En händelsefull dag

I dag är det skottdag och den enda dagen som kvinnor får fria till män och de får då inte säga nej. Har inte tagit vara på chansen. *blink* Förhoppningsvis är man gift innan nästa skottår i alla fall så man slipper planera ett frieri. (hehe) Beror lite på ekonomin när giftemål blir av för oss.

Idag har jag insett att jag varit väldigt dålig med att lägga upp bilder. Därför kommer här en hel del från denna dag.

På morgonen var jag och kopierade en bok *host host* med Elin från min klass..*opps* vet att man inte ska göra så men man har ju inte råd att köpa all literatur. Sååå min moral har väl inte driekt fått mycket plus poäng i dag. Men är ju inte direkt den enda som gör så.. *bortförklaringar*

image420
Bus, bus och mera bus med mamma

image421
"Titta jag kan rulla tungan... vill du ha en puss mamma.."
Undra om hon tänkte så för nästan direkt efter bilden är tagen fick jag världens största puss..
Min lilla Gooosis... som älskar att kramas och pussas...


Sedan vad jag och Nova hemma ett tag och busade lite innan vi åkte upp på stan till min sambos jobb. Wilma har varit på pappas jobb i dag och hon tyckte att det var så roligt.

image419
Wilma på sin pappas jobb. Helt i extas. Var tvungen att be henne stå still för alla bilder blev suddiga av allt hoppande. Visst fångade jag ett härligt leende...

Vi åkte och handelade lite efter att min sambo slutat och sedan åkte vi till Sunderby sjukhus för ett kontroll läkarbesök för lilltjejen. Hon var hela 89 cm lång i dag och vägde ca 11 kg. Så nu växer hon. Är så roligt att se att hennes kurva äntligen börjar gå uppåt igen. Är ett tydligt tecken på att hon mår bra. Sedan följde en vanlig läkarundersökning och vi fick besked om att det blir återbesök om ca 6 månader.

image422
Wilma leker i båten på Sunderbys sjukhus

Efter läkarbesöket åkte vi till ett par bekanta. Var jätte trevligt. Barnen lekte och vi blev bjudna på middag. Tro vi vad där i ca 5 ½ timmar innan vi till sist begav oss hemåt. Flickorna slocknade i sina sängar nästan omedelbart.
Nova blev helt tokig i en rutchkana som de hade i ett lekrum. Hon bara åkte, åkte och åkte hela tiden. Var super trevligt.

image418
Barnen spelar piano

Blir mycket läsande resten av helgen nu. Har såå mycket böcker att ta mig igenom ... men sitter och sneglar mot mina scrapbooking saker hela tiden... *vill* men har inte tid just nu.

Veckans glad överraskning: I går kom min sambo hem med ett nytt överkast. Åhh vad glad jag blev. Vi har pratat om att köpa ett nytt hur länge som helst, men vi har inte hittat något som vi tyckt om eller så har vi ehlt enkelt prioriterat att lägga pengarna på annat.

image417
Nytt överkast... *super njöd*

Sen har jag förstört mitt hår i veckan också. *suck* Blev så missnöjd.. *bläää*

image416
Kanske inte den bästa bilden men ni ser att jag inte är så ljushårig nå mer i alla fall..

Nu börjar de bli dags för sängen.. i morgon ska jag njuta av en underbar sovmorgon... Trevlig helg på er alla!

Länge sen sist...

Oj nu har det gått en evighet sen sista inlägget igen.. fy på mig.. men jag har varit en del i skolan sista tiden eller suttit med näsan i en bok och med pennan i högsta hugg för att få nedskrivet det väsentliga av det man just läst innan det försvinner. Så det har blivit en del pluggande och kommer bli lite till med..har läst en bok i dag och har inplanerat att klara av 4 till innan veckan är slut. Tur att de inte är så tjocka.

Har fått reda på vart vi ska göra våran praktik denna gång, det blir på Boskataskolan, ser fram emot det.

Har blivt en hel del promenader på senaste tiden. Vilket känns otroligt bra. Behöver komma igång med det igen. Ska försöka ta mig iväg varje dag som jag har tid nu.

Jag har även börjat söka jobb till sommaren. Börjar känna mig lite smått desperat. Måste verkligen ha ett jobb eftersom min sambo först började jobba åt kommunen i november vilket resulterar i en halv lön under sommaren. Hade han börjat i augisti hade han däremot fått fullt. Var på sommarjobbens dag på arbetsförmedligen. Var värre trängsel där än på en rockkonsert.. Tyckte inte att det var speciellt trevligt att stå och trängas med hela stans desperata ungdomar. Måste vara ett par 100 sökanden per plats. Hur stor chans är det att man får något då..??

Flickorna är friska och krya.. full rulle hela dagarna... Nova är ganska trött när hon kommer hem från förskolan vi får kämpa med att hålla henne vaken till 18.30. Sover hur bra som helst i sitt rum. Wilma sov för första gången i går utan nattlampa. Det gick jätte bra... stolt om min lilla stora tjej.

Har inget mer att berätta.. känns som att det inte hänt nå speciellt på sista tiden..

En helt vanlig ovanlig dag...

Hade ingen skola i dag så flickorna fick lite "sovmorgon" om man nu kan säga så när de vaknar vid sex på morgonen ändå. Jag hade planerat en lugn morgon tillsammans med flickorna. Vi tänkte ta det lugnt och njuta av att inte ha en massa måsten. Så ringde telefonen. Tänkte nu är det min sambo som ville något, men var ett okänt mobilnummer. I vaniga fall brukar jag inte svara då det är nummer jag inte känner igen på hemtelefonen.. HATAR nämligen telefonförsäljare för de är oftast så otrevliga när man inte är intresserad. Sak samma har en ny basgrupp i skolan och kan inte alla deras nummer ännu så jag svarade. I luren var en journalist. Hon ville intervjua mig för att jag är medlem i föräldrarrådet. *suck* Snäll som jag är ställer jag självklart upp men vill egentligen inte. Det kom så hastigt så det kändes som att jag inte fick nå vettigt sagt men men... får väl se sen då..och foto och allt blev de.. Hoppas man såg mer levande ut än död på bilden för kan ju säga att de blev en ganska stressig morgon...

Sedan har jag pluggat lite i dag, plockat upp lite här hemma och tvättat. Efter det åkte jag upp på stan för att äta lunch med älsklingen. Var längesen vi åt lunch tillsammans utan barnen. Var så skönt att vara ute själv. Sedan gick vi i lite affärer och tog sedan en prommenad hem.

I går sa Nova vante, lampa, bajsa, blöja, data, vovve, bopa (bollibompa) och ILMA (wilma). Nu kommer det ord hela tiden och det roliga är att hon har med de flesta bokstäverna. Väldigt tydligt säger hon orden när hon väl säger dem.

Jag fick en ny kusin för ca en vecka sedan, blir min 28:e kusin och förmodligen den sista också.. men men man vet ju aldrig. Känns lite konstigt att ha kusiner som är yngre än mina barn och att min mamma blivit faster igen.. ;-)

Bilen gick igenom...

Besiktningen avklarad... var väldigt orolig innan att bilen inte skulle ta sig igenom besiktningen med sprickan i rutan.. men de anmärkte inte ens på de. *andas ut*

Har varit full rulle i dag har haft skola hela dagen har haft skola hela dagen lång. Sen hämtade jag barnen, lagade mat och iväg på föräldrarrådsmöte. Hann knappt in genom dörren kändes det som. Idag har vi fått info att de int blir flytt till Porsöskolan utan nu gäller flytt till Lillöskolans lokaler. En byggnad bredvid skolan som för 10 år sedan var en förskola. Känns lite bättre nu. Fått se bilder på lokalen och den känns fräsch och de kommer ju att anpassas till en förskola igen både invändigt och utvändigt om flytten blir av. Beslutet kommer att tas i mitten av mars.. så om en månad vet vi säkert. Mycket som är oklart och så, men samtidigt känns det bra att vi får vara med från början med dessa tankar och vara med i beslut kanske hur rummen invändigt kommer att se ut. För planlösningen som finns nu kommer att behöva ändras på o.s.v. Mycket diskuterades både negativa och positiva inslag om vad en flytt skulle innebära.

Wilma berättar hela tiden så roliga saker..

Wilma stannade till i morse och började trycka på väggen. Sedan sa hon rött, gult och grönt NU FÅR JAG GÅ... sedan berättade hon åt mig hur viktigt hon tycker att det är att man tvättar händerna varje gång man går på toaletten... det finns ju BAKTERIER på dem.. och mycket tväl ska man ha.. Sedan kom hon på i går att hon kunde ju inte alls bli sjörövare för hon ska ju jobba på brandkåren, men det löste hon sen genom att säga: Mamma först ska jag vara brandman med morfar och sen då jag blir gammal ska jag bli sjörövare.. ( Lagom till pensionen kanske) ;-) En annan gullig sak hon gjorde i veckan var när vi gick hem från förskolan. Hon kastade upp ett snöre till månen och drog ner den till mig. Sedan sa hon att månen får vi stoppa i klädkammaren till kvällen för annars kan vi ju inte sova när den lyser så mycket. Vilken livlig fantasi hon har, man blir så glad av att vara med henne. Hon är en riktig glädjespridare full med energi.

Nova har sagt ett par ord till "pappa hjälpa", "nalle"och "tappade" sa hon i dag... Känns som att hon blivit större den sista tiden.

I helgen var vi till Kalix och hälsade på. Vi mätte flickorna när vi var där. Wilma var 106 cm lång.. (oj vad hon växer) och Nova var 86 cm.. Två långa tjejer. Kalle pratade lite med Wilma och undrade om hon kunde rita. Så hon målade en teckning åt dig efter det samtalet.

image414

Wilma ritar, men hon ville inte skicka den åt dig (Kalle) utan du får en bild i stället.

image413
Varsååågod!

I mitten är det Wilma själv som står och det blev en flicka med kropp denna gång och med läppstift. Det var hon VÄLDIGT nogrann med att påpeka. Flickan har en rosa långklänning som ni ser och lägg märke till den lila fina naveln. Oftast brukar det vara huvudfotingar som avbildas. Ni ser några såna till höger och vänster också. Bilder föreställer Wilma som är ute och leker med sina kompisar. Det är soligt ute som ni ser finns det 2 solar .. ;-)


image415
Nova ville också rita

Stenskott... :-(

image412

Fick ett stenskott på vägen hem i dag.. besiktning på tisdag?? Går bilen igenom med sån spricka??

Tänkvärt...

Ett barn

Ett barn som kritiseras, lär sig fördöma.
Ett barn som får stryk, lär sig slåss.
Ett barn som hånas, lär sig blyghet.
Ett barn som utsätts för ironi, får dåligt samvete.

Men ett barn som får uppmuntran, lär sig förtroende.
Ett barn som möts med tolerans, lär sig tålamod.
Ett barn som får beröm, lär sig uppskatta.
Ett barn som får uppleva rent spel, lär sig rättvisa.
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet.
Ett barn som får uppleva trygghet, lär sig tilltro.

Ett barn som blir omtyckt och älskat, lär sig känna kärlek i världen.

Dorothy Law Holte

En hel måndag med barnen...

Igår var jag hemma med mina små hjärtan. Båda två är sjuka och de hade en mysdag med mamma. På morgonen kändes det som att man knappt sovit en blund. Båda tjejerna har hostat med jämna mellanrum och jag är inte bra på att ta powernaps och sedan vara utvilad på morgonen. Men vägverket förgyllde min morgon. Jag kunde glatt ta det lugnt på morgonen för vägverket stod för underhållningen. Båda tjejerna satt/stod klistrade vid fönstret och såg när traktorn fyllde lastbil efter lastbil med snö. Nova sa ett nytt ord : Taatooor (traktor). Barn är väldigt lättroade i bland... ;-)

Sedan berättade Wilma med stor inlevelse för mig.
Wilma: Mamma mamma vet du vad...??
Jag: Nä, jag vet inte berätta för mig...
Wilma: Vet du vad jag ska bli när jag blir stor??? *tystnad*
Jag: Vad ska du bli? *väntar på det vanliga svaret: Brandman som morfar*
Wilma: Jag ska bli SJÖRÖVARE!!! Sedan börjar hon sjunga. Pippis sjörövarsång och hoppar och studsar omkring... hihi... hon är för underbar!

Sedan gick vi en sväng förbi min skola för jag behövde prata snabbt med min lärare eftersom jag missade en lektion denna dag. Men kunde ta igen den i morse med en annan klass så det kändes skönt. Tycker inte om kompletteringar.

Resten av dagen var det full rulle på flickorna som är vana att vara ute minst en timme varje dag klättrade lite smått på väggarna. Men vi hittade på en massa saker som mamma tyckte var minst lika roligt att göra. ;-)

I dag har det varit skola hela dagen.. är helt slut men ska försöka läsa lite i en bok nu innan jag avrundar för kvällen.

och sist men inte minst!! Min älskade lillasyster blir 15 år idag! *hur gick det tilll.. du var ju nyss 10..?!?*
GRATTIS GUMMAN... Love ya! *KRAMAR*

Helg igen...

Jaa..nu var det fredag igen.. denna fredag mår jag mycket bättre. Kan nästan säga att jag känner mig helt frisk. Flickorna däremot är det värre med. Nova har fått var hemma torsdag och idag. Hon hostar och verkar ha lite ont i halsen, ingen feber än i alla fall. Wilma kom hem från förskolan i dag och efter en halvtimme började hon gråta över att ha ont i örat. Det där örat igen, trodde hon skulls slippa det i fortsättningen. Så båda tjejerna är med andra ord sjuka.

Var till bvc med Nova i dag. Hon vägde 10,5 kg och längden ska vi vänta med tills 18 månaders kontrollen som vi snart ska göra. Blir spännande att se hur lång hon blivit då. :-) Känns i alla fall roligt att väga Nova nu för jag är inte längre nervös över att hon inte får i sig tillräckligt. 

Annars har det inte hänt speciellt mycket här. I morgon blir det dags att börja läsa första boken till denna kurs. Vygotskijs bok Fantasi och kreativitet i barndomen är det som gäller... sedan tänkte jag försöka göra bort uppgiften till den boken också. Men får se hur de planerna går när båda är sjuka... brukar inte bli så lugna kvällar då.