Mors dag!


image244
Mina gullklimpar!

Dagen har börjat helt underbart, mina små trollungar har lekt tillsammans utan att bråka en enda gång i dag. Har redan min 3 morsdag, känns ju som att det var nyss jag fick min lilla solstråle! :-) I morse fick jag ta ett långt avslappnande bad, var super skönt! Sedan begav sig min sambo och Wilma till hans mamma. Jag och Nova åkte upp på stan bara för att inse att det är pingstdagen i dag och allt var stängt *suck* Hade sett fram emot att utöka garderoben lite...*blink* Så var bara att bege sig hemmåt igen. Väl hemma får jag blommor och en present. *glad *

image248
Har under veckan gjort ett morsdags kort åt min älskade mamma...



Sen har vi varit inne större delen av början av veckan eftersom vi inte varit så friska. Men i torsdags orkade Wilma gå tillbaka till dagis. Vi var sedan på utvecklings samtal samma dag. Wilmas lärare beskrev Wilma på följande sätt:

"W är fantasifull- kreativ och uthållig i det  som hon är intresserad av. Hon är kompetent, vet och kan mycket. Det som intresserar henne är - rollekar tillsammans med dom andra barnen. Känner igen bokstäver i sitt eget och andras namn. Klär sig själv. Kan berätta små händelser. W är snäll och empatisk mot dom andra, har humor och skojar med glimten i ögat. Hon har deltagit med lust och glädje i tisdagsgruppen, där nyckelorden har varit sociala spelregler, traditionella lekar, känna delaktighet, öva turordning, våga prova på, fantisera och ha roligt. "

Det låter som våran lilla stora tjej det!



image245
Flickorna gungar
image246
Wilma gör fart!
image247
Nova älskar att gunga!


I fredags var vi upp på sången inne i stan och i går var vi ute större delen av dagen. Gungade, cyklade, busade och lite av varje.

Sen i tisdags har inte Nova sovit något på dagarna!!! Men sen har hon sovit rätt så bra på kvällen/natten. Undrar om det kommer hålla i sig?? Hon är rätt så grinig till och från på dagarna så det känns som att hon skulle behöva en liten tupplur i alla fall..

Hmm...mer då..*tänker* Jo, just det! Nova har ju faktiskt lyckats ställa sig upp mitt på golvet nu. Men det har hittills bara hänt en gång. Får se om hon går till min pappas kalas om 7 veckor..tror det i alla fall men man vet ju aldrig..*gör ju inget om hon inte gör det* 

Har fått reda på att våra grannar snart flyttar till södra sverige, har vetat att de tänkt göra det länge eftersom de båda kommer därifrån men de har ju inte haft jobb där. I veckan fick en av dem fast jobb och i slutet av sommaren flyttar de. Jätte glad för deras skull, men samtidigt ledsen över att de inte ska bo kvar. Nästan det enda paret som jag och min sambo brukar omgås med tillsammans. En av Wilmas bästa kompisar försvinner...trist, men förstår dem. Skulle inte vilja bo så långt från släkten. Saknar ju min bror som bara den men har ju faktiskt resten av släkten här uppe. *kommer sakna er*

Såå det var nog allt för den här gången..blev lite långt..hoppas någon orkade läsa!

Kram


Hela familjen är förkylda!

image240
Förkylda flickor

Helst av allt skulle jag vilja lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och ligga kvar tills jag blivit frisk igen. Men som ni vet går inte detta. Utan dagen till ära har jag hållit på och städat och plockat, diskat, tvättat och tagit hand om mina två förkylda älsklingar! Nu sitter Wilma och ser på Findus och Pettsson och Nova sover! Såå skönt att bara sitta och ta de lite lugnt nu. 


Förra veckan blev det en hel del promenader med Linda, Anna och Leila trevligt med sällskap. Fast fick gå själv några dagar eftersom tiderna inte alltid passade och det är inte lika roligt.


image241
 

Nu är det inte långt kvar tills Wilma blir 3 år. Försöker komma på när vi ska ha hennes kalas. Blir säkert kalas i 3 dagar igen. Brukar vara svårt för alla att kunna komma samma dag.

 

Var och vägde Nova i tisdags då var hon 77 cm lång och vägde 9295g. Hon har blivit 9 månader nu, har 6 tänder och bits väldigt ofta. *ajaj*. Hon går efter möblerna, har tagit ett steg utan att hålla i sig, ställer sig mot vad som helst. Åhh hon har blivit så stor på en gång.

image242

Nova står och kikar ut!

image243


Att ställa sig vid det stora fönstret i Tvrummet är en favorit. Hon brukar stå där och kika ut på katterna på baksidan eller barnen som leker där ute. 
 
Wilma har fått en cykel och hon kunde cykla på den på en gång. Gu vad imponerad man blev. 


image238

Wilma cyklar!

image239 


Nä nu ska jag gå och se på Findus med Wilma, är mysigt att ha lite egen tid med henne.
 

Kram på er alla!                  


Lek och bus hela dagarna lång...

byggerlego
Leker med lego tillsammans

I natt har Nova fått sin 5 och 6 tand. Natten har varit ganska orolig, men sedan har hon sovit superbra i dag under dagen. Hon verkar inte ha så ont nå mera. Bits gör hon när hon äter..*ajaj* Önskar att hon skulle börja äta välling nu. Som mest har hon ätit 70 ml.  Men vi fortsätter och bökar på och tillslut tar hon väl flaskan.

Maj har varit en bra månad, med mycket tid för oss som familj. Däremot har vädret varit hur trist som bara den. Vi har prövat en massa nya maträtter och de har varit väldig god och ganska nyttig.

Novaute
Nova i vagnen

Nu är det snart juni och sommaren närmar sig. Jag längtar som bara den. Hoppas det blir en varm och solig sommar som vi kan njuta av till fullo. Min sambo ska vara pappaledig med Wilma och jag ska vara mammaledig med Nova. Ska bli så roligt att kunna vara med varandra utan att behöva tänka på jobb. Vi ska försöka oss på att åka och hälsa på min bror i Kalmar i slutet av juli/ början av augusti. Hoppas verkligen att det kommer gå att åka hela vägen dit med tjejerna.

Har verkligen kommit igång med promenaderna försöker att gå minst 3-4 gånger i veckan ca 1,5 timme. Så det känns bra.

Nu har våra nya grannar anlänt, blev inte en barnfamilj som vi hade hoppats på. Utan två killar ca 25 år, studenter och musiker...tror jag lämnar det vi de. Har inte de bästa förhoppningarna men får hoppas att jag har fel.

Scrappar när tid finns. Har gjort en snabb och enkel hemsida nu där jag lagt upp mina layoyts. Vill inte lägga ut adressen här utan ger den till de som jag känner bara.

Wilmaarg
Wilma försöker se arg ut...

Min mamma och pappa var förbi med en säng till Wilma här om dagen och de köpte en ny madrass åt henne med. Skönt att hon kommit upp lite från golvet nu. Nu ryms det att förvara leksaker under sängen i backar..*ler* 
Hon tycker om sin nya säng väldigt mycket och sover bra i den.

Novisleker
Nova på mötesplatsen

Annars har vi varit på mötesplatsen och babysången inne i stan under veckan som gått. Har blivit att leka ute minst en gång per dag trot det dålig vädret. Nova har börjat vara vaken mer under stunderna ute. Det är mycket roligt att titta på när storasyster leker med sina kompisar.

Novis
Nova

Bvc i morgon så får vi se hur stor Nova blivit...*spännande*

Det gick bra idag...

Har varit nervös i dag. Vi har varit med Wilma till Läkarhuset inne i stan där vi skulle besöka en öronspecialist och eventuellt diskutera rör. Mellan maj 06 till december 06 hade Wilma 7 öroninflammationer. På de sista kontrollerna vi varit på har trumhinnan inte varit helt okej och det har varit svårt att få bra kurvor på höger öra. Men i dag såg allt bra ut! *sååå glad* Blir inga rör för Wilma, de kollade också om hon hade polyper (jag hade det som barn) och det brukar hänga ihop med öronen, men även det såg bra ut.

På begäran kommer det här bilder från hallen.

Hallen


Nova är ute och går med sin gåvagn mer och mer nu på dagarna. Hon blir bättre och bättre varje dag som går. Förra veckan stod hon vid soffan och höll i sig. Helt plötsligt släppte hon och började gnugga sig i ögonen. Stod riktigt stadigt då, men direkt hon var klar med det kom hon väl på sig att hon inte höll i något och tog snabbt tag i soffan igen.

g?r med g?vagn 

Försöker scrappa all ledig tid som dyker upp, men det är allt för sällan. Håller på att göra en enkel hemsida med de layouts som jag hittils gjort. Så får se när jag fått till det...

Var förresten upp på stan och fyndade en turkos Windstopper till Wilma och en brun Windstopper till Nova på p.o.p.. Var halva priset hur bra som helst ju! :-) Och sedan har vi fyndat lite på blocket. Bland annat en byrå från samma serie som hallmöblerna för 200kr. De som vi köpte den av hade aldrig använt den. Sen har vi också köpt en tripp trapp stol åt Nova med bygel för 100 kr. Värsta fyndet och den såg helt ny ut. Det gäller att hålla ögonen uppe, den hade varit inne på blocket 10 min när vi ringde på den..hihi..

Byran

Nä, nu ska jag ta och ge Wilma lite kvällsmat. Ha en fortsatt trevlig kväll på er alla!

Valborg...

Nu är våren här, fast valborg hade gärna fått vara lite varmare.
majbrasan
Majbrasan på porsön...

Mina föräldrar var här en snabbis på förmiddagen. Sedan grillade vi och på kvällen gick vi till brasan här på Porsön, men det var så kallt så vi blev inte långvariga. 

Vi har varit till IKEA och köpt nya hallmöbler nu..Så fin hallen blev..Njuter varje gång jag går in dit..*hihi* Var en sväng till Happis i fredags och sedan stannade vi i Kalix på middag.  Under  veckan har vi betsat om våran hallspegel och vårat vitrinskåp i valnöt. Vilken skillnad det blev. *nöjd* Fattar inte att man inte gjort det tidigare.

Hmm vad mer har hänt. Min sambo har varit ledig från fre-i dag så vi har fått mycket tid tillsammans. Jag har hunnit med att scrappa lite också..Gu vad roligt det är! Tack Anna för att du introducerade scrapbooking för mig. *ler*
 


Till sist lite bilder på mina älsklingar!

Novamedmobil
Nova leker

Wilmapavalborg
Wilma på valborg

Novapavalborg
Nova på valborg

Novaopappapavalborg
Nova och pappa