Nu har hon flyttat in hos oss...

Bella sover på sin mammafilt


Lilla Bella är nu en del av våran familj. Hon var lite blyg och rädd de första timmarna i Lördags men sen har det släppt. Tycker att det gick väldigt fort. Hade räknat med att hon skulle vara ledsen i en vecka kanske. Men hon trivs bra, äter bra och verkar tycka om att bo hos oss. Lars blev snabbt en favorit som hon gärna sitter hos och myser med.

I söndags tyrde hon sig väldigt mycket till Wilma och ville sitta hos henne hela tiden. Jag jobbade dock hela dagen så fick inte vara med så många timmar. Nova är fortfarande lite reserverande mot henne, men hon vågar mer och mer för varje dag som går.

Nu i dag har jag varit hemma med henne själv. Hon har suttit hos mig och myst en hel del. Sedan tycker hon ju också om att busa. Hon brukar bära omkring med en leksak i munnen och hoppa upp på soffan med den. Det ser jätte roligt ut.

Bella busar


Känns verkligen som att hon har massa av dragen som en hund har. Hon är sällskaplig och vill alltid vara med någon, sova hos, gosa eller busa. När vi går bort så hon inte ser oss jamar hon och letar upp oss. Jag och Lars har ju innan vi fick barn haft två katter och det känns inte som att de är så lika i beteendet. Men bara till det positiva. Hon är så fin vår lilla Bella.


Lilltjejen sover ganska mycket

 

 


Helt slut

Har varit helt slut denna vecka. Min kropp har sagt att nu räcker det och idag efter att jag lämnat barnen på skolan och förskolan tog jag mig en välbehövlig sovmorgon. Men känner mig ändå helt slut i kroppen, dock lite bättre.

Längtar tills på lördag för då kommer våran lilla nya familjemedlem att flytta in hos oss. Barnen längtar som bara den och det göra även jag och Lars. Så i morgon måste vi ta och åka och inhandla de sista till lilltjejen (matskål, mat, kattsand och någon leksak står på inköpslistan.)

I morgon blir det jobb mellan 8-13 och sedan har jag tänkt att hämta hem de små tidigt. Vill passa på att vara med dem. Känns som att det blir så korta dagar med dem nu för tiden när det är så mycket annat måsten som ska göras hela tiden.

Dumma bil.. :-(

Ungefär så känns det! Den har precis fått nya vinterdäck men det räckte tydligen inte utan i går när Lars skulle åka iväg och tanka bilen så la den av. Den slutade helt enkelt bara fungera så där mitt på vägen. Trevligt trevligt! Är i alla fall super glad över att jag inte var med. Han kom efter ett tag inspringandes och bad mig komma ut och putta in bilen i garaget. Hans systers man hade varit och hämtat honom så draglinan/bogseringslinan kom väl till pass i alla fall. Första gången den används. Åhh hatar verkligen att lägga en massa pengar på bilen... nu ska den då få sig ett nytt batteri tror vi (!) jag hoppas det bara är det som är felet. Tur att man har sparpengar på kontot, tråkigt för att de var tänkt att läggas på andra saker än bilen.

Nova ritar

Nova har inte alls ritat speciellt tydliga bilder tidigare om man säger så. Mest runda ringar och sen i somras gjorde hon sin första huvudfoting. Sedan dess har det varit lite hit och dit med ritandet. I slutet av sommaren var det mest runda ringar. Men nu idag... Nu producerar hon för fullt och varje teckning blir bara mer detaljrik. Har fotat hennes 4 första teckningar men som jag skriver sitter hon nu också och ritar mer och mer.. oj vad kul..

 

Det började med en sol och sen blev det tre

 

Sen kom hon med en bild på mig! Visst är jag fin. Snygg rosa klänning och allt!

 

Sedan blev det en bild på henne med resten av familjen svagt i bakgrunden.

(Här har både hår, händer och fötter kommit med )

 

Hela familjen - Lars, Wilma, Jag och Nova


( Här har hon målat oss i olika färger. Ögon mun och näsa målades ut. Dock kanske inte riktigt där de sitter egentligen. Nova målade även fingrar på sina egna händer. Gräs och himmel finns även med)

 

 

(Syns lite dåligt på bilderna eftersom de är fotograferade och inte scannade.)

 


Skojakt

Igår efter Wilmas skola gav vi oss av på skojakt då vi insett att hennes skor var ganska trånga med tjocksockor och att Nova inte alls fick på sig tjocksockor i sina. Nova övertog igår därmed Wilmas skor (stl 31) och Wilma fick nya (stl.32) Snart har de samma storlek på skorna också om inte Nova slutar växa. Mätte dem och det skiljer ca 1 cm.  Efter att ha varit till Intersport, Skokanonen och Teamsportia hittade vi slutligen dessa på Stadium som både dög åt våran lilla stora tjej och som fanns i hennes storlek.



Familjebowling

Lars hjälper Nova att bowla för första gången


Wilma koncentrerar sig för att slå ner alla käglorna

 

Mamma och syrran bowlade riktigt bra



Pappa och Wilma bowlar


Calle gör sig redo


Katja var även väldigt duktig på detta


Pappa och mamma


Flickorna tyckte om fläkten vid bowlingskloten...


...och tilltuggen


Lars bowlade väldigt bra, han blev vinnare av denna omgång



Mys i kalix

Idag kom vi hem igen efter att ha spenderat ett par dagar i Kalix med familjen. Vi åkte dit i torsdag och sen var vi där tills idag. Det var jättekul, speciellt att få träffa min bror och hans tjej. Saknar dem redan. Några bilder nedan från en promenad som jag och Nova var på en dag.

Nova framför min gamla skola gick ettan till sexan här

 

Nova gungar

 

Sedan promenarade vi lite och hittade några spöken som bodde i en tunnel


Sen gungade hon lite till

 


Bh:ar på stan

Wilma tyckte bara att det var för roligt när vi gick på stan förra veckan och hon kollade upp och såg en massa ROSA BH:ar hänga mitt i stan. Detta tyckte hon var väldigt roligt och hon höll på att skratta ihjäl sig. Dock så var det en väldigt snygg färg tyckte hon. ;-)


Isdans

Tjejerna övar inför vintersäsongen.. de längtar tills skridskorna kan tas fram.


Häxan möter Djävulen i en massa spel

Vad gör du?



Nu tar jag dig...



Då gör jag så här



Hmm.. typiskt



Grrr..akta dig så jag inte trollar bort dig!