Ego...


Lördag.. barnen sover, Lars är ute med sin bror och jag sitter och väntar på att melodifestivalen ska börja. Tog några bilder tidigare i dag med tanke på att byta ut alla min presentationsbilder som man har på alla sidor.. Så lite Ego bilder kommer nu.. :-)


Bild 1


Bild 2


Bild 3


Bild 4

 
Bild 5


Bild 6


Bild 7

Tror jag måste ringa min syster och fråga vilken som är bäst.. och sen uppdatera alla sidor.. :-)


Bilder från flickornas rum...

Några har efterfrågat bilder på speciellt Wilmas sovrum sen vi bytte rum. Nu äntligen har jag tagit bilder.

WILMAS RUM



















NOVAS RUM












VÅRT SOVRUM







OBS: Missa inte bilderna på Novas morgongymnastik i förra inlägget...

Veckan som gått och Morgongymnastik ala Nova...

Ännu en vecka har passerat.. Mån - fre var jag på min första VFU vecka. Trivs jätte bra. Känns som en förskola som man skulle kunna tänka sig att arbeta på framöver. Underbara barn, härliga föräldrar och superbra stämning mellan pedagogerna.. Inspirationen flödar. Varje dag har jag försökt att umgås med barnen innan de lägger sig, se lite tv, men det har blivit att jag pluggat lite varje kväll och sedan försökt att lägga mig i tid. Har även lyckats klämma in lite träning.

Nu har helgen snart passerat. Tycker jag har hunnit med mycket och jag har även kunnat slappna av lite från skolan. Det känns skönt. På lördag morgon var vi till Gammelstads badhus och badade. Det var mysigt. Nova har verkligen börjat tycka om att bada nu.. det känns skönt. Wilma kämpar med att försöka lära sig simma och det verkar inspirera lillasyster till att också försöka.. Sedan har vi umgåtts, städat, tvättat, lekt, jag har passat på att ha lite egentid med Wilma då vi suttit och pysslat lite. Wilma har börjat läsa mer och mer är så roligt att se hur hon utvecklas varje vecka. Var ju nyss hon knäckte koden nu går det bara bättre och bättre för varje dag som går.

I morse när jag steg upp hade Nova sin morgongymnastik var bara tvungen att fotografera det hela. Hon är så himla vig och mjuk i kroppen ... ja se själva.

MORGONGYMNASTIK

Nova tar tag i fötterna


Smakar sedan på dem


Fötterna på pannan


Huvudet mot benen


Och till sist lite triseps träning

 

 


En underbar helg...

Nu har helgen snart passerat och i morgon börjar allvaret igen.. Har VFU nu de kommande veckorna.. Kommer säkert att kännas tungt som vanligt med att jobba heltid och sedan plugga på kvällarna.. Känns i alla fall skönt att Lars är hemma i fall tjejerna skulle bli sjuka så att man slipper få en frånvarodag av såna orsaker.

Vi har haft en underbar helg. På lördagen var vi ute och åkte skridskor med barnen på förmiddag och på eftermiddagen blev det lite längdskidor. I dag har vi varit ute i två timmar och åkt madrass och pulka på björx kullarna. Förrutom det har vi målat och lekt en massa...


Lite bilder från vår helg


Tjejerna åker för fullt


Första gången Nova åkte skidor.. gick jätte bra (Wilma i bakgrunden)


Nova i pulkbacken


Wilma åker madrass


Nova åkte pulka en massa gånger


Lars ger Nova en startfart


Wilma


Nova vill hjälpa mamma att fotografera (Lars och Wilma syns i vänster hörn)


Nollgradigt, sol och klarblå himmel...

Barnyatzy

För någon dag sedan köpte vi ett barnyatzy på ICA för 20 kr. Det spelet har uppskatats här hemma.

Barnyatzy


Nova tittar på paketet... Hon säger att hon läser reglerna


Wilma antecknar poöngen


Nova kastar tärningarna


Efter spelet vill Wilma själv räkna ut poängen..


Nova 32p, Wilma 49 p och Jenny 43 p



Min lilla gumman...

 

Min lilla gumma är inte så liten nå mera. Hon är snart 3,5 år gammal. Är ca 110 cm lång och väger ca 16 kg. Hon har börjat prata mer och mer och framför allt mycket tydligare. Hon älskar att bygga puzzel, lego, leka med tågrälsen, leka med dockor, bilar, traktorer och att leka mamma pappa barn. Nu på senaste tiden har hon börjat tycka om att spela lotto och barnyatzy och andra spel. Allt går så fort. Hon tycker om att träna på att åka skridskor. Vara med sin storasyster är något hon gillar, även fast de inte alltid kommer överens. Hon har många kompisar på förskolan. Hon är väldigt vig och tycker om att balansera och gymnastiksera. Hon tycker om att klä ut sig och att dansa. Hon älskar att dansa framför tv:n när hon ser en isprinsessa eller någon som dansar vanligt. Som sin syster verkar hon också bli en teaterapa som vill uppträda framför publik.. exempelvis sjunga och spela gitarr. Hon kan dock var väldigt tjurig och har en stark vilja. Motgångar slutar ofta i tårar.

 

Pyssla och rita är andra saker som hon tycker om. Hon älskar att leka med hästar, petshop djur och ser mycket avundsjukt på Wilmas dockskåp som hon gärna skulle vilja ha i sitt eget rum. Hon ser upp till sin syster och vill ofta göra och vara som henne. Hon pratar ofta om att hon längtar tills hon blir fem år och ska tappa sin första tand och tills hon ska börja skolan som Wilma. Man märker att de tycker om varandra och jag är väldigt glad att de har varandra. Även om det kan vara mycket bråk och tjavs om speciellt leksaker så väger alla positiva saker över.

 

Hon är ingen liten bebis nå mera även om det känns som igår som hon föddes. Man märker verkligen på barnen hur snabbt tiden går.

 

Älskar dig min lilla stora tjej!


Bilder från idag...

Idag kom vi hem från Kalix där vi varit och gratulerat min lillasyster på hennes 17 års dag. Efter att vi kom hem for vi och åkte skridskor med tjejerna. De älskar det och blir bara bättre och bättre.


Tjejerna åker skridskor

 

Wilma har lärt sig att ta länge steg eller skär eller var det nu kallas

 

Andra gången Nova åker, första gången med de nya skridskorna


Nova älskar att åka trots att hon ramlar ibland


Vår duktiga tjej



Älsklingen åkte också en sväng

 

Wilma tränar


Älsklingen


Nova efter en timmes åkning


Bjuder på en bild på oss också..

 


PM:et är färdigställt...

I går träffades jag och Emma på morgonen och började att strukturera upp vårt arbete. Vi lånade ca 10 böcker från biblio och tala de lite om upplägget. Sedan var klockan helt plötsligt 9.30 så vi fick snabbt ta och packa ihop allting för att sedan bege oss till vår förskola som vi ska vara på under vår VFU v.7-12. Är supernöjd över placeringen denna gång. Vi hamnade på Ideus förskola här på Porsön eller på Universitetet. Så det blir inge längre än att gå till skolan så de känns bra. Fick en väldigt bra känsla kring denna förskola, så förväntningarna är väldigt höga på denna praktik. Fick en super kunnig handledare som för övrigt är en av ägarna till förskolan. Detta ska bli spännande för det var inte alls en förskola som är traditionellt uppbyggd eller organiserad som det oftast är på kommunala förskolor.

Efter att vi varit på förskolan gick vi tillbaka till skolan och fortsatte med vårt arbete med PM:et. I går på morgonen hade vi inte påbörjat arbetet med det alls. När vi gick hem i går vid fyratiden var PM:et 9 sidor... sedan har vi lagt till lite mer så det slutar på 10 sidor.. och vi som tyckte att ett minst 4 sidor lät mycket från början. Men vad ska jag säga.. Det fungerar bra att arbeta tillsammans med Emma vi verkar komplettera varandra bra och vi har liknande mål och förväntingar på hur man ska skriva. Det känns bra! Är inte alls lika stressad över detta nu som jag var förra veckan.

Igår var det möte med vår nystartade föräldrarförening igen. Blir kanske att jag och en annan från föreningen kommer att åka på ett möte i sthlm i maj... *nice*

I morgon och på fredag är det dags igen för specialpedagogik två långa och innehållsrika dagar väntar med andra ord med massa redovisningar och liknande. Det har varit/kommer vara en intensiv vecka där de flesta timmarna på dagen spenderats på skolan, nästa vecka är det endast en lektion som är inbokad vilket känns underbart.

I kväll blir det nog att lägga sig tidigt för jag känner mig otroligt trött... Får se hur länge man orkar hålla sig vaken.


Redan februari...

Återigen har jag varit väldigt dålig på att fotografera så ni får nöja er med text...:-)

Jag tänkte ta och sammanfatta januari lite grann, men funderade på om jag ville dela med mig om allt. Men ni som läser detta är inga främlingar för mig direkt så känner att jag kan vara ärlig. Det känns skönt.

På nyårsafton lovade jag mig själv att ta bättre hand om mig själv och sätta mig själv i fokus. Ofta brukar ett nyårslöfte inte hålla speciellt länge, men jag ska ta mig tusan lyckas med detta. Januari har börjat bra. En stor del av att hålla mig till detta löfte är att gå ner i vikt. För jag mådde inte bra av att vara som jag var. Jag unvek att träffa folk jag kände för att jag intalade mig själv om att de inte kunde tycka om någon som jag m.m. Nu under januari har jag försökt att tacka ja till alla saker som jag i vanliga fall skulle tacka nej till och hitta på någon bortförklaring till det hela. Jag har tränat en hel del, sit-ups varje dag, tränat med hantlar, promenader och med crosstrainer. Jag äter enbart nyttig mat och dricker vatten och mjölk. Potionerna har blivit mindre och i och med allt detta har vikten också minskat. Under januari gick jag ner -7,5 kg, men det är mycket kvar och nu gäller det bara att fortsätta på samma väg. Gick även ner 2 kg mellan jul och nyår så nästan 10 kg sen jul.. så det går åt rätt håll. Även älsklingen är inställd på att gå ner i vikt och det hela är mycket lättare när vi gör det tillsammans och stöttar varandra.

I skolan är det mycket att göra just nu. Jag har i alla fall beslutat om ett syfte. Jag ska skriva examensarbetet med en tjej som jag träffade förra veckan på lektionen. Även fast jag knappt känner henne har jag en bra känsla över detta och det känns som att hon ligger på samma nivå som mig. I morgon ska vi sitta på skolan och sriva ihop vårt PM.

Nu ska jag träna lite och sen se lite tv innan sängen.