Resfeber...

I morgon åker vi, på vår allra första gemensama utlands semester till Alanya i Turkiet. Det känns behövligt att komma bort från den här kalla hösten som infunit sig här i Luleå de senaste veckorna. Temperaturen ligger ganska stadigt kring 10 grader. Alldeles för kallt enligt mig. Så att komma bort till värmen ca 30 grader - 35 grader kommer nog temperaturen ligga på. Låter underbart. Så nu kanske man kan få lite färg innan skolan börjar på nytt.

Känns skönt att vara ledig nu och välbehövligt. Nacken är stel och gör lite ont rent av. Har varit mycket sittande vid datorn hela sommaren men jobbar man med sånt har man ju inget val. Lars har i alla fall masserat och så har vi smort med tigerbalsam med. Har lyckats att överanstränga musarmsmuskeln också så den får också massage och tigerbalsam. Det är med andra ord en välbehövlig semester som kommer nu.  :-)

Nu var det ju länge sen som jag uppdaterade. Har inte alls haft någon inspration till det och har inte alls varit sugen på att sitta här och skriva utan har varit med min familj när jag inte har jobbat.


Vi äter ute en av sommarens sista varma dagar...



Nova har i alla fall fyllt 4 år. Tänk att hon redan är så stor... I mina ögon är hon fortfarande min lilla tjej. Min lilla prinsessa som tycker om allt möjligt. Hon älskar att leka med dockor, men även med bilar. Hon tycker om att bygga pyssel, spela spel och bygga pärlplattor. Hon liksom sin syster älskar att få uppmärksamhet och det kan ibland (läs ganska ofta) krocka när båda vill stå i centrum samtidigt. Nova visar då detta genom att ge sin syster något tjuvnyp medan Wilma mest försvinner in på sitt rum och tjurar om hon inte får den uppmärksamhet som krävs.

Nova somnar nästan vid paketöppningen


Mera paket...

 

Wilma hjälper till



Nova blir glad över barbiedockan hon får...


Wilma har tagit det stora steget ut i skolans värld då hon i måndags förra veckan började ettan. Vår stora tjej har redan börjat ettan. Hon går faktiskt i en ett-tvåa. (!) Känns stort men det går jättebra. Jag och Lars liksom Wilma själv tycker att hennes nya lärare är superbra. Den enda nackdelen är väl att det nu finns två Wilmor till i klassen så med tre Wilmor kan det bli lite jobbigt tycker våran tjej. Att Wilma var ett så populärt namn här på Porsön de visste inte jag...


Wilma och Ella


I helgen var vi på bröllop... Lars halvsyster gifte sig! Det var jätte trevligt och så vackert. Det får en att längta lite extra till nästa sommar men samtidigt blir man ju lite nervös. :-) Men hur som helst så var det i alla fall på tiden att jag fått träffat den sidan av släkten. Alla var jätte trevliga och flickorna tyckte om att träffa sina kusiner. Det var en supertrevlig kväll.

Nu måste jag slita mig från datorn och ta och gå igenom packningslistan återigen! Ojojoj ... är så nervös att jag glömt hälften av sakerna.. :-)

 


Nu är tjejerna hemma igen...

De har varit på en minisemester hos mormor och morfar i Kalix medan vi har jobbat. Vi har även hunnit vara ute själv på Luleå Kalaset. Det var kul. Länge sen vi var ute själva... men har känts tomt här hemma utan barnen måste jag säga.

Har inte så mycket att skriva tänkte mest bjuda på lite småbilder.

Wilma har fått ett draperi till sitt rum som hon vill visa upp...

Hon är väldigt stolt över det.

 


En liten närbild...



Flickorna sover tillsammans förra veckan



Nova leker bebis...


och visar upp sin specialbeställda frisyr...


Även Wilma ville visa upp sin frisyr.


Hon älskar när jag fixar hennes hår...


Och jag älskar att fixa det åt henne... min stora tjej!

I dag är jag hemma från jobbet...

Det var min mage som bestämde sig för att bråka lite med mig i dag. Ni som känner mig väl vet att jag har problem med min mage sen ca 5 år tillbaka. Brukar inte gå in på det speciellt mycket förutom att jag har ett bråck i magen som gör att jag får väldigt ont.

Jag skrev om det i min blogg för två år sedan, de som inte läste då här är en del av det inlägget.

Den korrekta termen för min sjukdom är:

Gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) pga av Hiatusbrock vid övre magmunnen. (så ni kan förstå förkortningen)

När jag får  ont har jag VÄLDIGT ont... Det gör väldigt ont pga att mitt bråck sitter mellan matstrupen och magsäcken. Där ska det på "normala" människor stängas efter varje gång man äter eller dricker. Mitt bråck gör att det ALDRIG stängs. Vilket innebär att vissa dagar läker det ut saltsyra från magsäcken upp i matstrupen. Det är då smärtan kommer. Saltsyran är inte gjord för att vara i matstrupen och blir där en frätande vätska. Det är en otrolig smärta att känna detta och det brukar hålla på allt från 4-9 timmar. Brukar vara helt utslagen av detta. Har fött två barn utan större bedövning kan säga att jag kan jämnföra det med denna värsta smärttoppen som jag brukar ha med detta bråck. Det är två olika sorters smärta, men de båda gör ändå VÄLDIGT ont! Brukar bara ligga ihopkrupen och gråta då.

Det går att operera detta, men för att det är en väldigt komplecerad operation med mycket som kan gå fel därför rekomenderar läkarna inte detta. Utan säger att man ska helst lära sig att leva med detta tillstånd. Jag är rädd för operationer, man har ju ingen kontroll över situationen. Och jag är en person som har väldigt svårt att släppa kontrollen. Jag brukar ta en medicin i förebyggande syfte för att dämpa syran men när det väl börjat göra ont tar den inte bort smärta utan mildrar den lite. En dag när det är som värst tar jag ganska starka smärtstillande tabletter och ligger om möjligt helst i ett kokhett bad för att lindra.  Det som kan orsaka detta är kost, jag kan inte äta oregelbundet, för ofta, för mycket eller för sent. Kost och motionsmässigt sköter jag mig väldigt bra för tillfället. Stress kan vara en utlösande faktor för detta eftersom när man är stressad ökar produktionen av magsyra. Dagens smärta beror nog på att jag åt middag alldeles för sen igår för att vara jag och för att jag la mig allt för tätt inpå det.

Tur att det inte är sååå ofta jag mår så här... kanske 4 gånger per år.