Blev utmanad...

av Anna. Så detta blir andra inlägget på en och samma dag!

Beskriv först reglerna. Svara på alla frågor. Välj ut sex personer som du vill ska svara, utmana dem i sina bloggar och be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig få veta när du har svarat på din.


5 saker som finns på din att-göra-lista i dag
* Laga mat
* Vika tvätt
* Åka upp på stan
* Cykeltur med familjen
* Rix fm festival?

För tio år sen gjorde jag
För 10 år sedan...hmmm 1998...Då var jag 14 år och bodde hemma i Kalix hos mina föräldrar. På den tiden bestod mitt liv av basket, basket och ännu mera basket! Var det inte träning så var det match. Onsdagar var den enda dagen utan basket aktiviteter och då hade vi idrott med skolan. Det var tider det! Jag saknar basketen, att träna så mycket och laget som vi hade då. Vi var riktigt bra. Vi vann det mesta och spelade bl.a. ungdoms SM och åkte runt i hela Sverige och spelade. Jag var ett stort fans till Plannja Basket, jag var på nästan varje hemma match de hade. Nu nästa månad inskaffas ett årskort på gymet så nu är det dags att komma i form igen.


Ställen som jag bott på:

* Föddes på Kalix BB, men bodde mitt första år i Övertårneå.
* Flyttade sedan till Boden när jag var 1 år.
* Sedan flyttade vi till Luleå.
* När jag var 3 år blev det slutligen Kalix.
* Där bodde jag tills jag var 17 år och flyttade ihop med min sambo i en fin 2a i Kalix.
* Tre dagar efter studenten åkte flyttlastet till Luleå och en liten 3a på Porsön.
* Sedan flyttade vi till en större, billigare och finare 3a här på Porsön i maj 2005.
* Och nu bor vi sen i november 2007 i denna 5a på Porsön på nedreplan med egen gräsplätt.

Fem saker som jag skulle göra om jag vore biljonär:

* Betala bort lån
* Resa och se världen
* Bygga ett drömhus, med stor tomt och nya möbler!
* Spara pengar för att trygga barnens ekonomiska framtid.
* Köpa båt

...och mycket mycket mera!!!

 

Personer som jag vill veta mer om:

* Orkar inte utmana någon...Men ni som vill får svara på samma frågor..


Hemma igen...


Nu är det sommar på riktigt

...efter en vecka i Kalix. Har varit där och umgåtts med min bror, hans tjej, min syster och mina föräldrar. Var supertreligt att se min storebror igen. Blir alldeles för sällan som vi ses. Wilma är som vanligt helt såld på honom och vill flytta ner till Kalmar på en gång, medan Nova var ganska avaktande. "Nääääääää" var hennes vanligaste ord under veckan. ;-)

Vi har haft fint väder hela veckan och det har blivit mycket lek, bad i pool och stand.

Nu är vi hemma igen och strax ska jag och flickorna bege oss till stan för att kika på vad luleåkalaset har att erbjuda.

Orkar inte skriva mera nu men slänger in en del bilder från veckan som gått.



Syskonmys


Ny bil


Nova badar


Wilma


Vattenlek


Ute på gården


Wilma leker på mammas gamla förskola


Ute lek


Flickorna kör båt


På stranden


Wilma badar


Det var ett litet urval av bilder från veckan som gått

kramar från oss





Ingen blöja i dag...


Nova i sina trosor

Igår och i dag har det regnat en hel del. Åhh det är sååå tråkigt! Både jag och tjejerna blir så rastlösa av detta.
I morse efter frukosten tog Nova av sig blöjan, försökte först sätta på henne den igen, men hon ville inte utan tog av den och sa nej! Så i dag har hon inte haft någon blöja alls. Vilket innebar att alla mattor snabbt togs bort i hela lägenheten samt att pottan strategiskt placerades i tv-rummet. Nova har länge prövat att gå utan blöja kortare stunder men aldrig en hel dag tidigare. Orsak till detta har varit att hon skrikit så snabbt hon sett pottan. Vilket innebar att den har fått stå i förrådet ett tag. Tog ut den förra veckan igen och då började hon sitta på den, dock med blöja på. Eftersom hon i morse fortfarande totalvägrade att sitta på pottan fick hon sitta på toalettstolen och hon kissade lite grann i den.. (första gången) Sedan efter lunch började hon vara nyfiken på pottan och började gå dit och sätta sig med nerdragna trosor. *framsteg* Men inget kom i pottan, men kanske i morgon.

Dagens resultat: 3 nerkissade trosor + 1 kissning på toaletten.

Annars har vi läst mycket i dag, byggt pussel, ritat och haft roligt tillsammans. Vi har även varit ute en sväng i regnet och lekt. Kändes nästan som att någon sprutade med en blomspruta på en när vi var ut.. Ni vet det där läget när man nästan inte känner av vattnet. Det var varmt regn och det är ju bara vatten så vi passade på att leka, men kan säga att man såg inte många utomhus. ;-)

Städning av förråd och garage...

I lördagskväll när barnen lagt sig gick vi igenom lite lådor med barnkläder. Plockade fram lite större kläder åt Nova och kikade om vi hade nå åt Wilma. Gick igenom och slängde gamla nötta kläder som vi inte orkar spara på. Sedan gick vi igenom gamla leksaker och annat "skrot" som hamnat i förrådet. Även där blev det en hel del som ska kastas. Gick ut med 7 påsar skräp innan jag la mig och då har vi ändå inte gått igenom hela förrådet. Är så skönt att slänga saker och rensa upp lite, är ju ingen ide att spara på allt som man vet att man ändå aldrig kommer att använda.

Idag började vi dagen med att ta fram legot direkt efter frukost. Stoppar alltid upp det när tjejerna inte leker med det eftersom det har en tendens att hamna ÖVERALLT i hela lägenheten annars. Wilma byggde sin variant av leos lekland och Nova byggde på också. Tror de höll på i en och en halv timma. Så nog var det roligt alltid. Var himla kul att se Nova bygga ett hus med legot. Det har jag aldrig tidigare sett henne göra.


<------ Wilmas lekland.... Novas hus ------>

Efter vi ätit lunch städade vi ur garaget som vi även förvarat lite saker i. Där kastades det mesta och de som sparades fick flytta in i vårat förråd i lägenheten. Ska vara fint nu när den nya bilen kommer hem till veckan. *ler* Ska bara vara bilen där och inget annat. Efter städningen fick flickorna bada i poolen på gården. Var nästan ute tills det var dags för middagen och sedan efter disken tog vi en cykeltur på ca 1 timme. Barna älskar att åka omkring i cykelkärran. Var verkligen ett bra köp.

Nu börjar jag bli trött så det är dags att ta och krypa ner i sängen. Gonatt på er..

Nu känns det som sommar...


Nova ute i solskenet

De sista dagarna har varit helt underbara! Dessa dagar har spenderats utomhus. Det kan jag lova, det är knappt att barnen haft tid att gå in för att äta .. De tycker verkligen om att vara ute. Tyvärr jobbar min sambo igen i 4 veckor (har jobbat en av de nu så tre kvar) så får vara själv med barnen, men vi gör det bästa utav det.

I måndags var vi ute en hel del och lekte.

I tisdags var jag upp på vårdcentralen med Wilma. Hon har ett envist insektsbett på ena foten som inte vill försvinna. Tror hon fick det för ca 6 veckor sedan och är fortfarande kvar, lite lila aktigt och svullet. Använder hydrokortison salva på det just nu och är det inte borta tills på måndag så skulle vi få träffa en läkare igen. Wilma är ju otroligt känslig för alla insekter känns det som. När en mygga biter henne blir bettet minst som en femkrona oftast lite större. Men det brukar vara borta efter en vecka. Så vi får se vad som händer. Har smort henne nu sen i måndags och ingen skillnad så är lite skeptisk, men man vet ju aldrig. Var sedan upp en sväng på stan med barnen. Vi var på kulturens hus och lånade hem en massa barnböcker för variationens skull, lika mycket för mamma som för barnen. Köpte lite kläder sant lekte i lite lekparker på vägen hem. Var hemma lagom till lunch...perfekt! Efter lunch, lite snabbplockning och diskning begav vi oss ut igen. Lekte i lite lekparker och gick sedan och hälsa på Linda, Martin och Elis.. Trevligt! Var länge sen vi sågs. När min sambo kom från jobbet begav vi oss mot apoteket på björx. Wilma cyklade dit och hem.


Wilma med solen i ögonen, men lika glad som vanligt!

Onsdagen fördrevs på liknande sätt. Förmiddagen spenderade vi dock inne och efter lunch begav vi oss mot björx igen. Denna gång promenerade Wilma i stället. Var förbi de som bott i våran lägenhet tidigare och lämnade 2 brev som vi fått som var deras. Sedan tror jag vi lekte i varenda lekpark på vägen hem.. hehe.. tog 2,5 timme att gå dit och hem så ni kan ju tänka er hur effektiv promenaden var. Men vi hade ju inte bråttom någonstans så. ;-)



På promenad med bebisen

Tycker alla verkar köpa radhus på björx nu. En i min klass har precis köpt ett, min farbror, samt två vänner som har barn i Novas ålder. Vill också ha hus, men jag får drömma ett tag till...

I torsdags.. var vi faktiskt inne en hel del. Jag var trött måste jag erkänna, det blev inte mycket sovande den natten. Fast egentligen skulle man väl gått ut och luftat sig direkt på morgonen för då brukar man piggna till. Men vi får och handlade lite efter lunch och barnen fick gunga lite och leka på gården.


Wilma och bebisen gungar

I dag har vi varit ute hela dagen igen. Solen har lyst och det har varit så skönt. Flickorna har lekt på gården, de har fått bada i nästan en timme tror jag och de ville inte stiga upp då heller. Men vi gick in och duschade av tjejerna och åt sedan lunch. Efter de gick vi ut igen och besökte nästan alla lekparker på denna del av porsön. Wilma hittade sig en kompis i en av dem. En annan tjej som hette Wilma och var snart 4 år. De verkade tycka bra om varandra. Nova ledsnar ganska fort på de olika lekparkerna och vill vidare. De gånger hon kan stanna hela dagen är när det finns en gunga som passar henne. Som denna...

gunga är bland de bästa hon vet

Min bror och hans tjej kommer komma upp nästa vecka!!! Jiiipppiii... är sååå glad, är ju så sällan man ses! Jag och flickorna kommer nog vara en del i Kalix då, tyvärr kan inte min sambo komma med eftersom han måste jobba.

Alla bilder i inlägget är från idag.

kram på er

Kalix, bebisar och ny bil...

Mycket har hänt sen jag sist uppdaterade här för 10 dagar sedan. Sammanfattning: Vi har hunnit med att vara två svängar till Kalix, sett 2 nyfödda bebisar och har planer på en ny bil.

Sist jag uppdaterade bloggen var den 3 juli. Då hade min kompis Julia fått en liten tjej som fick penicilin innan hon fick komma hem. Har varit förbi där en snabbis i torsdags (10 juli) och fick se lilla Emilia. Såå söt! Ska ta och stanna en längre stund nästa gång för vi var påväg till Kalix då jag svängde förbi där.

Det har ju tyvärr inte varit det bästa vädret under dessa dagar. Har blivit en och annan cykeltur och en del lekande ute i lekparkerna mellan regnskurar.

I måndags var vi upp på stan och kikade på Luleå marknad en sväng. Blev inga större inköp, men Nova fick ett par babyrosa foppatofflor och Wilma fick en...

...ballong!

Första gången vi åkt till Kalix var i tisdags (den 8 juli), detta var helt oplanerat. Vi har i ett tag varit sugna på att köpa min morfars bil som stått hos min morbror i Sävast sen han gick bort. I tisdag ringer min mamma och säger att vi kan ju hämta den där och prova den och köra den till Kalix för att de sedan ska serva den innan vi köper den. *låter bra* Men vi är tvugna att vänta tills min morbror kommer hem från jobbet. Så vid sju beger vi oss mot Sävast för att hämta bilen. Min sambo kör den till Kalix medan jag kör Opeln med tjejerna. Vi kommer fram till Kalix efter nio på kvällen, dagen efter åker vi hem igen. (9 juli)

Sedan på torsdag inser vi att vi nog inte vill åka till Lycksele i helgen som vi planerat för de har lovat regn hela helgen. Vi avbokar resan och sedan sitter min sambo på blocket och småkikar. Han hittar en jättestudsmatta för 20 kr!!! Använd ett år. Självklart kan vi ju inte ha den hemma hos oss så ringer mamma och frågar om den kan stå hos dem. Medveten om att min syster har försökt gnälla till sig en sådan i en evighet. Så självklart blir svaret ja! Lars åker och hämtar studsmattan medan jag packar väskor för ännu en Kalix tripp, denna gång en längre tripp. Stannar till hos Julia och kikar på bebis.. sedan åker vi. Flickorna älskade att studsa på mattan i Kalix så den var helt klart värd alla 20 kr.. *ler*


Hoppa, hoppa, hoppa...

På fredag beslöt vi oss för att åka till Ikea och vi handlade lite grejer. Alltid lika roligt! :-) Min syster följde med och Wilma stannade med morfar. Denna dag fick min kusin Maria en liten flicka. Grattis Grattis! Tyvärr bor hon i sthlm så det fröjer nog innan vi får se den bebisen. :-(



Nova i bilen påväg till IKEA

I lördags tog pappa ned en massa saker från vinden som bl.a. jag hade när jag var liten. Tog med en del av leksakerna men det mesta var inte aktuellt. Sedan åkte vi hemåt och byggde ihop Ikea grejerna och hade det trevligt. I lördags (12/7) fick våra kompisar en liten flicka Mira!

och nyss knackade det på dörren och där stod det två glad föräldrar med en liten sötis. Bara en dag gammal. Hon var lika stor som Nova när hon föddes men såååå liten. Kan inte förstå att mina tjejer varit så små och till och med lite mindre och det var ju inte så länge sedan. Så det var en trevlig överraskning.

Jo, ni kanske undrar vad det är för bil som vi spanar på. Har tyvärr inte tänkt på att fota den, men det är en Citroen Xsara -02 (uttagen i slutet så nästan 03 ;-) ), silver metallic såå fin. Har nog den om ca 2 veckor om allt blir som det är tänkt och sen är det bara att sälja Opeln..

Det var lite från oss...

Hoppas ni alla har en trevlig sommar, fast den inte är så varm.

Solen är äntligen tillbaka...

Idag har det varit varmt.. och skönt! ÄLSKAR solen och värmen. Var upp på stan i dag och kikade lite i affärer och handelade lite en liten present åt en kompis som fick barn i dag. Julia: GRATTIS till eran lilla tjej! Ska bli så roligt att få se en nyfödd igen, var så länge sen sist! :-)

Flickorna har badat...i förrgår och i dag. De älskar att bada och mamma älskar att ha en nedreplan så att flickorna kan få göra det.


Nova i ett par badbyxor som passade bättre
 än baddräkten som bara vill ramla av

Vi har cyklat varje dag sen vi kom hem från Kalix. Det är så underbart att cyklarunt lite hur man vill. Tjejerna älskar det och det är så skönt att de inte bråkar där bak när de åker. I fredags var vi ute hela dagen, gick endast in för att äta lunch. Idag har vi varit inne på eftermiddagen för att det har nästan varit lite för varmt för barnen för att vara ute hela dagen.

I dag har det gått mycket solkräm och vatten.. ;-)

Lars är på fisketur med grabbarna i dag och kommer hem i morgon någongång.. kommer förhoppningsvis hem med middag i morgon ..

Ska ta och vattna blommorna nu och avrunda dagen....

kram kram

Tillsist:
Susanne: Kommer inte in på din blogg. Kan du maila dina inloggningsuppgifter åt mig igen på facebook eller någon annanstans.