ha råd med att åka söderut till sommaren. Det verkar ha löst sig nu. Allt jag tjänar ska in på sparkontot. I sommar ska vi ha det bra!

Har plockt här hemma, diskat och tvättat. Ja, ni vet det vanliga och nu ska jag ta och slösurfa runt lite.. Kolla era bloggar och sen vara lite social med min sambo.

Kram på er!

Jag har fått en mammablogg award!



*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*

Jag har fått den här fina Awarden av Tessah för att hon tycker att jag ska vara stolt över min underbara Mammablogg! (jag ger den självklart tillbaka till henne också) Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

Therese
En barndomsvän till mig. Vi har spelat fotboll tillsammans och gått i samma klass.
Hon har två superfina pojkar som hon skulle göra allt för.
Hennes blogg handlar om hennes liv, filmer, böcker, tips, mode, inredning och om hur hon bearbetar branden hon var med om strax innan jul och hur brännskadorna läker.

Anna
En underbar tjej som jag lärt känna på senaste tiden.
Mamma till Wilmas vän Nova. Hon var den som fick min intresserad och att börja med Scrapbooking. I sin blogg skriver hon om sin familj och scrapbooking. Brukar ha fina bilder på sina skapelser och bjuder alltid på en massa inspiration. Måste se till att ses oftare nu, även fast ni inte bor här på Porsön nå mera.

Madde
En härlig tjej som säger allt vad hon tycker och tänker. Mamma till tre små sötnosar och har fått tre extra på köpet när hon träffade sin nuvarande kärlek. Hennes blogg handlar om hennes liv och även hon scrapar en hel del. Undra var hon får den tiden i från? Beundrar henne för att hon hinner med vardagen och allt annat hon gör!

Julia
En härlig tjej som jag tycker om att spendera tid med. Relativt nybliven mamma till lilla Emilia som föddes i somras. Blivande lärare och hon skriver om sin vardag i sin blogg. Ska bli kul att studera ihop igen!

Linda Y (privat blogg)
En tjej som jag lärde känna för två år sedan. Har två underbara små pojkar.
Hon skriver om sitt liv, familj, vardag och bravader i sin blogg.
Att läsa den brukar alltid få mig att le.

Milla
En halvtokig tjej som varannanvecka är trebarnsmamma till tre små killar. Bloggen handlar om allt mellan himmel och jord. Nybliven husägare så allt från heminredning, barnen, jobbet eller annat smått och gott. Bjuds ofta på ett skratt och underbara bilder.

Susanne (lösenordsskyddad)
En super trevlig tjej som har en son på snart 4 år.
Skriver om livet som mamma och vardagen.
Även om sitt nyaköpta hus och deras renoveringar och inredningar.
Alltid intressant att ta del av deras händelserika liv.

Så detta var mammabloggar som jag läser och kikar in på dagligen! Jag tycker om era bloggar och att följa er vardag




Julgransplundring...

Idag har vi haft julgransplundring hemma hos oss. Vi har sjungit och dansat runt granen och det blev sånger som "räven rasar över isen" och "små grodorna" m.m. Det var riktigt trevligt för barnen dansade och sjöng som bara den. De dansade själv också en del. Sedan har dagen inneburit städning, städning och återigen städning. Har plockat bort alla julsaker och fixat efter det damsugut upp glitter och damm. Jag har bytt sängkläder och är fortfarande inte färdig med städningen. Vi har ju så stor lägenhet ... haha  får se om man orkar ta tag i det sista nu innan man lägger sig eller om man skjuter upp det till i morgon.

Nattningarna är fortfarande super jobbiga med Wilma och jag känner att jag är inte riktigt förberedd på hur man ska hantera denna nyuppkomna trotsålder för henne. Har hört att "Trotsboken" ska vara bra, kanske får ta och låna hem den för att få lite tips och råd. Man blir så trött och frustrerad när de är så här varje kväll...det är bara då också aldrig på dagen då är hon helt underbar.


Ajajaj...

Var nyss och opererade bort halva tånageln på Wilma för den hade blivit infekterad. Hon var jätte duktig och tyckte att när de förberede tån var det som gjorde ondast och när hon fick sprutan med bedövning. Hon grät inget...


Min dotter tycker om matte!

I går kom Wilma till mig och visade en matte bok som hon gjort själv (utan någons hjälp) på hennes rum.

Framsidan (dålig bild dock orkar inte fota om)


Föreställer en häst med vingar

Sen insidan av matteboken...

En fågel
Två äpplen
Tre glassar
Fyra kärlekshjärtan
Fem bollar
Sex kycklingar
Sju ägg
Åtta små pengar
Nio spindlar
Tio myror
Elva pilar (Gjort 12 men kryssat över en)
Tolv guld pengar

Man blir glad när man ser såna där saker.. var bara tvungen att dela med mig. Annars har dagen varit en riktig pyssel dag, med blad annat pärlplattor och målande med vatten färg m.m.



Flickorna målar


Sista dagen vi är lediga tillsammans hela familjen...

Har vl egentligen inget vettigt att skriva, men tänkte att det kanske var dags att uppdatera.. :0) Det nya året har börjat rätt stå bra i alla fall. Mer tränning och nyttigare mat är det som gäller. Har hunnit med ett par svängar till gymet detta år redan. Däremot har jag även haft ont i nacken i två dagar. Nu är de bättre dock. Så det är skönt. Vet inte varför om jag sov dåligt eller om de berodde på träningsvärk i någon muskel.. Hur som helst så är det bra nu,

I morgon börjar min sambo att jobba igen. Inga långa dagar denna vecka däremot så det känns skönt. Vi har verkligen varit bortskämda med att vara lediga så här länge tillsammans hela familjen. Dröjer nog länge tills nästa gång. Eftersom jag hoppas på att jobba en hel del i sommar så att våran ekonomi går runt.

Jag har hunnit med att läsa ut ett par böcker (skönlitteratur, för en gångs skull) under lovet och jag har även hunnit med att scrappat...

Vi har ju börjat lägga barnen senare ca kl 20.00 vilket inneburit stora sömnsvårigheter för WIlma vid insomning. Nova somnar dock på ca 2 minuter medan Wilma kan skrika och hålla på med olika slags ursäkter i ca 1 timme. Vi håller tummarna att det bara är en övergångsperiod. Innan nyår var det varje dag. Detta år har hon BARA strejkat 3 gånger. Så det går i alla fall åt rätt håll. Det är i alla fall skönt att ha upe barnen längre på dagrna, men hinner umgås mer, hinner göra fler saker på kvällarna + att de sover längre på morgonen. Vilket inte är helt fel. Får se hur det går när förskolan börjar igen.

Det har varit skönt att ha ledigt men samtidigt ska det bli kul att börja nästa kurs. Hoppas att det blir samma klass som vi en gång började med, det skulle vara kul. Börjar den nya kursen den 19 januari, har ingen aning som schemat ännu för vi har inte fått någon gruppindelning (kommer vara 5 klasser) och ingen studiehandledning har vi fått ännu. Vilket får mig att inse att jag förmodligen inte kommer ha skaffat litteraturen till kursinto som i sin tur förmodlingen innebär en stressig första vecka, Men men det får vara så...

Årskrönika...

Så då var det väl dags att göra som alla andra och sammanfatta det gångna året: 2008! Och i och med det hälsa det nya året välkommet och hoppas på att det blir ett bra år.

 


 

 

Årskrönika 2008:

 

Januari

Året började med att vi köpte ett nytt och fint matbord med stolar i ek. Nova blev lättare att natta genom att vi införde musik på natten. Saknaden efter min morfar som gick bort var fortfarande stor och det kändes konstigt att tänka sig att han inte fanns med oss längre. Ett halvår avklarat av skolan och jag var väldigt glad över det fina omdömet vår basgrupp fick på en redovisning. Blev med i föräldrarådet på flickornas förskola och fick reda på att flickornas förskola skulle flyttas.

 

Februari

Flickorna är sjuka med jämna mellanrum förkylningar, hosta och öroninflammation. Jag kunde glatt ta det lugnt på morgonen för vägverket stod för underhållningen de dagar vi var hemma. Wilma berättar om sina framtidsplaner om att bli SJÖRÖVARE! Vi får dagen innan besiktningen ett stenskott i rutan så den spricker, men bilen går igenom utan anmärkningar ändå. Jag får månen i present av Wilma som vi sedan förvarar i klädkammaren under dagarna. Jag är med i tidningen pga. flytten av flickornas förskola. Jag får min 28:e kusin. Nova börjar prata lite mer och hennes viktkurva har nu börjat gå uppåt. Var på sommarjobbens dag på arbetsförmedlingen. Var värre trängsel där än på en konsert. Tyckte inte att det var speciellt trevligt att stå och trängas med hela stans desperata ungdomar.

 

Mars

Läste 7 böcker på 9 dagar, bra framförhållning va? Det har varit många sena nätter och sen tidigt upp på morgonen. Jag var och kollade synen och beställde linser. Månaden bestod av massa grupparbeten, inlämningar och en tenta. Vi påskpyntade och friade påsken hemma med familjen. Fick veta att jag får tillbaka pengar på skatten. Påbörjade min verksamhetsförlagda utbildning i en förskoleklass. Slutet av mars var jobbig. Jag var stressad, hade haft magsjuka och hade problem med att komma in i rätt matrytm igen pga. mitt brock. Åt nästan inget på tre dagar och sen när jag försökte börja äta kunde jag inte behålla något för att jag fick så ont hela tiden.

 

April

Jag hade praktik nästan hela april. Wilma hoppar in i soffan på förskolan och får en stor bula i pannan. Jag fyllde 24 år. Vi plocka till utomhus och sedan grillade vi för första gången i år. Våren var tidig i år! Jag köpte nya linser. Tankspridd som man var glömde jag helt bort föräldramötet på flickornas förskola. Orolig för att förskolelärarna inte alltid klarar av att hålla Nova borta från det hon inte tål och ännu oroligare när det kom vikarier. Fick tillbaka tentan blev ett VG! Mina föräldrar är i Tunisien och min bror (Bor i Kalmar) låg i boxershortsen och solade vid en strand vid Ölandsbron. Hallå! Sola på stranden i APRIL! Projekt spara ut Wilmas lugg påbörjas. En Lunchrast på skolan spenderades med att titta på några kycklingar som föddes.


Maj

Valborgsmässoafton, med Majbrasa firades här på porsön. Jag var på Piratshow med Wilma var väldigt mysigt. Nova var sju väldigt mycket denna månad. Hon hade öroninflammation och är väldigt förkyld på samma gång så hon fick både penicillin, Mollipect och Bricanyl. På grund av att Nova varit sjuk kom jag efter i mitt skolarbete en hel del. Vårruset gick av stapeln på flickornas förskola. Jag hade min sista lektion och sen sommarlov. Inget jobb hade hört av sig i slutet av maj och då tog jag beslutet att flickorna skulle få ledigt hela sommaren. Jag tog ut mina sista dagar med föräldrapenning som räckte precis hela sommaren. Vi köper en cykelkärra.

Juni

Jobben börjar höra av sig, i brist på förskoleplats under sommaren får jag tacka nej till alla jobb. Alla uppgifter i skolan blir inlämnade efter en massa timmars slit. Får VG på hela kursen och är otroligt glad över det. Vädret har varit helt fantastiskt. Vi har varit ute väldigt mycket. Fixat lite på våran uteplats, planterat blommor, gungar, åkt rutschkana, lekt i sanden, fiskat och mycket mycket mera. Vi cyklade vi till Hägnan med ett par vänner vilket var väldigt jobbigt men skönt. Brände ansiktet. Vi var på utvecklingssamtal på flickornas förskola. Vi fick höra väldigt fina saker om båda tjejerna. Scrappar, cyklar och umgås med vänner på dagarna. Badpremiär! Wilma fyller 4 år och vi firar i dagarna tre. Vi går på tivoli med tjejerna som älskar det. Jag och älsklingen firar 7 år tillsammans samt 6 års förlovning. Dags att ta tag i bröllopsplaner snart?


Juli

Cykelturer och bad, det går åt mycket vatten och solkräm! Nästan hela denna månad spenderades i Kalix. Vi hade planer på att åka till Lycksele en helg men de hade lovat regn och oväder hela helgen så vi avbokar resan. Min sambo köper en jättestudsmatta för 20 kr!!! Använd ett år. Självklart kan vi ju inte ha den hemma hos oss så ringer mamma och frågar om den kan stå hos dem. Medveten om att min syster har försökt gnälla till sig en sådan i en evighet. Så självklart blir svaret ja! Min sambo jobbar i 4 veckor jag befinner min största delen av den tiden i Kalix. Denna månad känns det som att alla köper hus eller radhus och jag gnäller mycket om att jag också vill! Min bror och hans tjej kommer upp! Var super trevligt att se min storebror igen. Det blir alldeles för sällan som vi ses. Det har blivit mycket lek, bad i pool och stand. Vi köpte en ny bil!

 

Augusti

Luleåkalaset och Rix FM festival! Gigantiska Dalior blommar på gården. Flickorna börjar vara på förskolan lite smått då har de varit borta från förskolan i 2,5 månader. Tror att det kan behövas en mjukstart för Nova så att hon inte bara börjar med långa dagar direkt. Vi tar en sväng förbi Lulebo och gnäller på våra ovälkomna gäster utanför. Har nämligen kommit gigantiska spindlar så dem får nog antisimex glatt vräka från våran tomt. Jag haft körkort i 5 år! Vi shoppar loss på IKEA samt får sålt vår gamla bil.


September

Full fart redan från första dagen i skolan. Fick en bra brasgrupp och känner att denna termin kommer vara givande. Försöker börja spela gitarr. Många läkarbesök kring Wilmas svullnad på foten. Ingen verkar veta vad det är. Köper gymkort! Barnsäker bokhyllan och fixar till i vardagsrummet. Har super mycket att göra i skolan och det är saker att göra hela tiden. All litteratur till kursen ska läsas första månaden. Vilket var så där 15 böcker. Har ont i magen, förmodligen även denna gång på grund av stress och dålig sömn. Köper en söt liten dator åt älsklingen. VFU:n närmar sig och vart jag ska vara är fortfarande inte bestämt utan det ändras från dag till dag.

 

Oktober

Vi var på Piteå Barnmässa och hade mycket trevligt! Wilma uppträdde på scenen och vi gjorde en del fynd. Min älskling blev 26! I skolan håller vi som bäst på att processa med oss själva och varje dag känns det som att vi lär oss nya saker. Kommer till nya insikter och slår "kullerbyttor" i vårt sätt att tänka och se på saker. Mitt förhållningssätt och den kunskap som jag trodde mig besitta för en månad sedan finns inte där mera utan nu inser jag hur lite jag kan och hur svårt och hur viktigt vårt arbete med barnen är. Den första snön föll och jag och några kompisar var på Rocklördag i Kulturens hus. Jag klipper av mitt långa nötta hår. Flickorna är förkylda. Jag har fältstuder och VFU. Steg upp före sex varje dag och inser hur skönt det är att plugga. Vi fick veta vad det var som Wilma har på foten sin. Det kallas Granuloma anulare och är självläkande, inte farligt men kan ta upp till 2 år att försvinna.

 

November

Vi hjälper min mormor flytta till en lägenhet. Den ena sjukdomen har avlöst den andra. Jag är förkyld halva oktober och hela denna månad. Årets bilder från förskolan har kom. En välbehövlig storstädning hemma gjordes efter vfu:n *ler* . Tillbaka till skolan och där hade jag en del redovisningar, vi har umgicks med vänner och snön har kom för att stanna. Började handla julklappar.


December

Jag fick en ny hårfärg efter ett misslyckat slingnings försök. Julpynt, julbak, familjemys och fotografering till julkort är saker som hände denna månad. Mycket tid med barnen och mycket mys på kvällarna. Älskar denna månad. Lucia firades på flickornas förskola med sång, fika och dans. Mycket pyssel och tända ljus. Gör klart sista uppgiften för denna kurs och jag blir ledig från skolan i 5 veckors tid. Julklappsshopping, scrapping och små pyssel. Julfirande och en massa paket. Vi ändrade på flickornas sovtider från ca 18 till 20. Vilket tog ganska hårt på Wilma som gått in i någon slags trots och börjat protestera vilt på kvällarna. Nova somnar däremot direkt vi lägger henne. Hoppas att Wilma snart gör likadant. Hela familjen är ledig från 13 december och en bra bit in i januari.