Tidsomställning

Idag var det dags igen att ställa tillbaka klockan. Detta innebar en timme extra sömn och det var en väldigt uppskattad timme må jag säga. Tack för den! :-)

 

Denna vecka har varit helt galen! Hade en del att göra i skolan, men jag hade missberäknat det hela en del. Jag hade inte trott att det skulle krävas så mycket tid som jag faktiskt lagt ner. Men men har bara mig själv att skylla som varit överdrivet dålig med att planera. Hade kunnat göra bort dessa uppgifter för länge sedan men av någon anledning så har jag skjutit upp det hela. Satt och funderade på hur många timmar jag ängnat åt skolan denna vecka och blev förvånad över resultatet:

 

Måndag: 8 timmar spenderades på skolan. Två redovisningar och en del teori + en massa intressanta djupa diskussioner. Sedan blev det ungefär 2 timmars förberedelse på kvällen inför nästkommande dag.
Tisdag: 8 timmar spenderades även denna dag på skolan. Ytterligare två redovisningar och en hel del intryck. Helt underbar klass har jag med givande diskussioner.
Onsdag: 8 timmars studier hemma under dagen. 2 timmar på kvällen.
Torsdag: 7 timmars hemma under dagtid + 5 timmar på kvällen.
Fredag: 8 timmars studier på dagen + 7 timmar på kvällen.
Lördag: 5 timmar på kvällen.

 

Sammanlagt 60 timmars studier på sex dagar... inte undra på att man varit trött och stressad. Nästa vecka är det höstlov och jag och tjejerna kommer att befinna oss i Kalix större delen av den tiden förutom då jag jobbar i början av veckan. Men pluggandet kommer att bli minimalt. Krävs nog lite återhämntning innan det är dags med nästa läsperiod och de uppgifter som den har att bjuda på.

 

 

Det har börjat bli mörkare ute. Är mörkt när vi stiger upp vid sju och solen går ner väldigt tidigt med.

Novas förskolefoto

För tre veckor sedan fotade hon sig min lilla tjej. De sa att hon inte alls hade velat vara med och vet inte riktigt hur det hade gått men till slut trodde de i alla fall att fotografen hade fått en bild. Med andra ord hade vi inte förväntas oss en fin bild på lilltjejen men hon var ju så fin. Som hon alltid är!


Var och tittade på kattungarna idag...

... och vi bokade denna sötnos. Hon heter i dagsläget Diza. Visst är hon en riktig sötis?


Mina underbaringar

Nova som ler stort inför kameran.


Glädjen av att hitta rätt kort


Wilma som älskar att spela memory.. speciellt när hon vinner. Nova tycker också om att spela men tycker att det är orättvist när stora syster vinner och blir tjurig. Wilma brukar då trösta sin sister och säga: OKEJ då vi kan väl säga att du vann. Blir du glad nu?? :-) Wilma sa åt mig att hon kan ju säga så åt henne så att hon blir glad för hon vet ju själv att det egentligen var hon som vann. Och så tittade hon på mig och sa: och det vet ju du med!

 


Koncentrerad tjej


Snart är vintern här...

Snön som kom förra veckan har försvunnit sen ett tag tillbaka nu men det är kallt i luften och det ligger frost på marken på morgonen. Känns inte som att de är långt borta innan snön kommer för att stanna. Jag tycker inte alls om denna årstid utan föredrar då när snön har lagt sig vit över hela marken och solen skinner...

 


Vi har gått och blivit förälskade i en liten kattunge...

En Amerikan Ragdoll.. Ojojoj... hur ska vi göra nu??


Nova bjuder på middag


Ny frisyr

Bad Nova gå och tvätta av sig efter maten. Blev lite misstänksam när det var så tyst så går dit och ser en super glad och stolt tjej som står och KLIPPER HÅRET! "Titta mamma, jag klipper håret! Visst blir det fint?! Jag tyckte att det var lite långt där." Ojojoj, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Hon är ju dock väldigt stolt över sin nya frisyr. Tur var fotograferingen på förskolan i dag och inte i morgon! :-)






Ormsagan av Wilma

Wilma har börjat att skriva en hel del. Denna saga skrev hon i ett Word dokument på datorn i går och i förrgår. Har frågat henne om jag fick lägga upp den här på bloggen och det fick jag. Hon har börjat förstå att när det blir ett rött streck under det hon skriver på datorn så är det felstavat. Då har hon försökt stava om orden. Jag måste säga att jag är otroligt imponerad över hur duktig hon blivit på att skriva på sista tiden. Denna saga nedan har jag som sagt bara kopierat rakt av från hennes worddokument. Läs den gärna!

 

 

ORMSAGAN

ORM  VAR  UT  OCH  GICK  PÅ  PROMENAD

EN  DAG  OCH  TRÄFFA  EN  MASK

MASKEN  FRÅGADE   ORMEN

OM DEN  FICK  FÖLJA  ME  PÅ  PROMENAD

JA  DE  FOR DU  SA  ORM

MEN  DÅ  KOMMER  EN  EKORRE

DÅ  FRÅGADE    EKORRE OM  DEN  FIK  FÖLJA MED  PÅ   PROMENADEN

DE  FÅ DU OM  DU  VILL  SA  ORMEN OCH  MASK

OCH GICK OCH GICK TILL SLUT VA DE FRAM OCH TRÄFFA EN  IGELKÅT

DEN FRÅGADE OM DEN FIK FÖLJA MED

SÅ  VA  ALLA  VENER  TILL SLUT

SÅ VA SAGAN SLUT


Årets skolfoto på Wilma

Idag kom Wilmas skolfoto i brevlådan. Våran sötnos. Tycker det är väldigt charmigt att se alla gluggar i hennes leende. :-) Alltid lika roligt att jämnföra hur fotot såh ut förra året. Det händer väldigt mycket på ett år vill jag säga.

Årets foto

 


Förra årets foto

 

 


Ingen röst...

Hela veckan har jag nu varit utan röst den kommer och går lite som den vill men överlag så har den varit borta. Lite bättre har det varit på kvällstid då det låtit som en hes whiskey röst.. :/ Skulle egentligen jobba i morgon men känner att det kommer nog inte gå speciellt bra då jag tyckte att det var jobbigt redan i helgen med den hesa röst jag hade då. Förutom rösten måste jag säga att det var superkul att jobba i helgen. Var lugnt och skönt på jobbet och trevliga kunder. Och jag löste de flesta ärendena också. Känner sig ganska stolt när man får såna dagar.  Enda nackdelen med att jobba helg är att jag inte hinner se familjen så mycket eftersom de sov när jag for och sedan var det barnprogram och läggdags när jag kom hem igen. Flickorna håller också på att bli sjuka hoppas att det vänder. Idag har jag inte alls haft någon lust att äta eftersom det gör ont att svälja. Tycker verkligen inte om att var sjuk. Men förrutom halsen och rösten känner jag mig inte sjuk i kroppen. Har lika mycket energi som vanligt...Det är ju skönt det i alla fall.

Lars trivs med sitt nya jobb dock är de lite konstigt att ha han hemma vissa förmiddagar eftersom han jobbar mest kvällar. Det är inte bra för mina studier. Nu måste jag ta och skärpa till mig med det. Som tur är behöver man ingen röst för att läsa en bok. Imorgon fyller älsklingen 28 år, dock kommer vi inte att se varandra alls nästan förren läggdags då han jobbar HELA dagen.

Vill även passa på och gratulera min mamma och min svägerska Catja som båda fått en tillsvidare tjänst idag. Vad kul! GRATTIS! :-)


Shoppoholic...

Turkiet hade massa fina saker som vi handlade där ner. Lars köpte bland annat 2 nya badshorts, 4 tjockare tröjor, 5 t-shirtar, 20 strumpor, 5 par boxershorts, ett halsband. Jag köpte två väskor, en tröja och en hög med nya strumpor. Letade efter ett nytt halsband av vita stenar men lyckades inte hitta något. Så har lagat mitt gamla när jag kom hem.. så kan man också göra ju. :-) Flickorna fick en massa kläder både tjockare kläder, klänningar, t-shirts och strumpor, smycken, olika väskor och var sin magdans dress. Sen köpte vi ju lite alkoholaktiga drycker och 2 stora fluffiga bad handdukar. Har säkert glömt en hel massa saker. Lars var super duktig på att pruta och fick riktigt bra priser på allt vi handlade. :-)

Har blivit en hel del handlande sen vi kom hem från Turkiet också. Hela familjen har fått nya skor. Lars som i princip måste köpa en helt ny garderob har införskaffat sig ny höst och vinterjacka och nya byxor. Vi har köpt nya vantar åt tjejerna och sedan har vi köpt en nya tv bänk till vardagsrummet. Det blev superfint.



Jag har skaffat mig ett årskort på STIL och sedan har vi köpt ett familjeårskort på badhuset och Wilma har börjat i dansgrupp. Pengarna har bara rullat.. men vi har ändå lyckats att spara en hel del vilket känns lovande inför bröllopet nästa sommar. Sen vill vi ju ALLA åka utomlands igen så det gäller att spara en hel del så vi kan lyckas med det också nästa sommar.

Lars har fått ett nytt jobb så nu jobbar han som personlig assistent åt företaget din förlängda arm. Jag jobbar extra som timanställd på Telia. minst 30 h i månaden är det som gäller. Känns skönt att kunna få in lite extra inkomst vid sidan om.  Annars har skolan börjat för fullt. Wilma har börjat ettan och har i dagarna haft sina första läxor. Inga avancerade men det känns ändå stort. Har varit föräldrar möte både på förskolan och skolan. Min skola har dragit igång för fullt läser ju Specialpedagogik B och Reggio Emilia Inspirerat lärande denna termin. Mycket egna studier och lite lektioner, men det känns skönt. Dock har jag inte kommit in i det rätta tempot ännu. Men det kommer väl så småning om.

Nu sitter vi och lyssnar på mini disco låtar som tjejerna dansade till i Turkiet. Det mottogs med glädje av tjejerna men fick sen lite blandade reaktioner. Nova blev lite arg på sig själv för att hon glömt bort hur hon skulle göra i låtarna och Wilma började gråta för musiken tog henne tillbaka till Turkiet och hon började sakna KILLARNA sa hon. Nu är tårarna torkade, men musiken spelar fortfarande i bakgrunden. Idag är det en månad sen vi åkte dit. Vi saknar det alla så mycket. We want to go back...

 


Här om dagen dök det upp två små paket i brevlådan...

Tjejerna öppnade dem med förtjusning efter att de sett att paketen faktiskt var till dem. :-)

 

Tack Morbror Calle och Katja för våra nya fina halsband. Saknar er. Skickar massor av kramar och pussar ända ner till Kalmar! :-)