Valborgsmässoafton...

Dagen började som alla dagar med att lämna barnen på skola och förskola följt av studier. Var effektiv med pluggandet i dag och kunde ta en sväng upp på stan. Oj, vad det var folk på bussen alla skulle självklart åka samtidigt som jag.. Väl uppe på stan gick jag till Gina Tricot, brukar aldrig hitta något som jag vill ha  där, men i dag hittade jag en klänning, två koftor, en skjort/tunika, två par fingervantar, och en sjal.. jippi.. sen köpte jag även ett par nya örhängen och en BH till mig själv i andra affärer. Wilma fick även en liten Hello kitty väska och ett hårband... ;-)

Måste bara berätta att jag har lyckats övertala min älskade sambo att läsa twilightböckerna... han började med första boken i måndags och det tog tre dagar för han att läsa ut den.. imponerad för han brukar aldrig läsa böcker annars.. men nu har han till och med börjat på andra boken. ;-) Och det bästa av allt i går kom han hem med Twilight filmen (bluray).. Nice! Gissa om någon blev glad!?!

Sedan kan jag meddela att förmodligen hela Luleå slutat tidigare i dag av någon anledning. Hämtade Wilma på skolan kl 15.00 och hon var det enda barnet som var kvar där! Hur ofta händer det?? Och på Novas förskola var det Nova och två syskon kvar...Fast tjejerna var lika glada för det, för de älskar att få vara länge på skolan och förskolan nu för tiden och de tar vara på varje minut...

Idag har vi precis grillat och ätit potatisgratäng... mums det var gott.. det var länge sen sist nu.. Känner mig så nöjd och belåten. Nu ser barnen på barnprogram och sen ska vi se filmen UP hela familjen för att barnen ska lyckas hålla sig vakna för idag blir det att vara uppe länge eftersom majbrasan här på Porsön först tänds 21.00.. Vi får se hur det går.. ;-)

Annars har jag bara jobbat på med examensarbetet hela veckan. Vi har gjort våra intervjuer, transkriberat dem och sammanställt resultatet, just nu håller vi på med resultatdiskussionen.. Känns som att det börjar närma sig nu tills vi ska vara klara med arbetet.. ojoj.. ena dagen känns det som att vi hunnit jättelång och andra känns det som att vi har hur mycket som helst kvar att göra.. hehe.. stressen svänger med andra ord... Men en sak som jag måste säga är att vi är sjukt effektiva jag och Emma.. Vi är duktiga på att producera text.. vi räknade i går att vi måste ha skrivit ca 100 sidor nu i olika versioner av olika delar, PM, transkriberingstext, intervjufrågor och råmaterial både till bakgrund, teoridel och metoddelen.. (Just nu är själva uppsatsen uppe i ca 40 sidor... gu vad skönt det kommer att bli när man är färdig med den... Längtar till sommaren... och jag längtar till hösten när jag endast ska plugga 100% igen, kommer ha hur mycket tid som helst till annat ju.. :-)

Hoppas alla ni får en trevlig valborgsmässoafton nu trots det trista vädret...Vi håller tummarna här att det inte ska börja regna nå mer eller snöa (!) som det faktiskt gjorde tidigare i dag...



Problemet är löst...

Hittade ett par skor i dag nästan direkt.. så här ser de ut.. vad tycker ni?


Idag skulle jag spendera lite pengar på mig själv...

Jag hade planer på att hitta något snyggt att ha på mig i sthlm om två veckor och hitta ett par fin skor. Det är nog det största ilandsproblem som jag har nu.. Hur ska jag lyckas hitta ett par finskor?? Som jag ska kunna gå i ska jag tillägga. Min lillasyster radade snyggt upp alla hennes 1000 skor när jag var hemma hos henne sist men för att inte riskera att bryta benen tackade jag nej till allihopa... :-p Äger inte ett enda par med fin skor.. använder ju mest gympaskor, kängor och i bästa fall någon finare stövel.. Hur som helst efter ex antal affärer hade Wilma hittat ett par nya byxor, Lars två nya tröjor och tjejerna 3 nya hello kitty strumpor och jag inget! Eller ja ska vara ärlig...köpte detta åt mig själv...

 

Nu är Lars ute på krogen med några kompisar, Wilma hos farmor och sover över och Nova sover.. ojoj en hel kväll för mig själv.. Undra vad man ska ta och hitta på!?! Bjuder på bilder på älsklingen också..

 


Angels on the Moon (Thriving Ivory)


Morgonpigg tjej...

 

Vaknade vid sextiden på morgonen i går av att Nova låg i sin säng och sjöng. "Nu är det faktiskt morgon, ja nu är det faktiskt det! Nu vill jag stiga upp, Ja, nu vill jag faktiskt det" Om och om och om igen! Tills vi steg upp..

 

Nova har sådan otrolig energi, jag är faktiskt lita avundsjuk. Jag skulle också vilja vara lika pigg som henne på morgonen. Direkt hon öppnar ögonen är det full fart i henne och det håller i sig hela dagen. Minns inte ens om jag någonsin sett henne riktigt trött...*tänker*


Jo, jag har ju förresten glömt att uppdatera alla om att Lars har fått ett längre vikariat fram till skolan slutar. Vilket är skönt han tycker ju inte om att vara här hemma och inte ha något att göra. Han började i måndags och den dagen fick han veta att han genom detta jobb hade konverterat in i kommunen igen, vilket innebär att han fått en tillsvidare tjänst på 80% med uppehåll under sommaren. Vilket gjorde oss både glad men samtidigt oroliga om hur sommaren skulle vara. Han har ju inte hunnit jobba ihop någon lön under sommaren och eftersom han är tillsvidare anställd så kan han inte stämpla.. Under tisdagen ringde ett sommarjobb han sökt här i Luleå och vi trodde att det skulle lösa sig, men de sa att de ville anställa Lars över sommarnen men att dem inte fick anställa Lars p.g.a. att han hade konverterat in och det skulle kunna innebära att de efter sommaren var tvungna att erbjuda han jobb. Så den dagen var vi ännu mer stressade över hur sommaren skulle bli eftersom de flesta jobb Lars sökt är inom kommunen och så kan de inte anställa honom.. vilken galen logik!?! På onsdagen försökte Lars ta reda på om det verkligen kunde vara på detta sätt? Han ringde runt och pratade med bl.a. personalkonsulten på Luleå kommun och sedan fick han dem att prata med chefen på gruppboendet.. några timmar senare kom de fram till att Lars visst kunde jobba på boendet inne i stan så nu har han jobb under sommaren också och en tillsvidare tjänst inom kommun i alla fall till de kommer på att säga upp han igen som de gör hela tiden med folk som konverterar in. Men de kommande månaderna har han jobb i alla fall...

Allt detta har inneburit att flickorna som bara varit korta dagar på skolan (alla dagar 8-14) och på förskolan (mån, tis och tors 9-14) har börjat gå långa dagar (alla dagar 8-16). Vi har tänkt att detta kommer var en tuff veckaför tjejerna och vi har till viss del haft rätt. Wilma somnar nästan direkt hon lägger sig på kvällen strax efter 19 och vill inte stiga upp på morgonen och hon är trött och sliten efter skolan.. m.m. Nova däremot är pigg som bara den.. stiger upp vid 6 på morgonen och är inte trött när hon ska lägga sig och sova . Personalen på hennes förskola säger att hon hela tiden är igång och leker och leker. Hon vill var överallt och inte missa något. Vid fyra tiden på eftermiddagen när vi hämtar henne vill hon inte hem. Hon tycker om sin förskola. Hon tar verkligen vara på varenda minut på förskolan. Får se om hon blir trött nästa vecka. Känns nästan som att hon är lite omänskligt pigg. Jag är då helt slut efter en lång vecka. Två dagar har jag somnat i soffan under bolibompa helt utslagen.. :-) Det är tuft att var student!

Ett år äldre...

Nu var det ett tag sen jag skrev igen.. har hunnit fylla 26 år .. ojoj vad gammal man börjar bli! Hur ska man hinna med allt man vill hinna med.. :-) Tiden bara springer iväg! Hade i alla fall en underbar födelsedag fick presenter i vanlig ordning och blev bortskämd precis som det ska vara. Däremot var det nog min första födelsedag någonsin utan att äta tårta. Det kändes lite konstigt, men det gick bra.

I veckan har jag suttit och skrivit metoddelen med Emma hela veckan. Vi har läst och skrivit och läst mer och skrivit lite till. Vi är jätte duktiga och jätte effektiva. Det fick vi höra på handledningen i måndags också. Vår handledare sa att det finns dem som gör Examensarbetet bara för att göra det och för att få godkänt, men det här är något utöver det .. något extra! Det ska bli jätte spännande att läsa när det är färdigt sa hon. Åh vad kul att få sådan feedback.. :-) Idag har vi varit och gjort vår första intervju och har sedan suttit och transkriberat lite av den blir att fortsätta på måndag för nu ska vi jobba.. tillsammans.. åh det är så skönt vi kompletterar varandra så bra i allt. Nu måste jag göra mig iordning..

Jag är beroende...

Böckerna på nattduksbordet vid sidan av min säng...

På baksidan av böckerna står det Varning: Vansinigt beroendeframkallande

Det kan jag lungt påstå. I mellan all den littertur jag tagit mig igenom den sista veckan för skolan har jag varvat med inte en, inte två men tre böcker. ( Läste den första i början av april) Hade nästan lyckas glömma hur skönt det är att läsa en skönlitterär bok...

Men nu är alla fyra böckerna slut, men jag vill ha mer, mer och ännu mera! Tycker författaren kan snabba på att skriva fler böcker.. Den stora frågan är dock hur blir man av med ett sånt här beroende? Ska man börja om från början?

Titta vilken fin tröja Wilma gjort


Wilma fick i helgen göra ett eget t-hirt tryck på en helvit tröja.
Detta blev resultatet.. Väldigt fint tycker jag! :-)

Min älskade lilla sötnos...

Hon är så fin min lilla tjej..


Haft en underbar dag med familjen.. vi har varit ute en lång stund i vårvärmen och njutit av solen, gått på familjepromenad och burit undan sparken till sommarförvaring hos svärmor. Vattnet har bokstavligt talat forsat ner från taken och är lite orolig för att Nova ska få för sig att duscha på förskolan i morgon om det är likadant då.. :-) Nu är flickorna friska igen i alla fall. Nova har ju varit hemma i två långa veckor så behöver jag säga att hon längtar till förskolan?

Vi har ätit gott (se inlägget nedan) och umgåtts hela familjen. Flickorna ville spela Guitar hero i dag efter middagen så då tog vi fram trummorna, gitarren och mikrofonen. Det var jätte kul och tjejerna ville knappt sluta. (grannarna kanske är av en annan åsikt dock).

Gårdagskvällen spenderades med skolarbete och även denna kväll går i skolans tecken.. Mycket att göra just nu vet inte hur man ska hinna allt man vill och måste... Och bara för att man har så mycket att göra så går tiden alldeles för fort. Mycket fortare än vanligt, man hinner inte alls med allt man vill.. *djup suck*


Dagens middag...

Idag gjorde älsklingen en tacopaj.. reseptet hittade vi på Millas blogg för någon dag sedan...


Röjt upp lite i röran...

Vi har röjt lite här hemma i dag. Tagit bort skidor, pjäxor, skridskor, pulkor, madrass och bob och de varmaste vinterkläderna från hallen. Känns skönt att ha fått undanplockat sånt. Sedan har vi tagit fram galonisar åt Nova, varit och köpt nya åt Wilma och tagit fram andra saker som passar denna årstid bättre. Tvättmaskinen har rullat på och ska ta och slänga ut några saker på tradera i kväll tror jag. Vi var runt i en massa klädaffärer idag och letade galonisar åt Wilma, det är inte det lättaste när det inte finns så gott om galonisar i hennes storlek och de som vi hittade först var röda och mörkblå vilket inte gick hem hos henne. Efter mycket letande hittade vi tillsist ett par ljusrosa på Coop. Var riktigt jobbigt att vara i alla klädaffärer och se alla fina kläder som fanns. Det var mycket man ville ha. Men jag måste försöka att inte köpa så mycket nya kläder nu eftersom jag minskar ganska snabbt i storlekar nu och det har jag inte tänkt sluta med..men lite måste jag nog snart köpa för har inga kläder alls i nästa storlek hur nu det kan gå till för storleken därefter har jag jätte mycket i.. haha..

Sen blir det plugg i kväll vilket jag inte ser fram emot eftersom denna vecka har varit tung. Satt och pluggade i måndags större delen av dagen hemma, i tisdags var jag på skolan med Emma 8-16, onsdagen jobbade och pluggade sedan hela kvällen, torsdag satt jag återigen på biblioteket och pluggade hela dagen och i fredags trots sömnbrist pluggade jag mellan 8.30-14. Men vi är forfarande inte klar med det vi ska göra så i kväll ska jag försöka läsa på mycket jag orkar och sedan skriva lite och nästa vecka blir väl ungefär likadan förutom att man blir ett år äldre.. så snart är man antik..

Flickorna har varit hemma hela veckan och varit sjuka. Förkylda, hostiga och Wilma hade natten mellan torsdag och fredan ont i öronen. Öroninflamation eller lock i örat .. vi inte men ont hade hon och det innebar att det inte blev mycket sömn för någon av oss andra i familjen. Vi har sett ett hus som vi vill ha så håll tummarna för att vi vinner någon miljon i dag för det är väl enda möjligheten vi har att köpa ett hus.

Nu ska jag ta och träna lite innan jag kommer på någon bra bortförklaring till att inte göra de.. ;-)

Glad påsk

Påsken har firats i Kalix under helgen med gott sällskap och god mat. Nu är vi hemma igen och alla utan Lars är förkylda... Hoppas detta inte blir en långdragen sjukdom har inte tid eller ork med det nu.

Det har ju blivit april nu och plusgraderna har anlänt till norrbotten. Det känns skönt att det snart är vår, men denna tid med alla slask är något som jag inte tycker om. Jag längtar till sommaren, solen och värmen med allt det innebär. Vill hinna umgås mer med alla vänner. På tal om det var Helena och hälsade på förra veckan, vi såg film och pratade en hel del om vad som hade hänt sen sist. Det var jätte kul.

Vi har anmält Wilma till fotbollskola så vi håller tummarna att hon kommer med, var de 175 först anmälda som skulle få vara med och delta men Luleå är stort så man vet ju aldrig.

Nu har det i för sig gått några dagar in i april men gick nästan ner 5 kilo till under mars. Så nu är det - 20 kilo på vågen, det känns ganska skönt måste jag meddela. Fortfarande en hel del kvar innan jag blir nöjd men ett steg och en dag i taget.. 

Nu ska jag ta tag i studierna... kram på er alla