En dag i Piteå...



En mysig stund på morgonen innan vi begav oss till Nolia barn mässa i Piteå


Wilma uppträder på mässan

Hon sjöng högt och tydligt i mikrofonen, var en väldigt stolt mamma.. Hon fick träffa pirater, polisen och en massa djur + en hel del andra roliga grejer.


Wilma klappar en kalv...

Det var en underbar dag med hela familjen. Vi hittade på en massa roligheter och gjorde en del fynd. Lunch åt vi på en resturang. Det är inte ofta vi brukar äta ute hela familjen. Var super mysigt! I dag har vi städat lite. Handlat de första julklapparna... ja, ni läste rätt! Och lite annat smått och gott! Sedan var Martin förbi med barnen. Barnen lekte för fullt och Nova fick en ny mössa.. *tack tack*


Nu är de kväll och vardagen är tillbaka i morgon. Synd att helgerna går sååå fort!

Kram på er!

Dagens fynd...



En tv-bänk för 100 kr som kostat 1299kr.. De hade köpt in för många och sålde ut dem i dag! Vi hade inte plats för den hemma hos oss, men en bra inflyttningspresent till min älskade mormor som flyttar nästa vecka!

Äntligen helg...

Åhh nu har en vecka gått av VFU:n känns faktiskt väldigt skönt att vara ute i verksamheten. Trivs väldigt bra där jag är, det enda negativa är väl att jag inte är den morgonpiggaste människa... Men det har gått bra! Har stigit upp före sex varje dag denna vecka... så måste väl erkänna att jag kommit i säng ganska tidigt på kvällen...

Fick under veckan veta vad det var som Wilma har på foten sin. Det kallas Granuloma anulare och är självläkande, inte farligt men kan ta upp till 2 år att försvinna. Orsaken till varför man får detta är okänd, men som sagt kräver ingen behandling, hon har inga besvär och det smittar inte. Men den senaste månanden har de blivit mycket bättre och jag tror inte att det dröjer speciellt länge till innan det försvinner. Det känns skönt att veta vad det är.

Sitter och ser lite Singing Bee och efter de blir det sängen direkt är nämligen väldigt trött..

Nu är det äntligen helg och i morgon ska vi till Piteå på Nolias barn mässa. Ska bli super skoj! Måste ta och ladda batterierna till kameran nu...

Kram på er

Drabbade av virus...

I veckan har tjejerna varit sjuka...Natten till i onsdags somnade Wilma först vid 03 på natten.. hon hade lock för öronen och grät från 8-3 då hon slutligen somnade av utmattning.. Tror ni att det var hon eller mamma som var tröttast på morgonen? I onsdags var Wilma med mig på skolan när vi hade bild lektion. Först var hon rätt så tystlåten och lite blyg. men eftersom tiden gick blev hon mer och mer högljud. Hon busade med mina klasskompisar och det var full rulle på tjejen...Många undrade om hon verkligen var sjuk... haha de skulle träffa henne när hon är helt frisk.

I torsdags var Wilma hos farmor...och i fredags var jag hemma med båda tjejerna.. Nova har inte varit så sjuk..hostat lite när hon vaknade och somnade, men inte så mycket däremellan..

Som om inte virusförkyldningen var nog.. så fick virus från MSN i veckan också. Min sambo klickade på en länk som såg ut som en kompis till han skickat. Vilket visade sig vara ett virus. Med hjälp av lite assistans från min kära bror lyckades min sambo till slut få bort detta från datan.. *skönt*

Har spelat gitarr i veckan.. Super kul när de märks att man lär sig något.. Spelade "Tomten och haren" ni vet... I ett hus vid skogens slut.. osv. och det lät riktigt bra. Spelade för tjejerna i fredags. De satt på var sin sida om mig.. Nova på vänster sida och Wilma på höger.. spelade och sjöng 2 gånger och när jag spelade en tredje gång hörde jag hur gitarren helt plötsligt blev ostämd.. Tittade åt vänster och såg Nova skruva för fullt på gitarren.. *suck* jag som precis fått den stämd!!!

I går var vi en sväng till Kalix, stoppade på vinterdäck på nybilen.. De var jätte fina.. Har faktiskt inte kikat på dem tidigare..men mycket dubbar kvar m.m. Skönt, är ju rätt så dyrt att köpa nya.. Däcken byttes självklart på pappas jobb...är så skönt att kunna vara där och fixa allt! Tack pappa! Efter däcken var bytta ville tjejerna självklart sitta i varenda brandbil.. de var roligt att se hur mycket de tyckte om det hela. Tyvärr hade vi inte med oss kameran. Får bli nästa gång...

I dag har vi plockat till lite här hemma, haft främmande av Leila och Mira. Wilma och Nova var helt sålda och turades om att hålla lilla Mira (3 mån). Nova berättade högljudt att Mira var hennes. MIIIIN BIIIIS! haha.. Inga bilder från i dag heller.. nu får jag skärpa mig och ta och ladda batterierna. Sedan har jag skrivit en exemationsuppgift och lämnat in den. Var en ganska jobbig uppgift. Inte för att det var svårt att komma på något att skriva utan för att vi skulle ha med referenser från 8 böcker svara på ett par frågeställningar och få med egna åsikter på max 3 sidor. Det var svårt att få det så kort och innehållsrikt på samma gång, men jag tror jag lyckats väldigt bra. Känner mig nöjd i alla fall.

I morgon börjar VFU:n på riktigt. 4 veckors heltidsjobb + studier på kvällen... kommer nog vara helt död.. haha.. det jobbigaste blir nog att ta sig upp på morgonen.. I morgon och på tisdag går bussen 06.10 och på onsdag 5.50.. förstår ni när jag måste stiga upp.. Blir trött bara av att tänka på de. men annars tycker jag att det ska bli jätte skoj att få komma ut i verksamheten.

Hoppas alla haft en bra helg...

Kram

Törs du tänka i alternativ?

Äger du modet att ifrågasätta något av det allra finaste som finns, nämligen dig själv? Dina nuvarande kunskaper och åsikter? Känner du till dina faktiska valmöjligheter? Eller blundar du för dem för att istället få förbli i den vila som ibland kan råda dig? Naturligtvis kan livet inte vara ett ständigt uppbrott. Det finns tider av vila då och då i ett gott liv. De behövs för att man skall kunna göra sig förtrogen med det nya som det senaste vägskälet ledde fram till. Sådant tar tid.


Det som är viktigt måste man vänta in. Ge plats åt, så det inte drunknar i detaljer.

 

Det som händer nu – just nu- är förbi på en sekund. NU blir FÖRR och SEDAN blir NU
Och hela livet bara rusar förbi. Själv springer jag efter med andan i halsen.

 

I denna kurs jag läser nu arbetar vi med oss själva, vi ifråga sätter vårt agerande, tänkande och vad som gör att vi handlar på olika sätt. När jag kommer att arbeta med detta viktiga jobb är det viktigt att hela tiden försöka ta tag på mina handlingar. Hur gjorde jag här och varför gjorde jag som jag gjorde? Vilka regler, värderingar och normer är det som styr det jag gör och hur kan jag arbeta för att utveckla mig själv? Första steget har varit att ta del av detta tänkande, upptäcka sig själv med olika förhållningssätt. Jag har börjat min resa på vägen till att bli en reflekterande pedagog vägen är oändlig, men det är inte slutet av vägen som är målet att uppnå. Utan lärandet och utvecklingen av mitt jag kommer att ske under min resa på denna väg.

Ny frisyr...

Idag var det dags för klippning.. mitt hår var i stort behov utav detta...man ser verkligen hur nötta toppar jag hade å bilderna... ojoj.. nå, vad tycker ni om resultatet?


Före klippning........................................................... Efter klippning



Före klippning ............................................................Efter klippning

Idag har de hänt en hel del..

Jag och flickorna tog lite sovmorgon...
Jag har hunnit plugga lite...
Jag har varit och tränat...
Jag har övat på att spela gitarr...
Jag har tvättat...
Jag har dammsugit hela lägenheten...
Jag har köpt en ny tröja...
Jag har varit och handlat och lagat mat (med hela familjen)...

... sedan fick jag en väldigt trevlig överraskning...


Detta låg i brevlådan...
...förstod först inte vem de var från, men räknade ut det efter ett tag...

...sedan fick vi en otrevlig nyhet i dag med. Flickornas förskola har haft inbrott och de har tagit datorer m.m. Hoppas de hade back-up på alla bilddokumentationer som de är så duktiga på att göra! Jag blir så arg, att folk inte kan låta bli andras saker!!! Enda roliga var väl att barnen fick träffa polisen...Förskolan hade förövrigt inget vatten i dag pga.någon reparation så barnens lunch blev utkörd pizza. Tror ni att det var populärt??? haha..

Nu sover barnen och det är länge kvar av dagen... kanske fortsätter att träna lite på gitarren... vill kunna spela, men de går segt... men skam den som ger sig...


Min gitarr

Nu känns det som helg...

...fast det endast är torsdag. Har haft fältstudier hela veckan och det innebär att vi har observerat och gjort dokumentationer till skolan som vi under nästa vecka skall arbeta mer med och v.43 börjar sedan den "riktiga" VFU.n...

Känns inte som att man hunnit med speciellt mycket annat denna vecka, är inte riktigt van att ha långa dagar varje dag.

Nu sitter jag och ser på Lyxfällan, tycker att det är intressant och väldigt bra. Förstår inte hur folk kan hamna i de sitser som de är i. Massa krediter och avbetalningar. ojojoj.. själv tycker jag att det känns konstigt att ta saker på avbetalning. Kanske därför vi inte har några såna lån.

Tycker vi har ganska bra koll på våran budget och vart pengarna tar vägen varje månad. Vi har börjat spara pengar till en semester nästa sommar. Vi vill åka ner till Kalmar, Öland, Stockholm och Jönköping.. för att hälsa på släktingar och vänner.

I morgon blir det träning på gymmet...Nu ska jag koncentrera mig på tv-programmet...

Ha en fortsatt trevlig kväll...

I går föll den första snön...



... det kändes otroligt tidigt att den kom redan i går, men det blev inte speciellt långvarig. Vart ute med barnen på morgonen och sedan plockade vi in våra utemöbler...( i god tid som alltid...) Det tog ett par timmar att ta isär sakerna och tvätta upp dem, torka dem torra och få in dem i förrådet men nu är det gjort. Grävde även upp våra Dahlior och stoppade "knölarna" in i förrådet där de får ligga och vänta tills nästa sommar.


Therese och Alex

Sedan for jag upp på stan och träffade Therese och Alex. Sedan såg vi på när Morgan spelade. Kul som alltid, men hade kunnat skippa sista bandet... fick lite ont i öronen då.. haha Det var lite för hård hårdrock.. ;-)


Vertution...

Wilma fick för sig att fara till farmor i går så hade bara ett barn på kvällen. Det känns konstigt då.. haha.. sedan passade vi på att ta sovmorgon i dag hela bunten ända till kl. 10.30.. även Nova! Det var välbehövt...

Idag har jag hunnit med att köpa ett par nya överdragsbyxor, vilket verkligen behövs nu när det är så kallt och jag ska ha praktik med start i morgon...Hoppas vi får en bra handledare... Sedan har jag varit en sväng på gymet. Var en vecka sen sist nu eftersom jag varit sjuk, men nu mår halsen bra igen. Hoppas att det förblir så nu, har inte tid att vara sjuk de närmaste 6 veckorna.

Jo förresten...Min sambo säljer lite sportartiklar till sin utlandsresa med jobbet... Det är produkter från denna sida:

http://www.newbody.se/produkter/

Skulle ni vara intresserade av att köpa något kan ni ju höra av er ;-)

Hoppas ni haft en trevlig helg.. kram kram

Varje dag som går inser jag hur mycket jag inte kan...

Detta citat symboliserar mina tankar kring dagen och kring denna termin väldigt bra. Vi håller som bäst på att processa med oss själva och varje dag känns det som att vi lär oss nya saker. Kommer till nya insikter och slår "kullerbyttor" i vårt sätt att tänka och se på saker. Mitt förhållningssätt och den kunskap som jag trodde mig besitta för en månad sedan finns inte där mera utan nu inser jag hur lite jag kan och hur svårt och hur viktigt vårt arbete med barnen är.

Idag har vi haft en Etik föreläsning och denna var VÄLDIGT bra och otroligt givande. Den handlade mycket om förskolans värdegrund, praktiskt arbete och vårt uppdrag. Vilka normer och värderingar bär jag på? Hur ser min moral ut? Hur utövar men etisk reflektion i vardagen? Vad är rättvisa, ansvar, respekt , tolerans och generositet? Hur sätter vi gränser och hur talar vi kring olika livsfrågor? Lägger vi fokus på fel saker? Med vilket förhållningssätt och hur möter vi barnen i deras funderingar och oro? Detta är frågor som vi diskuterat och rätat ut frågetecken kring och vi har fått ett bättre begrepp om i dag. Som sagt mycket givande. Jag känner att denna utbildning leder inte bara till ett jobb utan till en personlig utveckling av mig själv.

Nog om skolan nu!

I morgon blir det Lördagsrock på Kulturens hus, har en "date" med Therese och Alex... :-) Ska bli skoj!


Våra underbara och älskade tjejer...


Wilma innan vi gick till förskolan i dag...vilken blick man fick! *ler*


Nova på morgonen... lilla sötisen!


"MAMMA! Fota mig jag är modell"
...haha... modeller satt tydligen så här med huvudet. Detta var strax innan läggdags...


Nova ville också vara med på en till bild...

Är så lycklig över mina små ögonstenar...Mamma älskar er!


Tidsfördriv

Idag har jag suttit på skolan för att finnas till hands i fall någon av de nya eleverna på skolan haft nå frågor har suttit i ett rum och varit tillgänglig. Vad har jag då gjort under denna tid? Jo, jag har hunnit med att göra min komplettering sen jag var borta om de var förra veckan eller när de var. Men nu är den i alla fall gjord. Sedan har jag hunnit med att göra en till uppgift till skolan. Så efter dessa tre timmar kan jag bocka av två måsten som jag annars hade fått sitta med i helgen. Har ca 100 sidor med jobbig text till i morgon. Hade gärna börjat med det nu, men fick inte med mig boken i morse så det får bli kvällslitteratur istället då...

Inga bilder att bjuda på när jag sitter vid den lilla söta i dag ... *ler stort*