Turkietresan - del 5 Familjefoton

 

 


Turkietresan - del 4 Bilder från Alanya

Under veckan som vi spenderade i staden Alanya i Turkiet blev det en hel del promenerande. Det är en vacker stad. Tänkte bjuda på lite bilder. Börjar med att visa utsiktsbilder som jag fotat från vårt hotellrum. Se och njut.

 

 

 

 

















































Turkietresan del 3 - Bilder från hotellet Villa Moonflower

På kvällarna var vi mycket på vårt hotell Villa Moonflower mitt i Alanya. Superfint hotell med trevlig och serviceinriktad personal. På dagarna var det massa sol och bad och på kvällarna bjöds det på underhållning. Det var mycket trevligt och tjejerna saknar det så. De vill åka tillbaka till Turkiet.. NU! Säger de. Och tillbaka det ska vi måste bara ta och spara ihop lite pengar först för det är ju inte gratis att åka dit..

Nova badar direkt efter frukosten. Solen har fortfarande inte riktigt kommit till poolområdet så det är ganska svalt.. just över 30 grader.. ;-)


Tjejerna vilar en stund under parasollen




En del av poolområdet fotat från våran balkong.



Wilma på hotellrummet



Syskonkärlek



Jag och tjejerna badar i poolen




Bad i poolen



Villa moonflower



Wilma hoppar i poolen



Nova och Julia badar



Nova dricker - viktigt att få i sig vätska när det är 50 grader i skuggan...




Älsklingen solar




Wilma lyfter upp Julia i poolen




Baren




Kaktus på området



Fontän på området



Villa moonflower


Nova och Soner hennes favoritkille



Wilma

 

Lars en av kvällarna

 


Nova busar

 

 

Jag och lillasyster

 

 

Tjejerna dansar

 

 

Mera dans

 

Trollkarl

 

 

Barnen fick första parkett

 

 

clown som även jonglerade

 

 

Wilma fick testa

 

 

Cykla och jonglera kunde han också

 

 

Fyra tjejer från publiken fick träna benmusklerna och göra ett "levande bord"

 

 

Elddans

 

 

Shaman?eller eldslukare ... en underhållare med massa eld i alla fall...

 


Mera eld. Nova tyckte det var MYCKET läskigt

 

 

Jag och Julia

 


Wilma och Julia

 

 

Novisen

 


Min drink och Lars

 

 

Mera barndans

 

 

Älsklingen på hotellet

 

 

 

Min lilla sötnos Wilma

 

 

Sista kvällen på hotellet

 


Magdans

 


Goda drinkar

 


Fontän och palm.. suddig bild... :-(

 


Hotellområdet på kvällen

 


Tjejerna med Soner

 

 

Tjejerna med Ahmet

 

 

Staffdance

 


Lilla prinsessan

 

 


Turkiet resan - del 2 (Manvagat floden)

Tredje dagen i Turkiet hade vi bokat in en tropisk utflykt på manavgat floden. Som jag nämnde i förra inlägget var detta något som jag sett framemot väldigt mycket och det var bland de bästa under vår resa i Turkiet! Något som jag vill uppleva igen. Under turen på manavgat floden fick vi skymta en sköldpadda som satt på en gren i vattnet och vi fick även äta en god måltid som tillagades på stranden vid båten. Efter en stunds båtfärd efter floden stannade vi till på en strand som delade manavgat floden och medelhavet. Medelhavet där vattnet var väldigt varmt och bestod av saltvatten med vågor som slog mot stranden och floden som var 18 grader kall bestod av sötvatten. Var stora konstraster, det var så vackert där! Där Manavgatfloden mynnar ut i Medelhavet kan man simma från floden och dess söta vatten, rakt in i Medelhavets salta havsvatten. Det var nära till Taurusbergen och omgivningen var ett grönskande jordbrukslandskap och de fiskare som står längst  flodens kant. Varmt men vackert... Ta oss tillbaka till paradiset. :-)

 

 

Bilder från floden

 

En av många båtar om vi passerade

 

Vacker utsikt

 

Vi njöt av den fina usikten

 

Vi fick se en sköldpadda

 

Lars och Nova prommenerar på båten

 

Wilma spanar ut över floden

 

Bad i medelhavet

 

Mer bad i medelhavet

 

Strandpromenad

 

Floden till vänster och medelhavet till höger

 


Flickorna målar i en teckningtävling

 

Wilma målade utsiktstorn (bönetorn) och karuseller, strand, sköldpaddaoch sol.

 

Novas teckning hann jag aldrig fota. Men den var färgrik och kontrastrik. När jag frågade vad hon ritade sa hon inget. Men när hon lämnade in den sa hon åt killen som tog emot teckningarna, vår guide och domare av tävlingen att hon hade ritat honom och henne.. Så vem tror ni vann? Hon vet verkligen hur man charmar någon.. hehe.. Här är hon med sitt första pris. :-)

Busnova på båten

Nova tittar ut över standen

Wilma väntar på att piraten ska anlända

 


Tillslut anlända han och gav barnen i uppgift att genom olika utmaningar och tävlingar hitta fem delar av in skattkarta för att sedan kunna se vart skatten finns gömd.

Vackra båtar

 

Dragkamp på stranden

 

Båten vi åkte med

 

Utsikt från båten över strandremsan

 

Flickorna på båten

 

Utsikt från båten

 

Åker hemåt igen. Taurus bergen i bakgrunden

 

 


Turkiet resan - Del 1

På väg till Turkiet

 

 

Efter en lång väntan var dagen för avresa äntligen här. Resfebern hade kommit en vecka innan. Helgen innan var allt packat och sedan var det bara att vänta. Resan ner gick jättebra för barnen. De fick flyga för första och för andra gången på samma dag. :-) Det jobbigaste var inte att flyga med två plan utan bussresan till hotellet efter landning. Vi var väldig försenade och anlände mitt i natten till hotellet helt färdiga. Jag höll på att avlida på nerresan eftersom jag hade nackspärr och det kändes som att huvudet skulle explodera. Hade haft ont i nacken i en vecka och sen första dagen i Alanya släppte det. Kanske var värmen som hjälpte... Tacksam var jag i alla fall... Nu  var vi äntligen i Turkiet. Så som vi längtat!


Första lunchen ute...


Staden kändes stor och överväldigande den första dagen. Bilar överallt och stora hus. Alla gatorna tyckte jag liknade varandra och efter vår första promenad hittade vi först inte tillbaka till hotellet. :-) Men efter en stunds promenarande hittade vi rätt igen. Vi bodde mitt i Alanyas stad, bland lokalbefolkningen vilket var otroligt charmerande. :-) Dock kändes det som att det var stora klassskillnader i samhället. Mycket fattigt folk m.m.

Värmen som jag trodde skulle vara outhärdig var otroligt skön. Visst man svettades hela tiden, men saknar den värmen nu. Tjejerna klarade värmen bra och de brände sig inte alls. Vi smorde de bra, hällde i de riktligt med vatten och hade på de bra kläder. Det var ändå mellan 35-46 grader varmt i skuggan under semestern. På nätterna låg det nog kring 29-30 grader... :-) Vi behövde ju inte frysa direkt.

Jag på vår balkong första kvällen i Turkiet


Var mysigt att sitta på balkongen på kvällen innan man la sig för att sova. Flickorna somnade snabbt i rummet intill helt utmattade efter dagens äventyr. Det enda som kändes lite jobbigt var att mitt hår inte alls tyckte om detta klimat. Det var otroligt svårhanterat. Svårt att kamma och som syns på bilden ovan blev det väldigt lockigt av sig själv. :-)

 

På väg till standen den andra dagen


Mina tjejer väntar på bussen ner till stranden. Det var en upplevelse. Bussen var liten och FULLSMOCKAD kunde inte röra sig en millimeter stod och satt människor överallt. Innan vi åkte till standen bokade vi en båttur dagen efter. Denna båttur har jag längat till sedan vi bestämde oss för att åka till Turkiet och det var även höjdpunkten av vår resa. Kommer mer bilder därifrån i nästa inlägg men nedan är lite bilder från stranden.

 

Kleopatra stranden

 

Nova på standen


Nova tyckte inte alls om att vara och bad på stranden eller överhuvudtaget nära vattnet. Det var stora vågor och inte ens jag som älskar att bada tyckte om det här. Var läskigt att ge sig ut i saltvattnet och få vågorna över huvudet. Men standkanten var helt okej och även att vara på standen i övrigt.

 

Wilma på standen


Wilma letade snäckor och stenar på stamden och lekte en del i vattenkanten. Hon tyckte om att stå vid stranden och känna vågorna slå emot henne. Dock tyckte hon som mig att det var lite läskigt att bada så även hon lät den biten vara.

 

Fotspår i sanden


 

Stranden


 

Wilma leker i vågorna


Samma ställe någon sekund senare


Vågorna alldeles vid klipporna


Vacker bild


Älsklingen på standen


Wilma vid en liten palm


Nova hittade träningsredskap (leksaker?) vid strandpromenaden


Lunch på restaurang vid stranden


Flickorna fick fina drycker som de var stolta över


Nova charmade killarna som jobbade på stället och fick sig en pappers ros. En av kyparna visade oss en bild på hans son och sa att vi kunde komma tillbaka om 20 år så kan vi arrangera ett bröllop mellan dem.. hehe..

 

Wilma fick även hon pappersblommor


Efter lunchen gick vi i parkerna kring standen och kollade och njöt


Det var så vackert där.. som ni ser!


Flickorna lekte framför fontänerna


Wilma poserar


På kvällen var det underhållning... vi testade olika drinkar och spelade lite bingo...


Min lilla söta syster

 

(Detta var bilder från våra två första dagar i Alanya... det kommer mera )