Hoppas alla haft en lika trevlig midsommar som vi...

Nu har en vecka passerat sen sist jag skrev. Min sambo har blivit pappaledig nu så vi har hittat på en massa roliga saker tillsammans.  
image274
Första gången barfota

10 månader och 1 dag gammal (18 juni) tog Nova 8 steg, nu börjar hon våga allt mer och mer. Hon släpper hela tiden och går mellan olika saker. Idag har hon till och med börjat gå ut från saker utan att ha någon annan sak i närheten. Så nu märks det verkligen att hon vill och att hon tycker att hon kan.  Vår barnmorska sa att när de tagit 5 steg så räknar de att de går. Men vet inte riktigt om jag håller med, för hon går ju inte så bra ännu, men snart! Hon har också lärt sig att öppna skåp nu och att dra ut lådor. * djup suck* Kunde hon gärna fått vänta med ett bra tag till.
 
Förra onsdagen (20 juni) fyllde våran lilla tjej 3 år! Hade släkt här och firade henne. Var trevligt som vanligt. Sedan på eftermiddagen gick jag och vägde och mätte Nova. Hon hade blivit 78 cm lång och hade gått upp hela 5 g sen sist. Vilket resulterade i en vikt på 9300g. Så fick en tid för återbesök om en månad eftersom hon inte gått upp knappt något de senaste månaderna.  Hon blir bara länge och smalare.  


image267
Wilmas första åktur (har målat över ett barn i bakgrunden om ni undrar varför det ser konstigt ut)

På torsdagen åkte vi till Örnäset för att gå på tivoli. Wilma tycker verkligen om det. Hon fick åka sin allra första karusell någonsin. Vi har tidigare tyckt att hon varit för liten och varit oroliga att hon inte skulle klara av att sitta still hela tiden. Men det gick jätte bra! Hon var så duktig. Hon berätta de att hon varit lite orolig i början men sen blev det roligt. Hon ville fortsätta åka sen. Åkte sedan hem en hel del mjukisdjur rikare.

image268
Nova med den nya ekorren


 I fredags begav vi oss till Kalix för att fira midsommar med min familj. På väg dit stannade vi och hälsade på min sambos pappa en sväng, men eftersom de har 2 hundar och 1 katt blir det bara att hälsa på snabbt utomhus. (är pälsdjursallergiker) Vilket är lite trist. Hur som helst! Vi hade en jätte trevlig midsommar med min mamma, pappa, syster+ hennes kille. Saknade min bror och hans tjej  lite då, men de kommer ju om 2 veckor?*längtar*

image269

Midsommar

image270

 VI FIRADE 6 ÅR TILLSAMMANS OCH 5 ÅRS FÖRLOVNING PÅ MIDSOMMAR!
( känns inte som vi varit tillsammans sååå länge)  

image272

I lördags kom min mormor och morfar och hälsade på. Vi åt en god middag tillsammans och firade deras 55 års bröllopsdag. Dags att gifta sig snart om man ska få uppleva en sådan. Är nog inte många som får vara med om det nu för tiden. Wilma passade på att bada och plantera blommor med mormor. Wilma fick sina första myggbett varav två gjorde så att hela hennes högra knä svällde upp. Såg hemskt ut! *stackars lilla gumman*  


image273
Wilma badar i Kalix

På söndag fixade vi bilen lite grann och sedan begav vi oss hemåt.  Hela helgen har vi haft fint väder och sen när vi kom hem så har både måndag och tisdag varit trista, gråa och regniga. Men det har blivit en hel del långa promenader både i Kalix och här i Luleå. Gäller ju att hålla igång om man någonsin ska bli av med alla dessa extra kilon som man samlat på sig under årens gång. 


image275
Ute lek...

Igår var vi och köpte en resesäng åt Nova, nackkuddar till barnen, solskydd till bilen inför den kommande semestern. *åhh vad jag längtar* Men det är ju ca 1 månad kvar ännu.  I morgon bär det nog av till Leo´s lekland! Det är så skönt att kunna åka iväg när som helst och hitta på saker tillsammans som familj. 

Ha en fortsatt trevlig kväll..

Idag för tre år sedan...

...föddes våran underbara dotter Wilma.

image262
Första bilden på henne bara två timmar gammal.

image263
Wilma 1 år

image264
Wilma 2 år 

image266
Wilma 3 år!

image265

Wilma idag!


TIDEN GÅR FORT, SÅ GLÖM INTE ATT NJUTA AV STUNDERNA TILLSAMMANS!

3-årskalas

image258


Idag har vi haft barnkalas för våran lilla tjej som blir 3 år på onsdag. Hon har haft så roligt och blev uppvaktad med jätte fina och pyssliga presenter. Som passar perfekt till våran lilla tjej. Tack för alla fina presenter och för ett trevligt sällskap!

image259


Måste erkänna att jag syndade i dag och fikade + åt tårta. Åh god var den kan jag lova! Men det får bli en längre promenad i morgon så ska det nog inte vara någon fara.

image261


Dagen till ära så blev Nova 10 månader också! Att hon redan hunnit bli det. Herre gud, snart är det 1 års kalas också. *ler*


image260

Imorgon bär det nog av till Coop Arena för att se om cirkusen som är i stan har ute djuren. Wilma älskade ju att kika på de förra året så det blir nog minst lika kul i år. Håll tummarna för att elefanterna, kamelerna och de andra djuren är ute...

Mycket har hänt sen sist...

Nu har jag insett att det kan hända en hel del under en vecka. Förra veckan hade jag tre extremt dåliga nätter på rad det började natten mot onsdag med att Nova ammade HELA natten! Och när hon inte ammade då skrek hon, hon somnade först 05.30 och vaknade sen vid sju när storasyster steg upp. Helt galet! Måste ju säga att man var lite trött då. Sen var det i princip likadant både natten mot torsdag och natten mot fredag. Såå på fredag morgon fick jag nog. Jag orkade inte nå mer. Dessa griniga nätter utan sömn + alla gånger hon får för sig att det är roligt att bita mamma med sina 6 sylvassa tänder. Det kunde verkligen inte vara jobbigare att sluta amma. Det gick bara inte, inget kändes jobbigare än det just då. Hade först planer på att amma Nova tills hon var ett år, men ändrade det sen och så hade vi en deadline på när Lars skulle sluta jobbet, men orkade inte vänta så länge. På fredag morgon för en vecka sedan steg jag upp och var tröttare än på länge, sneglade på klockan som visade sju. Kändes inte ens som att natten varit i en timme. Trött och grinig gav jag Nova till min sambo och sa "nu får det vara nog! Jag orkar inte med detta längre". Sen dess har jag inte ammat.



image259
Vill ni se två tänder? Har 4 till där uppe, men de får ni inte se...


Första dagen gick ganska bra. Fick i henne lite frukter och lite gröt. Hon blev grinig emellanåt på dagarna, men det gick över ganska fort. På kvällen åt hon 120 ml välling. Det mesta hon någonsin ätit sen vi började försöka för si så där 4 månader sen.  Att somna på kvällen blev däremot en rejäl prövning. Nova ville så klart amma tills hon somnade, men jag la mig i vår säng med henne...( hon har inte sovit i spjälsängen sen vi sänkte botten)..och föörsökte få henne att somna. Hon, grät, skrek, slog och  skrek. Det riktigt brände i mammas hjärta. Stackars lilla gumman min, försökte prata lugnt med henne och sjunga för henne medan jag låg och strök över hennes huvud. Hennes lilla huvud var helt svettigt och det kändes som att man höll på att avvänja henne från någon drog. ( har ingen erfarenhet av det förrutom från filmens värld). Hon var trött och somnade imellan skrikattackerna men fortsatte att snyfta. Det hela tog ca 2 timmar. Sen sov hon ett tag. Sen innan jag och min sambo gick och la oss så gav vi henne en till flaska med välling. Gick ner 100 ml denna gång. Sen somnade hon mellan oss och vaknade ca 5 gånger under natten. Vi klappade  lite på henne så somnade hon om. Morgonen efter vaknade jag och kände mig som en helt ny människa. Så här bra har jag inte sovit sen hon föddes. Tittade över på andra sidan sängen för att få höra min sambo konstatera att han sovit sååå otroligt dåligt ( Han har tidigare sovit i tv-rummet för att han skulle orka med att gå till jobbet dagen efter). Så det var lite kontraster!


Så lördagen började otroligt bra förutom att brösten kändes som att de skulle kunna explodera vilken sekund som helst och ont gjorde dem. På morgonen passade jag på att ta en promenad runt sjön och sedan på eftermiddagen. Var jag ut med barnen och gungade och lekte lite i lekparken. Passade sedan på att städa lite och sedan kom mina föräldrar och min lilla syster och hälsade på. Alltid lika trevligt! Dagen: Nova gnällde inte om att få amma en enda gång. Hon åt både välling till frukost, 140 ml, åt frukt och bra till lunch, middag och sedan på kvällen åt hon 120 ml innan hon somnade. Natten: Gick jätte bra, vaknade ca 4 gånger men somnade om lika fort. Ingen mat på natten!

I söndags åkte min sambo iväg och fiskade med sin bror och jag och flickorna hittade på massa roligheter både ute och inne. Dagen: Nova gnällde inte om att få amma en enda gång. Hon åt både välling till frukost, 170 ml, åt frukt och bra till lunch, middag och sedan på kvällen åt hon 200 ml innan hon somnade. Natten: Gick jätte bra, vaknade någon gång bara.

Måndag var Wilma på dagis i vanlig ordning och jag, Linda och Anna (m. barn) gick upp till stan. Efter lunch åkte jag och min sambo ut på jakt efter den perfekta 3 års presenten.  Sedan var vi bjudna till grannarna på middag. Var super trevligt som vanligt.



image261
Wilma efter att hon tvättat munnen, är det godkänt?? *tveksamt va*

I tisdags blev det också en promenad runt sjön med Linda. Vi lyckades undvika regnet nästan hela vägen. Blev bara lite blöt innan vi kom hem. :-D (vad duktiga vi är som går i alla väder, men det finns ju inga dåliga väder, bara dåliga kläder)

Onsdag åkte Lars bort med sitt jobb till storforsen kom hem på torsdag eftermiddag. Jag och Wilma passade på att baka lite tillsammans när Nova sov middag. Sedan städade vi, lagade matm, badade, såg barn program tillsammans och mös. Sen halv åtta var det läggdags. Wilma somnade ca 19.45 och Nova somnade i spjälsängen kl. 20.20 och sov till 01.30 utan att vakna. *chockad* Sedan sov hon resten av natten med mig. Fick alltså hela kvällen för mig själv. Satt och såg på tv och scrappade för fullt. Super skönt  och roligt!

I går gick vi på promenad jag, Linda och Anna. Blev en liten kort en och sedan fick barnen leka lite tillsammans. Sen på eftermiddagen fick jag för mig att tvätta vagnen. Allt tyg utan sufletten gick att slänga in i tvättmaskinen. Den blev ren och fin.

Idag gick jag upp till stan med Nova och min sambo cyklade upp med Wilma. Vi köpte lite kläder och sedan tog jag och barnen bussen hem för att det regnade.


image257
Nova och hennes nyfunna vän (Nappflaskan)

Så för att samman fatta veckan som gått lite. Jag har slutat amma. Vilket har inneburit. Jag får sova!!! Jag är inte lika trött på dagarna mer. Nova sover bättre på dagarna. Hon har börjat äta välling, 220 ml rinner ner direkt! Från att bara ätit frukt och ammat till att äta allt som erbjuds. Lunch, middag, gröt, frukt m.m. Från att äta hela natten till att inte äta alls på natten. Hon sover i spjälsäng nu på dagarna och halva natten. Det är som ett helt annat barn. Och så klart hon biter mig inte nå mer...*ler*

Jag är så lycklig.


Sol, sol och mera sol...

De sista dagarna har solen varit framme hela dagarna och varmt har det varit. Vi har hittat på en massa roligheter och jag ser fram emot denna sommar tillsammans med min familj.

image251
Wilma hoppar och hoppar...

I lördags var vi upp till Arcus camping och lekte i lekparken och hoppade på luftkuddarna de blåst upp...Åh vad roligt vi hade! Träffade min farbror och hans fru där helt oplanerat. Var riktigt trevligt, vi fick se deras nya husvagn och prata lite. Wilma var och kände lite på vattnet också men det var fortfarande rätt kallt.  Sedan åkte vi hem och åt lunch och sedan for vi och såg en fotbollsmatch som flickornas kusin spelade. Efter det så grillade vi och på kvällen tog jag en cykeltur med Wilma runt sjön. Var jätte mysigt att ha med henne. Hon pratade en massa, skrattade och gosade mamma lite bakom ryggen. Bättre sällskap är svårt att få...*ler*

image252
Nova ville också prova hoppa, men hon föredrog att hoppa när hon satt ner.

På söndag var vi upp på storheden och handlade lite. Blev var sin ny mössa eller solhatt kanske det heter. Sen blev det lite mat och så.  Träffade Anna och Nova i lekparken borta vi dem och flickorna gungade och lekte medan vi hann prata lite.. *var roligt med lite sällskap*

Måndag var det dags för promenad i vanlig ordning. Jag gick upp till stan och tillbaka. Sedan var det grillfest på dagis. Mycket trevligt. Snart är det sommarlov för Wilma, bara 2 veckor kvar. Tog en massa bilder men p.g.a. att det var massa andra barn med på bilderna som jag ej har tillstånd från föräldrarna visa, så kan ni ej få se dem. Men roligt hade vi.

image256
Nova med sin pappa

I tisdags var vi på en promenad med Linda, Elis och Lindas syster. Gick tyvärr i tofflor vilket gjorde att jag fick skavsår PÅ ena stor tån. Smart va?

I går var det röd dag och vi var och hälsade på en av Wilmas kompisar från dagis som bor i hus en liten bit bort. Vi var där i ca 4 timmar och flickorna lekte så fint. Var jätte skönt att kunna sitta och prata på verandan utan att oroa sig att de skulle springa iväg. De bodde i ett jätte fint hus...*vill oxå* 
När vi kom hem åt vi inlagd sil, kokt potatis och kokta ägg. Var riktigt gott faktiskt.

image254
Jag och tjejerna sitter och ser på fotboll

Åh i dag har det oxå blivit en promenad med Linda och Elis. Alltid lika trevligt! Sen har jag klippt Wilma lite. Det gick ovanligt bra denna gång. Hon satt stilla. *förvånad*.

Det var lite från oss...

Kram på er alla!                                                                             (glöm inte lämna en kommentar efter er )

Välkommen ljuva sommar...

image249
Wilma gungar lite väl lättklädd kanske, en långärmad tröja åkte på rätt snabbt...

Nu är det juni och vad man har längtat efter sommaren. Inga mer vinterkläder och stora projekt för att ta sig utanför dörren. Nää nu är det bara att ta på sig ett par skor och springa ut och njuta av det underbara vädret!

Min sambo har 2 veckor kvar av jobbet och sen ska han vara pappaledig fram till januari. Ska bli så underbart...Han är ledig med Wilma under sommaren och med Nova under resten av året.

Nova har fått plats på samma dagis och avdelning som storasyster...Åhh vad glada vi blev. Hade först inskolning 20/8 i år men pratade med områdeskontoret om man fick ha kvar platsen på dagis om man betalade för den fast man fortfarande var pappaledig..Och vet ni vad det gick...*jipppi* Idag innan sången gick jag och barnen dit för att lämna in lite papper som behövde vara påskrivna och då sa hon att om vi ville kunde hon garantera oss en plats i januari på det dagiset och vi slapp betala fram till dess... Åhh allt känns så underbart just nu! Så den 10 januari börjar Nova på dagis!

Vad har hänt under veckan då??

I måndags var jag och promenerade och sedan scrappade jag lite... Fick gjort en LO.  Älskar verkligen denna hobby, att jag inte kommit på att börja med det tidigare?? Nova sov fortfarande inte mer än ca 20 minuter på dagen, så det var grinigt värre. Vet inte om hon inte vill sova pga mardrömmar...

I tisdags var det prommenaddags igen med tjejgänget. Denna gång strejkade både Nova och Oskar så prommenaden drog ut lite på tiden. Inget sovande på dagen i dag heller. Däremot tog hon sina två första steg utan att hålla i sig. *ojoj* :-) Wilma sprang vårruset på dagis och kom hem och visade stolt upp sin medalj åt alla hon kände..*såå söt*  På kvällen hade dagiset en arbetskväll för att fixa gården. På kvällen upptäckte vi massa stickor i Wilmas hand och efter lite övertalning fick vi till sist bort dem.

I onsdags var Wilma hemma från dagis vi var ute och lekte lite och hon fick sig en välförtjänt glass efter gårdagens hemskheter (stickorna). Nova var inte alls lika gnällig i dag, men sov forfarande inget under dagen...

image250
Nova vill oxå leka när vi är ute...

I torsdags var jag och Linda ute och gick. Nova strejkade i vanlig ordning skrek till hon somnade, MEN hon somnade till sist. Man såg riktigt hur trött hon var och kämpade verkligen emot det in i det sista! Sen sov hon i ca 1 timme..*hurra* Var sedan och klippte mitt långa nötta hår. Var superskönt att äntligen få det gjort. Skönt med lite egentid och allt gick bra med Nova hon hade inte saknat mig alls.

I dag fredags var vi upp på sången, förmodligen sista för oss innan sommaren eftersom det slutar på tisdag och vi brukar inte gå då. Sen har vi varit ute och lekt på gården och träffat många kända ansikten som vi inte sett på länge. Tänk vad lite sol kan locka ut folk...*ler*

Kram på er alla...