Nu är vintern här...

won
Mina tjejer (25/10-06)
Tionde veckan
 

Nu har vi varit och hälsat på i Kalix. Vi åkte i fredags och stannade tills söndagen. Det gick jättebra att vara där. Vi delade på oss, jag sova med Nova i ett rum och min sambo sov med Wilma i ett annat. Nu vågar vi bege oss dit fler gånger. Det var ingen lek att packa för alla 4 innan vi skulle åka iväg. Kändes som att vi hade hela lägenheten med oss, men känner att det är bättre att ha lite för mycket än för lite med sig.

 
tjejerna
Nova, Julia (min lillasyster) och våran linslus Wilma!


Min mormor och morfar kom också förbi när vi var i Kalix. De fick träffa lilla Nova för första gången. Det var trevligt att få visa upp lilltjejen. I Kalix passade vi även på att byta till vinterdäck. Var verkligen i sista minuten för på lördagen kom snön. Vad glad Wilma var åt den. Hon trodde det var dags för tomten när snön kom, hur hon nu kom ihåg det! Snön verkar stanna kvar nu i alla fall och det har blivit riktigt kallt. *brr* Det var hela 12 minus i början av veckan. Det var man inte riktigt förberedd på. Fick rota fram åkpåsen den morgonen. Blev ganska fullt i vagnen med den, men Nova verkar trivas. Ju varmare det är desto bättre! *ler* Det är bra att hon börjat trivas bättre i vagnen nu för jag har börjat promenera efter att jag lämnat Wilma på dagis. Är riktigt skönt att röra lite på sig. Man är ju ändå ute och påklädd så varför inte promenera lite då.  

åkpåsen
Nova myser i åkpåsen

Vi ska få nya bänkskivor + kakel i köket. Ser fram emot detta, får se när det blir dags. Kommer nog bli en stor skillnad i köket. *längtar* Vi har även tagit och kört en massa skräp till återvinningen. *äntligen* Bättre sent än aldrig! Annars har vi varit en del med grannarna som kommit tillbaka efter en liten sväng söderut.

Annars har vi prövat ta bort nattblöjan på Wilma med inte så lyckat resultat, hon får ha den ett tag till. Det är ju inte hela världen! Nova tar sin napp väldigt bra i bilen, men annars är hon inte speciellt brydd i den. *konstigt* Hon har börjat tycka om att ligga på magen och kämpa lite. Sedan har hon börjat hålla i lite saker som vi ger henne. Det var våran vecka de, här kommer lite bilder.

mage
Nova tränar nacken
nligger
Våran lilla Nova...
stortjej
har blivit stor...Titta bara!

wokt
Wilma i början av oktober innan snön kom

Redan 2 månader gammal...

ivagnen
Nova i vagnen... (17/10-06)

Nionde veckan


Idag har vi varit på tvåmånaderskontroll. Tänk att hon redan är två månader! Helt otroligt! Kontrollen gick bra. Nova vägde 5750 g och var hela 62 cm lång. Inte undra på att bodisarna börjar bli små på längden. *ler stort*

Hela familjen har varit till Rutvik en sväng i torsdags förra veckan och hälsade på ett par kompisar som till oss som köpt hus där. Jag brukar uppdatera bloggen på ons /tors eftersom Nova föddes en torsdag de är därför det känns som evigheter sen. *ler*  Hur som helst. Vi åkte dit efter min sambos jobb och stannade hela kvällen. Vår familj, våran grann familj och familjen som köpt hus i Rutvik beställde pizza och hade de trevligt hela kvällen. *fyy vad onyttigt…skärpning* Men roligt var det och barnen lekte otroligt bra tillsammans. De hade gjort det så otroligt fint hos sig. *vill också* Man blev väldigt sugen på att köpa hus, men det är bara att fortsätta drömma ett tag till.


Fredagen passade jag och flickorna på att åka upp på babysången inne i stan. Det var inte lite folk där kan jag ju säga. Wilma älskade det *som vanligt*, men det var i princip bara nytt folk. Ingen som man kände igen sen ”Wilmas tid. Jag fick i alla fall träffa min moster. Det var super skoj! Var ju så länge sen sist. Hon fick se Nova för första gången och passade på att hålla henne också.


påbabysangen
Wilma på babysången i fredags


I helgen har det varit fullt upp. På lördagen var jag och flickorna på sjalträff. Var en massa trevliga personer där, men hann bara prata lite med alla. Har sån himla turbo i storflickan. *ler* Min stackars lilla gumma klämde fingret i en dörr där också, men det var igen fara med henne. Lite kallvatten på handen så var det glömt och sen fortsatte hon busa med Alexander.


Har denna vecka insett att Wilma nu har gått in i trotsåldern och förmodligen har hon varit där ett tag utan att jag insett detta. Wilma kom bärandes på Barnaboken av Anna Wahlgrens här en dag och gav till mig. Den hade man inte öppnat på år och dar kändes det som. Jag satt och ammade Nova så ett perfekt tillfälle att bläddra lite i boken kommer ju ändå ingen vart på ett bra tag så. I boken går hon går igenom barns utveckling i boken från 0-16 år. Jag slog nyfiket upp kapitlet om två år ”kungen över tillvaron”. Jag satt och nickade och skrattade lite om vart annat när man inser hur mycket som faktiskt stämmer in. Kapitlet efter ”Trotsåldern” lockade mig sedan, började läsa lite smått och då gick det upp för mig. Men vänta nu det är ju så här det är hos oss nu. JAG VILL, JAG VILL INTE! Skriker Wilma jämt åt allt just nu, hon vill bestämma ALLT och när det inte blir som hon vill får hon ett utbrott. För någon dag sedan spenderade hon bl.a. större delen av natten av att skrika att hon faktiskt inte vill sova. *suck*


Nova2man
Min lilla tjej...


Har även haft det trevliga nöjet att återigen drabbas av mjölkstockning. *ajajaj* Tog med mig Nova och gick och la mig ca 18.00 i söndags för att jag hade så ont och feber. Men det blev inte mycket sovande, men som tur var så hade Wilma dagis dagen efter och då passade jag på att sova varje minut som Nova sov. Var välbehövlig sömn. Till er lyckliga som inte haft mjölkstockning någon gång kan jag berätta hur det känns (i alla fall för mig). Det börjar med att man får ont i ett av brösten för att en kanal har stockat igen. Sedan brukar jag bli helt matt i hela kroppen, man har ingen ork. Känner att febern är på väg att komma. Ganska snart efter detta får jag frossa. Känns som att man vill klä på sig alla sina kläder i garderoben, och tusen täcken. Har gåshud och ligger och skakar för fullt i sängen. Brukar hålla i sig ett par timmar, är verkligen inge roligt att vara med om detta. Tog febern under armen efter ca 2 timmar med ”frossan” febern var då uppe i 39,6 grader. Tar så klart Alvedon redan i början när jag kände att febern var på väg och låter Nova amma så mycket som möjligt för att motverka och bli av med mjölkstockningen så fort som möjligt. Sedan övergår frossan till kallsvettningar och då är det bara att ta och slänga av sig alla täcken, filtar, kläder och allt vad man har tagit på sig. Febern håller i sig under hela natten och sen på morgonen har man knappt sovit något och är helt slut. Brukar vara ömt i bröstet ca en dag efteråt. Hoppas detta var sista gången, vill inte göra om det!


Gungar
Wilma gungar i lekparken...


Vad ska man göra?!? Wilma är såå rädd för borrljud och spikljud som låter. Vi har nämligen haft ett par hemska grannar som bodde i lägenheten bredvid oss i ca 6 månader. Större delen av den tiden de bodde där borrade de på kvällarna alltså även efter 22.00 och hamrade och till och med sågade *har inte så tjocka väggar* Wilma vaknade så klart flera gånger varje kväll av borrandet och spikandet och stor tjöt! Nu har grannarna flyttat som tur är (förmodligen vräkta för allt oväsende de förde) och vi har fått nya gulliga grannar som knappt låter alls. De har bara borrat och spikat på dagtid och det är ju klart man måste få göra det. Speciellt när man precis flyttat in. Men Wilma har som fått men av de förra grannarna. Iveckan hörde hon borrljud just innan middagen och det var inte länge eller speciellt högt. Men hon blev helt förstörd och bröt ihop. Kändes helt otröstlig. Hon åt ingen middag och inget innan hon la sig för kvällen. *stackars liten* Var samma sak på dagis. Var några på dagis som skulle spika upp några lampor, hon hade blivit jätte rädd och börjat gråta. De hade fått gå ut med henne från de andra barnen och försöka trösta henne.


Babymassage lyckades vi komma iväg på denna vecka. Var roligt även fast Nova även denna gång sa ifrån efter att jag masserat benen. Hon som tycker om det så mycket här hemma. Men tror att det berodde på att hon tyckte de var lite kallt i rummet.


gymmar
Nova ligger i babygymmet...

Blev lite långt denna gång men hade så mycket att berätta...*ler*

Nu är vi friska igen!

Nova7v
Lillgumman på pappas födelsedag...(7/10-06)


Åttonde veckan

Så nu har åtta veckor gått … Hjälp vad tiden går fort! Nova växer ju upp och blir stora flickan så fort! I början av veckan när Nova var 7 veckor gammal så skrattade hon för första gången, det låter så mysigt och så sött. *ler stort*  I veckan har vi ändrat oss om Novas namn, vi beslutade oss om att hon ska heta NOVA Maria Jasmine. Så nu är det bara att skicka in papprena.

 

Vi har äntligen blivit friska hela familjen. Känns skönt att inte behöva sitt inne hela dagarna. Nu måste man ta och ta igen allt man missat de sista veckorna så dagarna har varit fullproppade med trevligheter och lite annat! Min älskade sambo har fyllt 24 år så under helgen firade vi honom. Vi har varit på 1 års kalas hon våra trevliga grannar. Sedan har vi hunnit med att gå på en sjalträff och varit en sväng på mötesplatsen. Så roligt att komma ut bland folk igen… *glad*

 

Jag har även varit på efterkontroll. Allt var bara bra, känns skönt att ha gjort bort det nu…

 

Nova har även börjat ta nappen lite granna. Det känns hur bra som helst! Hade i princip gett upp hoppet, men jag prövade i bilen denna vecka när hon grät och hon tog den! Gissa om jag blev förvånad! Nu kanske det blir lite mindre snuttande…*hoppas*

 

Nu till en rolig händelse! Jag fick under veckan min tjugosjunde kusin. Hon var super söt och ska heta Freja. Är rätt otroligt att man fortfarande får kusiner.. *ler stort*

 

Vi har även införskaffat en ny digitalkamera! Dyrt men det känns otroligt roligt att kunna ta lite bättre bilder. Våran andra är ju inte så jätte hel efter en del incidenter… Så nu är det bara att ta och lära sig den…*jippi..nu blir det att fota*


 
kameran
Vår nya kamera!

Envisa förkyldning...

Wilma 2år 3 mån
Wilma 2år och 3 månader

Sjunde veckan

Ännu en vecka har nu gått och den började med SÖMNBRIST. Nu denna vecka har Nova åkt på sin första förkylning. Hon snorar mycket, är både tjorv med amningen och sen sover hon inte så himla bra heller. Hon vill helst sova upprätt. Så det har blivit ett par nätter nu med lite sömn. Fick där emot tipset att knyta på mig sjalen och sätta mig och sova i soffan så Nova får sova upprätt. Ska nog ta och pröva det om nästa natt bli likadan.

 

            
Våran förkylda Wilma, full av energi!

Som jag tidigare skrev så är Wilma förkyld och har haft öroninflammation. Det har varit ett par jobbiga nätter för min sambo. Jag ta hand om Nova på natten och han tar hand om Wilma. Min lilla Wilma har börjat sova lite sämre. Hon har även en hel del mardrömmar och kan helt plötsligt börja gallskrika mitt i natten. Gissa om man flyger upp i taket när man hör det! Skulle vilja veta vad hon drömmer om.

 
     
Våran söta lilla Nova!

Har ju glömt berätta Wilmas smeknamn på Nova. Hon kallar henne för ”Lilla sparven” såååå sött!

 


Har varit till bvc med Nova (3/10-06). Hon ökar stadigt i vikt trots att det varit lite krångligt med amningen nu under tiden hon varit förkyld. Nova vägde 5100g och var 59 cm lång Inte undra på att hon börjat växa ur sina minsta kläder. Är dags att börja rensa lite! :-D

 


Nova har även börjat tycka om att ligga själv på golvet. Känns roligt, men hon brukar vilja ligga själv annars är hon inte sen med att säga ifrån. Vagnen har hon också börjat trivas lite bättre i, nu tar det BARA ca 10 min innan hon brukar lugna ner sig. Har blivit lite framsteg med andra ord. *ler stort* Hon har även börjat röra sig mycket, vågar inte lämna henne själv på skötbordet. Hon kan vända sig från rygg till sida ganska snabbt behöver bara ligga och försöka ett tag. Sen har det hänt att hon kommit över på magen någon enstaka gång.

 


Annars har veckan bestått av TRIST VÄDER och lite att göra. Gu, vad man kan bli rastlös av att vara förkyld och inte kunna umgås som man brukar. *Suck* 

 
     
Våra underbara tjejer...*ler*