Andas ut...

Känner äntligen att jag kan ta det lite lugnt och slappna av... Kommer lägga mig i tid i kväll för en gångs skull.. ser fram emot detta. 3 orsaker till att jag kan slappna av:

  • TENTAN ÄR GJORD: Kändes så bra, svarade på allt och känner inte alls att det var någon fråga som jag inte hade koll på. Känns som ett VG..hihi.. Så får hålla tummarna att det blir det också...
  • EXAMINATIONSVECKAN AVSLUTAD: Redovsingarna gjorda och de har också gått väldigt bra...Jobbigt dock att ha allt samma vecka...
  • SKATTEN: Jag får tillbaka 1500 kr och min sambo 500 kr..Vilket innebär 2000kr + i slutet av juni. Kanske överlever sommaren ändå??

Bortförklaringar...

De senaste dagarna har jag märkt att det alltid finns en bortförklaring till att inte plugga.. ;-) Det har diskas, städats, tvättats, jag har varit med barnen väldigt mycket o.s.v. pluggat lite till andra uppgifter än tentan och så bloggat *blink* Nää har faktiskt läst väldigt mycket till tentan, men kunde har tagit ännu mer tid till det.  Fast har ju två kvällar till på mig.. Känner mig väldigt nervös.. men de är väl kanske ingen nyhet direkt.

I dag hade min sambo sovmorgon så jag och flickorna gick ut och lekte lite så att han skulle få sova bättre. Så mysigt att ha en egen liten tomt som man kan vara på. Längtar till sommaren.. Lite bilder från dagen...

image437
Wilma


image440
Nova


image441
Wilma inser att hon vuxit ur våran minsta pulka

image442
Så hon tar och drar lillasyster i den istället

Glad påsk

Ojoj.. uppdaterar igen.. bli inte för bortskämda med det nu bara.. *blink*

Tänkte bara dela med mig av lite bilder från gårdagen. Vi firade dagen hemma tillsammans och njöt av en underbar påskmiddag.. hehe kändes nästan som ett julbord. hehe.. har nog rester för hela veckan fast man inte hade speciellt mycket av varje.


image434
Efteråt fick flickorna sina påskägg som påskharen hade varit hemma hos oss och gömt...

image435
Wilma njöt av varenda tugga

image436
Novas första påskägg, kunde inte behålla bordskicket.. öhh om hon nu någonsin haft något.. hehe

Ja de var lite från oss.. ska ta och se filmen "The Invasion" nu... ha en fortsatt trevlig kväll!

Om dagen bara hade ett par timmar till...

... då skulle jag vara jätte glad. För ojojoj vad mycket det helt plötsligt känns som att man har att göra i skolan. Har knappt hunnit med att tänka på att uppdatera någon blogg. Det är grupparbeten, inlämningar och om en vecka har vi tenta.. *nervös* Tycker det är väldigt dåligt upplagt av lärarna att det stoppar allt samtidigt. Nästa vecka när de flesta har påsklov har vi 2 redovisningar och en tenta. Kommer inte kunna slappna av alls under påsken utan de är bara att läsa och läsa. Första påsken på länge som vi inte är hos mina föräldrar. Men vi får vara hemma och fira den själv i år i stället...

image424
Wilma på väg hem från förskolan

Flickorna är så underbara. Nova älskar traktorer och tror hon säger TRATORRN ca 70-80 gånger per dag... Överdriver inte!.. Hehe..

image423
Nova ser en traktor

Wilma är i full fart med att längta efter påsken. Vill göra det påskfint hemma och påskpynta. I går gjorde hon detta påskkort på förskolan. Jag kan inte mer än lee.. Kan hon de där??

image425
Framsidan

image426
Insidan

I dag visade förskolelärarna att Wilma hade gjort hela alfabetet i pärlor. Hon har blivit super duktig på bokstäver och är väldigt intresserad av dem. Tycker om att skriva och "låsasläsa" som det kallas..  Idag har vi påskpyntat lite här hemma.. här kommer några bilder från dagen...

image427
Nova pyntar

image428
Wilma pyntar

image429
Hon passade på att göra sig själv lite påskfin

image430
Flickorna när de pyntat klart

image431
De färdiga resultatet för dagen

Nä nu är det bara att fortsätta vara en tråkmåns och plugga på... så det är väl bara att önska en glad påsk på er alla för man vet ju aldrig när jag har tid att uppdatera bloggen igen.. ;-)

Barn, lek och lärande...

Åhh äntligen har jag tagit mig igenom all literatur. De senaste dagarna har jag varit lite smått okontaktbar. Har läst, håll i er nu, 7 böcker på 9 dagar. Det har varit många sena nätter och sen tidigt upp på morgonen. Vilket har resulterat i att jag är TRÖTT! Men i kväll ska jag lägga mig i tid åhh så skönt det ska vara att inte lägga sig samma dag som man ska stiga upp.

Fick en liten tankeställare i går när jag läste. Tidigare hade jag bilden av att Montessori pedagogiken skulle vara en ganska bra pedagogik. Men det tycker jag inte nå mera kan jag säga. Pedagogiken bygger på Maria Montessori teorier och hon anser att detta (se citatet nedan) är en viktig del av hennes pedagogik:

"Man tror att barn är lyckliga när de leker, men sanningen är att barnet är lyckligast när det arbetar. Leken framstår delvis som en verklighetsflykt, något som man inte bör uppmuntra." (Montessori,1992:78)

Behöver jag påpeka att jag INTE håller med om denna barnsyn. Tycker detta är ganska skrämmande med tanke på hur populärt som montessori förskolorna verkar vara i dag. Vet föräldrarna egentligen om hur pedagogiken ser ut? Jaja.. mina barn går inte där i alla fall...Tänk vad lite kunskap kan göra i ens tanke... speciellt nu när man verkligen vet hur viktig leken är för barnens lärande.

I går var jag en sväng upp på stan. Bokade tid för synundersökning. Ska äntigen ta tag i att skaffa nya linser. Är en fördel om man känner igen sin vänner.. Visst Linda?? *ler* Så ska dit på måndag och sen får man väl se om man får linserna direkt eller om det också tar ett tag.

Var ute med barnen och lekte i går ett tag efter att jag hämtat dem från förskolan. Vi gick till en liten rutschkana i närheten. Nova var helt tokig. Klättrade upp och åkte ner helt själv.. (fast med lite översyn). Kan ju säga att den var ca 1 meter hög. ;-)

En annan rolig sak som Nova börjat med i veckan är att säga "TYYYYY" och stoppa fingret för munnen när vi ska sjunga för henne. Så bra sångröst har vi.. hahaa.. Hon ser såå rolig ut.

Wilma gjorde mig riktigt imponerad i går när vi satt i tvrummet så började hon berätta för mig.

W: Mamma vet du vad jag har här?? (Pekar på underarmen)
Jag: Jo, det är ju din arm.
W: Ja, så klart, men inuti armen har jag massa vatten... och blod. Känn på vattnet mamma! ( jag känner)
W: Och här har jag också vatten och här och här.. ( tar på låren, fötterna, magen och går sen igenom hela kroppen)
Jag är helt förundrad och försöker uppmuntra henne till att berätta mer.
W: ...och så har jag ju blod över allt också. Som när jag fick det där såret på foten.. kommer du i håg det mamma??
Jag börjar försöka säga något men blir avbruten..
W: Sen finns det ju också muskler i kroppen..som denna (spänner överarmen) och så har jag skelett. Vet du att det är vitt?

Sen fortsatte diskussionen i liknande mönster...WIlma var så stolt över att kunna berätta allt detta och vill dela med sig av allt på en enda gång så hon pratar väldigt mycket och väldigt fort.

Undra om de har haft något tema om kroppen på förskolan eller vad tror ni?? *ler*

I kväll är det föräldrarmöte som gäller. Då får vi höra vad de andra föräldrarna tycker om allt som kanske ska ske på förskolan. Är väl 2 veckor till beslut fattas. Gu vad tiden går fort. Snart är det påsk, var ju nyss jul. HINNER INTE MED!

Nu ska jag hämta mina små trollungar.. *saknar dem så*