En snabb uppdatering...

De senaste dagarna har varit otroligt bra. Vi har spenderat mycket tid med varandra som familj. Vi har haft besök av min sambos pappa och av vänner från Jönköping. Lite bilder från våra dagar...


Wilma spelar och sjunger för oss...


På kvällarna har flickorna börjat vara vakna längre vilket har inneburit en hel del familjemys på kvällarna.


Nova


Wilma dricker en fruktdrink samtidigt som hon ser på "Alvin och gänget"


Ringde på dörren i går och våra grannar gav oss dessa.
Trevligt, synd bara att vi inte äter marsipangrisar,
 men de är ju söta och det är tanken som räknas ;-)


Fyra vänner leker och har kul...

Skriver kanske mer i morgon om jag ha tid över, nu får ni nöja er med lite bilder! Hoppas alla får en trevlig nyårsafton!

Kram på er!



Julen...

Den 23 december åkte vi till mina föräldrar för att fira julen där. Det har varit trevligt, fast jag måste säga att jag saknade er Calle och Katja. Ni får försöka komma upp nästa år. Denna jul har i vanlig ordning bestått av för mycket god mat och massvis av julklappar. Flickorna hade tydligen varit väldigt snälla i år och vi började fundera i fall vi verkligen skulle ta oss hem med alla saker sen. haha.. men tur som det är har man en rymlig kombi och allt fick plats.

På julaftons morgon brukar barnen få ett paket i sina julstrumpor.
Denna gång fick de ett set med verktyg.


På julafton var vi ute och fixade i ordning framför huset. Wilma ville bygga en snögubbe. Försökte förklara för henne att det inte var kramsnö ute, men hon lyckades ändå med att bygga en snögubbe. Titta på den underbart söta snögubben. Blev tre till charmiga skapelser. Hon skapade hela vår familj som stod på rad. Typiskt så fotade jag bara den första snögubben och gick sedan in med kameran. Men denna snögubbe ska i alla fall föreställa mamman i familjen.. (jag alltså.. *ler* )

Visst är jag söt?

Efter vi varit ute väntade vi på årets upplaga av kalles julafton eller vad de nu heter.. ?! ;-) Sedan vankades den goda julmaten och efter det kom tomten på besök. Nova var super söt när vi väntade på tomten. Hon smög omkring och kikade runt hörnen och kikad ut genom förnstret..och så sa hon.. Uubben..! Sedan satte hon sig hos sin gammelmormor och höll på att knacka i bordet och busa och skratta..

Högen med paket kring granen växte...


Så kom tomten...


Tomten delade ut alla paketen...


Flickorna tog emot dem med med blandade känslor...

När Nova fick sitt första paket skrek hon åt tomten, när hon hämtade sitt andra paket var hon jätte glad och hoppade och studsade fram. Efter ett tag fick tomten en puss. Efter det blev hon rädd för tomten igen... och i slutet av julklappsutdelningen var hon glad igen. Sötnosen!


Nova tittar lite skeptiskt på tomten


Wilma, omgiven av paket, visar stolt upp sin nya bebis!

Tack för alla paketen vi och barnen fick i år. Innan vi åkte hem morgonen den 26 decmber var vi en sväng och hälsade på min mormor. Hon har fått det jätte fint i sin nya lägenhet. Är glad för hennes skull, skulle ha varit otroligt jobbigt för henne att klara av vintern ute i huset.

Min reservmobil som jag haft i ett par veckor nu la av den 22 december därför har jag varit dålig på att svara på alla fina sms. Har dock skrivit en del från min sambos telefon. Kan ju klargöra att jag har samma telefonnr som alltid, inget nytt nr alltså! Orsak till att jag hade en reservtelefon: Jag fick ju en mobil förra året och för ett par veckor sedan bytte jag till halebop vilket innebar att jag inte kunde använda min riktiga telefon.. Eftersom jag var efterklok och insåg att den var bunden till telia i ett år. Nu har det året gått och i dag var jag upp på stan och låste upp min mobil. Känns så skönt att få tillbaka den igen! ;-)

Det var mellandagsrea på stan och det var folk över allt, långa köer och trängsel. Kan ju säga att vi inte blev långvariga där. Ojojoj hur orkar folk!

Till sist vill jag bara skriva en rad till min barndomskompis Tessah har fått komma hem från sjukhuset nu. Tänker på dig gumman! Det allra viktigaste är att du klarade dig och att barnen klarade sig oskadda från branden! Krya på dig gumman! Var rädda om varandra!

GOD JUL!


Mini julafton och ett tråkigt besked...

I dag har vi haft mini julafton här hemma med min sambos mamma. Vi bjöd på god mat och sedan fick flickorna öppna sina paket. Sedan har flickorna varit uppe längre i dag till kl åtta innan vi nattade dem. Nova sover redan, medan Wilma är väldigt övertrött och har svårt att komma till ro.


Nova får paket av farmor


Wilma öppnar present


Nova får en docka


Sedan till det tråkiga beskedet. En vän till mig har i dag råkat ut för en olycka och blivit brännskadad. Mina tankar går idag till dig och din familj. Tårarna har runnit i dag. Det är så hemskt, man kan inte tänka sig att något sådant ska hända. Tänker på dig vännen min! *massor med styrkekramar*

Äntligen!!!

Jag är nu klar med min sista skoluppgift ! Jippi! *ler* Känner mig så glad just nu. Nu kan jag helt säkert säga att jag inte har någon skola förren den 19 januari då det är kursintro med den nya klassen. Gu, vad skönt att vara ledig med hela familjen i nästan en månad. Lars är ledig nu också fram till den 8 januari.. Vi har det värsta lyxigt nu... Gäller att ta vara på tiden tillsammans!


Fjärde advent redan och bara 3 dagar kvar till jul eller egentligen nästan bara två för denna dag är nästan slut. Imorgon ska vi ha minijulafton med Lars mamma här hemma hos oss, det ska bli riktigt mysigt. Ser fram emot nästa vecka. Vi kommer vara 4 dagar i Kalix och sedan kommer ett par vänner från Jönköping och hälsar på i mellandagarna. Ska bli roligt att ses igen..

Julklapparna är köpta och alla utan en är inslagen då tejpen lyckades ta slut.. *typiskt* De står och trängs här i datarummet i väntan på jultomten. Tycker att det är väldigt svårt att köpa julklappar åt föräldrar. De önskar sig aldrig något (ta åt er mamma och pappa ;-) ) så man måste försöka komma på något själv. Men i år var Lars mamma svårast att komma på något åt. När vi var på stan såg vi en fin korg med te och kaffe som vi tänkte köpa först, men när vi började titta närmare på korgarna var det mest te och det dricker inte ens hon.. Kul att få det i julklapp då. Så då kommer vi på att varför inte göra en egen julkorg då och fylla den med saker som vi vet att hon gillar. Så sagt gjort vi gick och köpte en korg, cellufanpapper, 3 vinflaskor, choklad i alla möjliga varianter och godis, nötter, julrussin och lite kaffe. Nedan ser ni en bild på hur den ser ut.. blev ca 300 kr för allt lite bättre än 450 kr för lite te och kaffe i en korg.. Supernöjd med resultatet och vågar visa den här eftersom jag vet att min svärmor inte läser min blogg...


Nu ska jag rensa här vid skrivbordet! Bort med alla skolpapper för nu ska jag inte använda dessa nå mera. Sedan har jag planer på att gå igenom min garderob också. Det är vad jag ska hitta på i kväll...Kanske tvingar sambon att spela lite Geni när han kommer hem också.. *ler*

Kram på er alla!

Julkorten...

Nu tror jag att de flesta fått sina julkort och de som inte fått de får nog dem i morgon så tänkte visa några av årets julkort. Här nedan på bilden står några av dem och torkar i vitrinskåpet innan de postats till sina framtida ägare.. Blev nöjd med alla korten och de kändes nästan lite konstigt att skicka iväg dem.. haha.. Hoppas i alla fall ni som fått kort blev nöjda. I år måste jag se till att skriva upp de vi får kort av eftersom det alltid är svårt att komma på vilka man ska skicka till och jag vill att alla vi får av i alla fall ska få av oss. :-)




I går var vi äntligen och hälsade på hos Linda, Martin, Elis och Gustav vi blev bjudna på glögg och kakor. Var väldigt trevligt som vanligt! De hade fått det jätte fint i sitt nya hus. :-) Vill också ha hus, men de vet ni ju redan.. för jag har sagt det minst en miljon gånger... :p

I dag har jag faktiskt haft en väldigt effektiv dag här hemma. Jag har pluggat ganska mycket, hunnit med att städa en del, tvätta och sen har jag klippt Novas lugg. Först ville hon inte, men sen sa jag att hon fick en pepparkaka om hon satt stilla. Jag kan garantera att hon satt som en staty enda gångerna hon rörde sig var när hon sa "färdig?!" Sötungen... hon är ett riktigt litet kakmonster!

Nu är det inte länge till jul, de sista julklapparna ska inhandlas i morgon! Ska bli kul! Jag älskar att handla julklappar.

Trötter.. *gäsp*



Jag är trött i dag.. vill helst lägga mig och sova.. Det är blött och slaskigt ute, jag tycker inte om det vädret. Fick börja morgonen med att rota fram stövlar och galonisar som jag trodde skulle få stanna i förrådet nu tills våren.. men inte det. Vill inte att det ska vara blött och halt ute.. vill ha snööö.. helst kramsnö så vi kan göra en stor fin snögubbe!  Över ser ni en bild på min söta snögubbe som jag inhandlade för något år sedan. När jag såg den var jag bara tvungen att köpa den.. Sååå söt! ;) Har jag nämt att jag tycker om julen??? *ler*

Julkorten är nu postade känns skönt att ha fått iväg dem, ni kanske får se lite av dem i nästa inlägg. Vill att de ska komma fram först innan jag visar mina underbara skapelser.. haha.. nä, men jag vart faktiskt väldigt nöjd med dem i år.

Nu borde jag sitta och skriva på min sista skriftliga examinationsuppgift eftersom mitt mål är att den ska vara klar på fredag, men det går segt! Visst jag har kommit i gång, men motivationen finns inte! Kanske för att den först ska in den 13 januari. Men det skulle vara så skönt att vara klar på fredag! Motivation... hallå... var är du???

Nä, ska försöka anstränga mig till att plugga nu.. kram på er alla!


Några tomtar.. eller Uubbar som Nova säger.. *ler*



Tredje advent


Redan tredje advent! Gu, vad tiden går fort nu. I går var det lucia och nu är det 10 dagar kvar till julafton. Mycket som ska hinnas göras innan dess. Blev i alla fall färdig med julkorten tidigare i veckan och nu i kväll ska jag söka fram allas adresser så jag kan posta dem i morgon.

I går var jag ute och hade trevligt . Jag, Therese och Alex for till Morgan och där var Lisa, Anna, Jenny och Ellinor redan. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans med massor av skratt! :-) Och så kom vi fram till att jag och Therese var bäst! :p Kom hem ganska sent så hade en välbehövlig sovmorgon i dag.

Idag har jag och Wilma fixat lite lappar på en del av hennes lådor så att hon ska ha lättare att sortera sakerna när hon städar för det brukar mest bli att hon lastar allt på varandra och trycker in saker i de lådor och hyllor som det finns plats på. Och då är det inte lätt att hitta de saker som man vill leka med, men nu är det fixat. Både text och bild så att hon både får träna på att läsa och lära sig orden genom bilderna om hon inte kan dem. Nu återstår det att se i fall lapparna får något resultat! Skulle vilja måla möbeln vit också, men de får vänta tills sommaren när man kan måla den ute, tycker inte om furu. Men lapparna vart jag väldigt nöjd med. Var roligt att pyssla på tillsammans med Wilma.



I kväll ska jag försöka börja skriva på den sista grejen vi har kvar att lämna in nu innan denna kurs är slut. Blir skönt att göra bort den. Längtar faktiskt till nästa kurs, ska bli kul att läsa tillsammans med de som man en gång började att plugga med. Hoppas på att vi får samma klasser som då. Det skulle vara super skoj, tyckte om vår klass då. Förrutom plugg och träning kommer kommande vecka att bestå av en massa julmusik och mys.. Älskar verkligen julen.



Lucia friande

I dag har vi varit på flickornas förskola och sett när de varit med i deras första luciatåg någonsin. Wilma har alltid varit sjuk när de firat lucia tidigare. Men inte i år! Hon har sett fram emot det så mycket och tränat hela veckan. Hon sjöng högt och fint de olika låtarna och sedan efter Luciatåget passade hon på att spela lite gitarr med. Nova hoppade runt och studsade omkring som en liten kanin hela tiden kändes det som. Såna här dagar vill man verkligen ha en ny kamera. *suck* De fastnade i alla fall på bild även om de inte blev de bästa.


Nova hoppar omkring medan Wilma sjunger och gör även rörelser med händerna


Nova stod still ett litet tag
(syns det att hon fikat innan denna bild?)


Wilma spelar gitarr och sjunger blinka lilla stjärna


Idag hade vi sista lektionen i år! Åh det känns skönt, nu har jag endast en uppgift att jobba med i 5 veckor innan nästa kurs börjar.. Hur ska jag hinna med.. hihi..:p Ska försöka göra bort den nästa vecka.. skulle var skönt att var färdig innan jul.

Mer jul...



Idag är det andra advent och vi har haft väldigt mysigt tillsammans hela familjen. Julmusiken har spelat hela dagen för fullt och jag känner att nu börjar det närma sig med stormsteg. Flickorna har dansat och sjungit hela dagen känns det som men inte riktigt dock. Även jag har sjungit en hel del måste jag väl erkänna. *stackars grannar*

Efter lunch skulle jag och Wilma gå och handla lite på affären och jag bad Wilma klä på sig medan jag fixade mig själv. När jag kommer till hallen har även Nova tagit på sig kläderna. Helt själv. Det är första gången jag sett detta hända här hemma, så inte kunde jag be henne stanna hemma med pappa. Utan självklart fick även hon följa med.

Målet med handlingen var att köpa en jäst. Storhandling med andra ord.. haha.. När vi kom hem började vi baka.




Nova började med att förbereda sin mjölk. Tror hon stod och skakade den i ca 5 minuter. Det såg jätte tungt ut för lill tjejen. Men hon gjorde det ju helt frivilligt. Hon älskar verkligen att baka.



Wilma hjälpte också till för fullt och hon var otroligt duktig på att baka lussebullar. De blev jätte fina. Däremot ville hon inte att jag skulle fota henne utan hon ville kunna konsentrera sig på att baka och mamma störde bara.. haha... Sötungen! Men det får man respektera och därav bara en bild på henne.



Nova var inte så där överdrivet sugen på att göra lussebullar av den deg hon hade utan det blev mest runda bollar, platta pannkakor eller långa ormar. :-) Däremot hade hon talang på att stoppa russinen på plats. Behövde inte hjälpa henne med en enda lussebulle.


MUMS


Men det var inte nog bakat nu utan vi bestämde oss för att baka upp pepparkaksdegen vi hade i kylskåpet med. Nova är jätte duktig på att trycka ut formerna i degen och även på att flytta kakan till plåten. Däremot var inte tålamodet speciellt långt för någon av tjejerna när degen skulle kavlas ut. Allt ska hände på en gång!


Nova gör sina kakor med små pepparkaksformer


Färdiga resultatet av Wilmas pepparkaksbak

Sen vet jag ju att jag lovat på att visa lite av julpyntningen här hemma eftersom jag inte visat så mycket. Tänkte ta utvändigt i dag då. Om du kommer hem till oss så kanske det första du ser är vårt...


Köksfönster

Sen fortsätter du in mot vår lägenhet då får du passera vår...


Ljusslinga

Sedan kanske du ser...


Kransen på vår ytterdörr

För att sedan titta ner till vänster och se vår...


Söta lilla gran

Tittar du sedan till höger om dörren ser du...



Vår tomte som håller en lykta

Tar du sedan och tittar lite upp så hänger det en...


Lykta på väggen

Sedan innan du kommer in till oss kanske du även ser Novas fönster där det är...


Tomten och hans renar och oftast två små söta tjejer som leker för fullt och kanske undrar var du håller på med på andra sidan fönstret. *ler*


Hoppas alla haft en trevlig andra advent! Det har vi i alla fall haft!


Jul, jul strålande jul...



Jag njuter av varje dag som man spenderar hemma. Älskar att det är så mysigt och julpyntat här hemma. Detta är julstjärnan som vi har i vårt sovrumsfönster. Den lyser verkligen vackert!



Julgranen står pyntad och klar i vardagsrummet. Nova älskar julgranen. Hon går dit direkt på morgonen och ska tända den. Sedan håller hon på och leker lite väl mycket med julgranskulorna. Men det är väl sådant som hör till. Var i alla fall väldigt roligt att alla 4 hjälpte till att pynta granen i år.

I dag fick jag veta att flickorna visst ska ha luciatåg på förskolan, de har dock inte bestämt dag eller tid ännu. Men de har börjat träna på sångerna. Wilma har gått runt och sjungt hela dagen.

Idag var det då dagt för den årliga fotograferingen till årets julkort. Denna gång var inte ett dugg lättare än tidigare. Måste dock säga att vid såna här tillfällen är jag glad att det bara är två barn som ska fastna på ett kort samtidigt. Hur gör ni som har 3 eller flera.. Ojoj.. tyckte detta tog nog länge.



Nova tyckte att det var jätte roligt att fotas vissa stunder...


Wilma tyckte om att göra grimaser...



Efter ett tag blev det dags för mutor...


Sedan började fotorna bli bättre...
flickorna tittar samtidigt in i kameran... *jippi*



SOM VANLIGT VISAR JAG INTE BILDEN SOM SKA VARA PÅ JULKORTEN...






Stressig dag...

Dagen började med att jag och tjejerna gick till förskolan. Väl där lämnade vi Nova medan jag och Wilma gick vidare till vårdcentralen. Där vi skulle träffa en läkare som skulle kolla upp Wilmas munsår som vägrar försvinna. Fick en salva utskrivet som vi ska smörja på i en vecka. Läkaren passade även på att kolla Wilmas hals eftersom hon hade halsfluss för ca 6 veckor sedan och de lätt kommer tillbaka. Var inga bakterier i halsen! I natt har Wilma varit upp en miljon gånger och sagt att hon måste kissa, men de har inte kommit något så vi passade på att ta ett odling också. Allt detta tog ca 2,5 h vi gick snabbt hem en sväng och hämtade lite saker och sedan vidare till förskolan. Efter det åkte jag upp till stan för att köpa medicinen och kika lite runt efter en tröja. Hittade inte någan jag verkligen ville ha. Får åka upp en sväng senare i veckan, men hittade ett halsband och ett par öronhängen dock. ;-) Nu är jag hemma igen och ska strax hämta de små och bege mig till skolan. Japp, ni läste rätt! Jag fick ett möte med min handledare inplanerat i sista sekunden så det får tjejerna följa med på...

Sen blir det handla lite, laga mat och den vanliga kvälls proceduren. Syrran glöm inte maila mig i kväll...

Kram på er!

Det blir aldrig som man tänkt sig...

I helgen gjorde jag slingor i håret blev väldigt missnöjd så nyss färgade jag håret skulle bli kastanjbrunt. Men inte det! Så i stället för att ha gjort håret ljusare i helgen så blev det väldigt mörkt! Här är resultatet! Kommer ta ett tag att väänja sig!



Helgen har inneburit en tripp till Kalix, julpyntning! (bilder kommer sen)
Även adventsfirande hos vänner och pepparkaks bak! Och så klart lite plugg, men väldigt lite dock!




Bloggen bråkar så orkar inte skriva nå mera..

Kram på er!