Sommarlov

Nu äntligen har jag sommarlov/semester eller vad man nu vill kalla det. Är ledig i 5 veckor nu innan skolan börjar igen. Ska bli så skönt.

Var ledig i onsdags och då lekte vi en hel del under dagen. Vi var till sunderbyn där älsklingen var till ögonläkaren och fick reda på att han inte alls behöver operera sitt öga ännu. Eftersom han inte har några större besvär med det samt att han såg väldigt bra med höger och vänster öga när han gjorde ett syntest. Läkaren sa att de inte vill operera förren de är dåligt på båda ögonen så att man gör de med inte så stort mellanrum på båda ögonen så märker man minst skillnad. När älsklingen var inne väntade jag och tjejerna utanför sjukhuset där vi passade på att leka i deras piratskepp som är populärt hos tjejerna...


Åka tillsammans
-  När Nova inte vågar åka själv ställer stora syster upp och åker med henne.

Piratskeppet

Sedan på kvällen var vi på Novas förskolegård som håller på att renoveras samt på skolgården och lekte. Det börjar ta form nu. När vi kommer hem från semestern kommer det förhoppningsvis vara klart. Är väldigt nöjd med det jag sett hittills.


Dålig bild på förskolegården men man får ett hum i alla fall...


På förskolegården


Ny lekställning på skolgården


Wilma klättrar

Snart sommarlov...

2,5 arbetsdag kvar nu... Känns som att snart har man arbetat klart här. Är inget jobb som jag trivs med. Tycker inte alls om att sitta framför en dator 8 h varje dag...7 månader och det räcker gått och väl förstår inte riktigt hur de som jobbat här i 15 år orkar.. Såna här gånger känns det verkligen som att man valt rätt arbete att utbilda sig till..

I veckan är vi underbemanade och vi blev beodrade att arbeta övertid 1,5 h i två dagar eller välja delade pass och få ut 3 h övertid så i veckan har jag /ska jag arbeta :

Mån: 8-12 samt 18.15-22.15 (jobbade 8 h får betalt för 11 h)
Tis: 7.45- 16.30 (jobbig morgon kändes som att man just kommit hem i går så ska man tillbaka till jobbet)
Ons: Ledig
Tors: 8-12 samt 18.15 - 22.15 (jobbar 8 h och får betalt för 11 h)
Fre: 7.45 - 16.30 SISTA dagen

Skönt med kort arbetsvecka...

Ett kort jag gjorde här om dagen...


Kom på att jag borde ha fotat de kort jag gjort.. får göra det i efterskott nästa gången jag är i Kalix eller hälsar på Svärmor.. är mest dem som jag gjort födelsedagskort åt.. ;-)

Bilder från vår tripp till Kalix...


   
Flickorna hjälper morfar att arbeta


Nova mäter med måttband


Julia och Nova i lekparken


Nova innan nattning


Calle och Katja


Nova fick tidiga födelsedagspresenter av Calle och Katja


Wilma visar stolt upp sina barbiedockor som hon fick av morbror Calle och Katja


Julia och Robin


Flickorna badar i sin pool när vi kom hem från Kalix

Snart är det lördagsmys...

Snart slutar jag och i kväll ska jag, älsklingen och barnen ha myskväll.
Vi har planer på att hyra filmen nedan. Hoppas att den finns inne! ;-)


Nedräkningen påbörjad...

Snart snart snart har jag sommarlov! Med i dag inräknat har jag 6 dagar kvar att jobba. Sedan ska jag inte jobba här nå mera. Har fått förfrågan om att fortsätta som vikarie till hösten men de kräver att man jobbar ungefär 50 % och det är inget som jag känner kommer att gå.. när jag ska plugga 150%.. Ser fram emot nästa lördag och längtar tills sommaren börjar på riktigt.. Bara att få njuta av att vara hemma med familjen och vänner.. ojoj.. härligt! 

Back to work...

Har varit i Kalix i 8 dagar..är nu hemma i Luleå och jobbar...

Vi hade riktigt trevligt där. Flickorna tycker om att vara och hälsa på mormor och morfar. Vi har umgåtts Jag tjejerna, älsklingen, syrran, hennes kille, brorsan, Katja, mamma, pappa och mormor. Vi har spelat en hel del sällskapspel på kvällarna. Det var riktigt trevligt.. kul nöje det där.

Pappa och Calle har byggt en veranda. De har slitit på som bara den. Var inte riktigt färdig när vi åkte därifrån, men nästa gång vi hälsar på får vi se det färdiga mästerverket.

Jag, syster yster och Katja har börjat att måla mammas och pappas väderkvarn. Vi hann med att grundmåla hela samt måla ett varm med röd färg. Tyvärr var det mycket dåligt väder hela dagarna så vi kom inte längre än så eftersom vi målade utomhus.

Sedan förra fredagen kom det en katt på besök till mna föräldrars hus. Den var jätte super fin och den stannade kvar där dagen och natten. Vi trodde det var en Birma katt som hade rymt hemifrån så vi polisanmälde den och försökte hitta ägaren. Kissen stannade tills på söndag i tre dagar alltså. Sedan kom den en familj gåendes efter vägen och då sprang katten till dem. Visade sig att det var en american ragdoll. Super fin.. man blev ju nästan sugen på katt.. men är man pälsdjursallergiker så är man..

Vi har i alla fall firat mamma i dagarna två. Hela familjen har umgåtts tillsammans var länge sedan sist.
På södagkväll åkte jag, älsklingen, Calle, Katja och Julia och såg på bio. Blev transformers. Var kul. Var länge sedan vi var på bio tillsammans.

Sammanfattningsvis har vi haft en väldigt trevlig vecka. Åkte tillbaka till luleå i måndags då jag började jobba igen. Sedan har jag mest jobbat hela veckan. Har också haft lite ont i ryggen till och från . Misstänker att det är falsk ischias. Strömmar från ryggen och ner mot höger knö. Smörjer regelbundet med Tigerbalsam nu och luktar SÅÅÅ gott på jobbet... *stackars mina kollegor" Tur att mer än hälften har semester... ;-)

Fick en trevlig överraskning när jag kom hem från jobbet i går. Älsklingen hade storstädat hemma.. nice.. Det behövdes verkligen.. Kändes skönt att komma hem och slippa tänka på sådant.

Ska ta och ladda in bilderna från kameran någon dag. Brukar inte bli att jag sitter så mycket vid datorn hemma när man jobbar eftersom jag vill helst av allt inte se en dator när jag jobbar hela dagarna vid en dator.


Kärt återsende...

I måndags kom brorsan och hans tjej.. Så kul att ses igen! Dröjer alldeles för länge mellan gångerna men det är så det blir när det är 140 mil mellan en. Tjejerna vart riktigt bortskämda som vanligt.. De fick var sin fin klänning, Nova fick en my little pony och ett drapperi med prinsesskronor att hänga i dörröppningen till hennes rum. Wilma fick en barbie med en dootter båda hade Hello Kitti kläder + att hon fick en rosa sänghimmel.

Riktigt trevligt ahar det varit att fira mamma som fyllde 50 år. Av oss fick hon en hammock som hon önskat länge. Brorsan och pappa håller på att bygga en altan som förhoppningsvis ska vara färdig i morgon under dagen. Jag, Katja och syrran har grundmålat en väderkvarn i dag och i morgon ska vi ta och måla den med den rätta färgen.

Nu sover Nova som är helt slut på kvällarna innan vi lägger oss. Wilma har dock fått vara vaken ett extra tag nu när vi får bortresta. Ska låta dem såga klart plankorna och hamra på innan hon får lägga sig.

Det är jätte skönt att få vara med barnen nu under denna vecka jag är ledig.. längtar inte alls tills det är dags att börja jobba igen på måndag.

Vi spelade geni här om dagen. Mamma och pappa var på ett lag, Brorsan och Robin (syrrans kille) var på ett annat lag och sen var det jag, syrran och Katja på ett lag. Mamma och pappa vann denna omgång...denna gång var äldst visast.. men det var just.

Kram på er..

Vilken SKIT dag!!!

(OBS känsliga läsare varnas!)

Åh har varit så himla less idag. Nova har ju varit utan blöja på dagarna i ca 1 månad och det har gått jätte bra. Tills i dag! Hon hade nog inte bajsat på ca 3 dagar innan idag.. eftersom hon inte tycker om att göra det på pottan eller toaletten. Men i dag har det kommit lite då och då och hon har aldrig helt lyckats ta sig till toaletten. Varje gång har det kommit lite i trosorna.. tror det gick åt 10 par trosor idag.. Känns som att man bara har suttit med henne på toaletten hela dagen.. jag överdriver inte eftersom hon brukar sitta på toletten ca 20 min.. så 10*20 min + några vanliga besök på pottan för Nova..ojoj hon måste ha varit förstoppad eller nå från att gå och hålla sig...

Nä nog med skit snack nu..

Min bror och hans tjej kommer strax från flyget.. *jippii* LÄNGTAR!!!
I morgon fyller min mamma 50 år...Det blir nog en bra dag då.. ;-)

Bortbjudan på middag...

Idag var vi hos ett par vänner på middag. De bjöd på väldigt god mat och trevligt sällskap! Tack så mycket!
Flickorna skötte sig exemplariskt. Känns som att tjejerna börjar bli så stora nu.. mina älsklingar!!!


Flickorna innan vi gick iväg...

Jag är ledig från jobbet i 8 dagar nu känns så skönt. Har nämligen varit mycket att göra senaste dagarna pga det dåliga vädret som varit över södra Sverige. Kändes inte en dag förtidigt att ta en liten mini semester. Längtar till på måndag för då kommer brorsan och hans tjej upp. LÄNGTAR!!! Är så sällan man ses... De kommer upp för att fira mamma som fyller 50 år till veckan...

Förmiddagen spenderades på storheden för att inhandla lite mat och lite andra saker.. Älsklingen köpte bland annat en keps till när han ska fiska... (har nog aldrig sett han i keps tidigare.. kändes ovant.. men han passade i de) Wilma var inte sen med att lägga beslag på den däremot. Hon älskar ju allt som man kan ha på huvudet känns det som. Kepsar, mössor, pannband, diadem m.m.


Wilma provar älsklingens keps

Resten av dagen har gått åt till att städa lite här hemma och tvätta upp kläder och sängkläder. Älsklingen ska åka och fiska i ett par dagar så han har stått och lagat matlådor. Dagen har gått förbi fort...Synd att det ska vara så dåligt väder nu när man äntligen är ledig ett tag från jobbet.. Var ledig i onsdags dock då vi både hann med att leka hur mycket som helst under  dagen samt vara och bada för första gången i sommar. Det var faktiskt riktigt varmt i vattnet...


Wilma innan hon ska spel fotboll med pappa


En liten tjej som precis badat klart i poolen och vill hjälpa mamma att fotografera...