En givande dag ...

Natten var rätt jobbig i natt somnade alldeles för sent både för att jag satt uppe och pluggade lite länge men även för att älsklingen är väldigt sjuk och höll på att hosta hela natten. Så när jag inte hade lyckats somna kl 02.30 tog jag mitt täcke och kudde, gick och hämtade ett lakan och la mig och sova hos Wilma. Hon fick hoppa ner i hennes lådsäng medan jag sov i hennes. Där var det tystare och jag somnade ganska snabbt. Klockan ringde dock alldeles för tidigt. Steg upp och gjorde iorning brudarna och gick iväg med dem till skolan och förskolan. Sedan gick jag hem igen och somnade om. Och sov till 09.50 då Lars kom och väckte mig. Han hade varit hos läkaren och fått sin sjukdom diagnostiserad: Bihåleinflamation. Vi gjorde i ordning oss och åkte upp på stan för att hämta ut pencillin och lite annan medicin. Väl uppe på stan hade vi lite tid att fördriva innan det var dags för mig att börja skolan.. gick 13-16.15 idag.

På stan fyndade vi en hel del.

Lars hittade en mörkgrå kostym (ordinarie pris: 1599 kr kavajen + 499 kr byxorna) vi gav 200 kr/per del så 400 kr för en hel kostym. *like*



sedan hittade han även en supersnygg tjockare stickad mörkgrön tröja på Brothers (ordinarie pris: 699 kr) vi gav 209 kr.


Innan vi begav oss hem från stan gick vi på Lindex och där köpte vi:



Två diadem till tjejerna 10 kr /st (ordinarie pris: 49 kr)

En jeanskjol till Nova för 32 kr (
ordinarie pris: 149 kr)

Ett par lila legging till Wilma 32 kr (
ordinarie pris: 129 kr)

Ett par rosa blanka byxor till Wilma 75 kr (
ordinarie pris: 249 kr)



En tunika till Wilma för 49 kr (ordinarie pris: 179 kr)

Ett nattlinne till Wilma för  49 kr (
ordinarie pris: 149 kr)




En lila finklänning till Wilma för 89 kr
(ordinarie pris: 299 kr)

En rosa klänning med svart bälte för 49 kr (
ordinarie pris: 199 kr)


ordinarie pris för alla kläder vi hanslade var: 4298 kr
Vi betalade: 1004 kr
Summa summarum.. fyndade alltså en hel del med tanke på att vi fick det ...  3294 kr billigare.


Sedan hade jag en jätte givande lektion med en jätte inspirerande lärare. Älskar redan denna kurs fast vi just börjat. Väl värd att vänta på så här länge. :-)

Kvällen avslutades med ett möte på föräldrarföreningen här på Porsön...

Dagens färd gick till...

...Gammelstadsbadhus. Flickorna vaknade kl 9 idag. Ett litet tag efter att Lars åkt till jobbet för ännu ett 11 timmars arbetspass. Vi åt frukost och bestämde oss för att bege oss till badhuset idag. Dock lättare sagt än gjort på en söndag när man inte har bil. Vid 10 tiden klev vi ut genom dörren för att bege oss mot busshållplatsen. Vår allt för sociala Nova börjar som vanligt att prata med massa skumma människor och jag undrar hur hon alltid lyckas hitta de där speciella individerna som kan berätta hela sin livshistoria på 10 minuter...

Efter ett bussbyte i stan var vi på gång och just innan 11 var vi framme och nere i poolen. Sällan som man ser tjejerna byta om så snabbt någon annan gång. Hinner precis komma innanför dörrarna på omklädningsrummen så har de tagit av sig alla kläderna och står och hoppar efter att få baddräkten... jag som knappt lyckats få av mig mina ytterkläder eftersom jag hållt på att hänga upp deras börjar rota efter dem längst ner i väskan. Jag brukar inte tycka om att åka på badet själv med tjejerna. De har för olika vilja. Sist jag var själv med båda. Tjurade Nova varje gång vi gick till stora bassängen... det var så kallt där och hon bottnade ju inte och absolut så vågade hon inte släppa taget från mig fast hon hade flytanordningen fastspänd runt magen. Och sedan de gånger som vi var i lilla poolen tjurade Wilma om att det bara var bebisar där.. hon ville vara i stora och träna på att simma och åka rutschkana... Men idag var det inga såna miner. Kanske berode på att jag tydligt förklarat för dem att "mamma kommer åka hem på en gång om ni börjar tjura och gnälla, vi får vara på båda ställerna lika mycket! "

Badet började i barnbassängen.. varm och skön var vattnet denna söndag.. så där slapp vi frysa. Dock verkade barnfamiljer i halva Luleå haft samma plan denna dag då det knappt rymdes fler i denna lilla pool. Den stora bassängen var inbjudande tom så efter ett tag begav vi oss till den istället. Wilma hoppade från kanten och började genast att simma runt och visa vad hon hade lärt sig sen sist i skolan. (på de gånger de åker till badet) Nova fick jag till en början knappt ner i poolen. Var tvungen att hålla henne i handen hela vägen ner för trappen och sedan satt hon fastklistrad vid mig.


(lånad bild från kommunens hemsida då kameran fick stanna hemma idag)


Wilma hoppade och simmade för fullt och sedan gick hon för att åka rutschkana. När hon kom ner första gången sa Nova att hon också ville åka.. Hon gick upp med Wilma för den höga trappan... och så efter ett tag kom Wilma... Nova hade inte velat åka. Wilma gick upp igen till Nova.. och åter igen kom endast Wilma ner. Hon konstaterade att detta inte gick... Jag ser att Nova är påväg ner för trappan och är halvvägs ner till poolen igen när hon möter Wilma och vänder sig om och följer med sin stora syster upp igen. Denna gång kommer båda ner tillsammans. Nova sitter framför Wilma. Detta tyckte Nova inte alls om och.. avvaktade ett par åk innan hon sa att hon ville följa med Wilma upp igen. Så de begav sig upp för trappan på nytt. Denna gång så kom de båda två igen.. Wilma först denna gång och Nova satt som ett klistermärke på hennes rygg. Nova superglad och nöjd.. "igen igen" medan Wilma tittar surt på henne och muttrar "du får åka själv" ... Upp igen för trappan och ner för rutschkanan... Denna gång kommer Nova först ca 3 meter innan Wilma. Hinner fånga henne och få undan henne. Nu har hon upptäckt att detta var ju kul och att det är mindre läskigt om man åker själv. Så säger åt Wilma att hon får vänta tills Nova åkt klart innan hon kommer efter. Och sagt som gjort. Nova åkte först och sen Wilma. Sedan höll de på så där i ca 2 timmar, med något kortare stopp för bastu och hoppa från kanten samt lite simning. Och från att Nova knappt velat kliva i bassängen på morgonen så åker hon själv rutschkana för fullt.. tog inte ens emot henne de sista 15 gångerna.. utan hon åkte och simmade (med flytdyna) till kanten och klättrade upp för att åka igen.. igen och igen...

Det var en trevlig stund och tjejerna ville inte fara hem när jag sa att nu är det dags... vi måste hem och äta för nu är ni nog jätte hungriga. Vi fick vänta ett tag på bussen.. satt och såg lite på en basketmatch för att fördriva tiden.. Sen gick första och andra bussen hem smidigt och bra. Nova började dock förhöra en stackars tonårstjej om sin pälsmössa.. haha.. men det är en annan historia. ;-) 4,5 timme efter att vi begav oss var vi äntligen hemma igen.. helt slut men otroligt nöjda av att ha haft en helt underbar dag tillsammans. Utan en enda konflikt... Det här gör vi gärna om!

Längdskidor med tjejerna

Idag har varit en bra dag. Jag och tjejerna har haft det mysigt. Först tänkte vi åka skridskor men tjejerna ville testa längdskidorna. Blev en tur med skidorna runt på Porsön. Tog ca 1 timme. Stor förbättring för lilltjejen. Gick så mycket bättre med dessa skidor. Dock orkade hon inte riktigt den sista biten hem så jag fick bära skidorna, men det gör ju inte så mycket när vi haft en så trevlig stund tillsammans...

 

Tjejerna åker

 

Nova tycker om sina nya skidor som inte lossnar hela tiden

 

Wilma tycker om att åka skidor


Morgonmys tillsammans...


Insynsskydd till köksfönstrena

Tidigare i veckan köpte vi insynskydd till köksfönstrena. Det första jag gjorde efter att jag vaknade i morse. Efter frukost då, var att sätta upp dessa. Åh det blev jätte bra och det var inte alls så svårt som jag hade inbillat mig själv att det skulle vara.


Shopping

Vi var och handlade på storheden i dag.. förutom mat så blev det en del annat.. bland annat detta...

Micrefleece set till Wilma... 300 kr (ordinarie pris) på Intersport

 

 

Mörkbrun vår/höst jacka till Wilma från Kappahl rea 89 kr (ordinariepris 399 kr)

 

Kjol till Wilma från Kappahl 70 kr (ordinariepris: 179 kr)

Byxor till Wilma från Kappahl 100 kr (ordinariepris: 279 kr)

 

 

Likadana festklänningar till tjejerna från Lindex 50 kr st (ordinariepris: 299 kr)

 

Till ett visst tillfälle i sommar... ;-)

 

 


Nu börjar det närma sig...

Titta vad som kom med posten idag...


Lilla Bella

Det känns som vi haft henne hur länge som helst. Hon har verkligen kommit in snabbt i vår familj och barnen tar hand om henne som om hon vore en liten bebis. Det är härligt att se hur mycket de tycker om henne. Och Bella får mycket kärlek i denna familj.


Sista uppgifterna för förra terminen inlämnade

Så då var de sista uppgifterna för denna termin skrivna, genomlästa och inlämnade. Har ju i vanlig ordning unnat mig jullov med tjejerna i så där 3 veckor vilket varit underbart. Förra veckan tänkte jag ta tag i dessa uppgifter och ha dem klara i god tid innan terminen tog slut. Hann med en av tre och sen blev tjejerna sjuka. Som tur var varade det inte så länga och denna vecka tänkte jag ta tag i det på vardagen när tjejerna var på skolan och förskolan. Men i måndags ringer förskolan som jag jobbade på en hel del förra våren och undrade om jag kunde jobba under tisdagen. Jag tackar ja eftersom jag behöver lite inkomst nu när jag inte arbetar på Telia nå mer... Gick superbra att jobba, tiden bara springer iväg och alla barn är så underbara. :-) Trivs som fisken i vattnet så kunde absolut inte tacka nej när jag fick ett sms om jag ville jobba på torsdagen med... och sedan på fredag också.. så blev visst inte som jag tänkt mig men med effektivt pluggande på kvällarna är jag färdig med två dagar till godo och utan att ha stressat alls. Det känns bra! På måndag börjar min sista kurs på universitetet.. känns härligt men samtidigt lite läskigt att inte veta vad som väntar efter examen. Har ju varit en trygghet alla dessa år som jag har pluggat att veta vad som händer i framtiden.. men nu är framtiden ganska ovis...

Little big planet

Flickorna har varit lite krassliga i helgen så ute och leka har inte blivit av.. vi har haft fullt upp här hemma med att bygga pussel, pärlplattor, rita en MASSA, bygga lego, bjuda på teparty, leka med peth shop djur, dockskåp, pollydockor, spela memory, lotto. Läst böcker och Wilma har tränat på sina läsläxor. Sjungit sing star och spelat barnens favoritspel på ps3 Little big planet eller trasdockorna som barnen kallar de... För er som inte vet vad det innebär att ta det lungt med barnen en helg så var detta en sammanfattning... :-)

(+ en massa tråkiga måsten som tvätta, vika tvätt, städa, diska, laga mat m.m. )


Pite Havsbad

Igår fick vi för oss att åka och bada. Det var ett bra tag sen vi var till Piteå och badade så vi bestämde oss för att åka till Pite Havsbad. Det var en mycket trevlig dag tillsammans med hela familjen. Wilma åkte alla rutchkanor utan tratten. Nova vågade sig på två av dem som fanns. Hela familjen njöt av badet, bubbelpoolen och bastun. Efter tre timmars bad begav vi oss hemåt igen. Fredagsmys hela dagen... som avslutades med att se på Let´s dance tillsammans. En lyckad dag var till ända.




(Bild: http://www.pite-havsbad.se/aktiviteter/aventyrsbad/ )

Molnet

Vi har som många andra varit på rean här i början av året, men har inte hittat lika mycket som vi brukar. Men rean är ju i för sig inte slut ännu. Några nya byxor har fått flytta in i min garderob... flickorna har inte hittat något alls. Lars har hittat ett par tröjor och ett nytt täcke. Ett stort fluffigt täcke som fått smeknamnet molnet av barnen. För det är som sagt STORT och fluffigt och ser ute som ett litet moln. hehe.. :-) Men det bästa av allt var ändå att vi införskaffade ytterligare ett stort lakan till vår säng, ett lakan som sträcker sig över hela vår säng. Har ett sen tidigare men nu så har vi två.. är så skönt med ett stort lakan som ligger där det ska... :-)


Ny soffan

Som jag lovat redan innan jul kommer nu här... äntligen två bilder på vår nya sköna stora soffa... *me like*

 

'

En bild från vänster...

 

och en från höger...


Leos lekland

Jullovet har inneburit många spännande saker för både oss vuxna och de små. Vem tycker inte om att leka och åka rutschkanor? Vi hade en trevlig dag på Leoslekland förra helgen. Tjejerna fick också träffa Leo...

 

Alla barnen ville fram och krama Leo

 

Tjejerna spanar

 

Nova leker med STORA bollar


Stor rutschkana

Wilma åkte alla rutschkanor denna gång. Även denna! Hade jag aldrig vågat tror jag. Dock gick den inte alls fort som jag hade trott först.

 

Trött gumma

 

Efter ett par timmar lek och bus är man så här trött och då är det bara att hoppa in i bilen igen och styra hemåt.


Grisar på stan

Var vi och besökte grisarna på stan, dock hade vi helt glömt att ta med hjälmar till barnen så blev mest att klappa och känna denna gång. Nästa gång kommer hjälmarna dock att finnas med. Det kommer nog tjejerna att se till för besvikelsen var stor när de inte fick åka ner för den stora grisen rygg...

 

Som tur fanns det även en tomte familj som bosatt sig i parken som flickorna kunde hälsa på...

 


Gott nytt år

 

Nyårsafton firades på hemma plan med familjen. Till förrätt bjöds det på en skagentoast.. *mums*

Sedan blev det fläskfile, potatisgratäng med rödvinssås och sallad till varmrätt..

 

Flickorna var spända att se på raketerna men tyckte nog att de lät lite illa och att det var lite läskigt.

Fast det vill de nog helst inte erkänna. :-)

 

Raketerna var svåra att fånga på bild i år men lyckades i alla fall med denna bild nedan.

 

 

Året har börjat bra för hos. Hoppas det startat lika bra för er alla. Kram