The social network



Idag har vi hyrt filmen The social network. Jag gillade den medan Lars inte var helt såld...

Så tog det en dag så fick vi ytterligare en ny...

De hade nämligen lämnat fel spis dagen innan... ojoj.. men är väldigt nöjd med den nya också!


Ny spis

Denna gång gav det resultat att gnälla och felanmäla den gamla spisen för i dag kl. 11 ringde det på dörren. "Hej, vi kommer med en ny spis åt er!" Det var ett trevligt sätt att börja veckan på måste jag säga!


Långväga främmande

Idag har vi haft främmande från Falun. Det var super trevligt var så länge sen vi sågs nu över ett år sen sist. De har tidigare bott här på Porsön. Barnen var lite blyga först men det tog någon minut och sedan var det full fart på alla fyra.

Till middag bjöd vi på pastasallad och Lars supergoda biffar med tsatsiki. Mums... en av mina favoriträtter... :-) Tillagade av min älskling... är så bortskämd att ha en sån underbar sambo som är så duktig på att laga mat.


Till efterrätt inspirerades vi utav "Halv åtta hos mig" och bjöd på chockladmousse med marinerade hallon. Det är en chokladmousse varvad med kakbitar och hallon som marinerats i sockerlag med lime och cointreau. Använde oss dock ej av de sistnämnda på en av gästerna väntar smått utan använde en helt vanlig apelsin för att få apelsinsmaken.. ;-)

(Bild och recept finnes på recept.nu eller klicka här)



Nova skriver bokstavsräckor till sin bild

NOVA

 

HOUDFEQÖUYLVHHHHHM

XWDFHKLPP

BJHJNJNNBNASOTY

NVXXZN

URUPÅÖÄX

RDF

CV,….ÖOY

URYTÖ,BFWVBGHJKÖI9UYRREHM NTE HCBSDGGHJL

JBNHY6FDDEWJU788990+Å+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Nova läser sin saga:

Det var en gång en flicka som bodde på ett slott. Flickan ville ha… Hon gick ut och ville plocka blommor. Flickan heter Molly. Hon cyklade och sen gick hon in och tog på en annan krona. Sen köpte hon godis. Sen kom det en annan flicka, en busunge. De lekte tillsammans.

15 februari 2011

 

(Bokstavsräckor är den första fasen i utvecklingen av maskinskrivning. Jag tycker det är så kul att även Nova blivit intresserad av att skriva. )


Lära sig Thailändska...

Wilma: Mamma idag var jag och Anja till biblioteket. Vi var i världsavdelningen. Det finns många böcker där. Så då vet du!

Jag: Okej, vad vet jag?

Wilma: Att jag och Anja kommer bli bättre än dig och hennes mamma. För barn lär sig bättre.

Jag: Vad blir ni bättre på?

Wilma: Olika språk i världen. Vi ska lära oss Thailändska. Anja kan redan fler ord än sin mamma.

Så då vet vi det... :-)

Alla hjärtans dag...

Idag är det alla hjärtans dag. Brukar inte fira den på något speciellt sätt här hemma.. Vi brukar vara bra på att visa varandra att vi älskar varandra alla årets dagar. :-) Men i år har tjejerna i alla fall snappat upp det här med alla hjärtans dags kort. Och de har massproduserat dem till alla.. :-) Så ska ta och göra flickorna var sitt inte så avanserat kort till dem med, de måste ju också få ett. Annars är det jag och tjejerna som får spendera denna dag tillsammans. Lars jobbar i dag mellan 8-17, sen har han skola 18-20 (teckenspråkskurs genom jobbet) och sen träning 20-22 så blir inte mycket vi ser varandra i dag. Får se om man orkar vara vaken tills han kommer hem. Jag sover så himla dåligt om nätterna idag blev det endast 4 timmar igen.. och är faktiskt ganska trött just nu. Hostan är verkligen inge trevlig på nätterna, men på dagen börjar jag känna mig bättre och bättre så nu går det åt rätt håll i alla fall.

Har trots tröttheten lyckats plugga en hel del i dag. Ska på biblioteket och skriva ut lite saker + låna några böcker till och sen läsa lite mer senare i dag. Nu sitter jag och väntar på att det ska komma någon och titta på vår ugn.. förhoppningsvis laga den eller rent av ge oss en ny.. Det skulle inte vara helt fel. Den gräddar jätte ojämnt och det beror på att det läker ut värme från en sida. Över det stället så blir handvredet jätte varmt och bränt och nu har det även börjat att bli missfärgningar på skåpluckan brevid så dags att felanmäla igen alltså. Sist jag gjorde det av samma anledning kom det en kille hit slog på ugnen, kände att den blev varm och sa att den fungerar ju. Det finns inget annat jag kan göra och så for han trots mina förklaringar om att det inte var det som var felet!?! Åh.. jaja...nu har jag orkat ta tag i det igen då det blivit värre så vi får se vad som händer denna gång.


Eftalia Aqua

I slutet av sommaren kommer vi att åka till Eftalia Aqua med nazar... Lite info kring hotellet direkt kopierat från www.nazar.se

Eftalia Aqua

 

Ett av Nazars kännetecken har sedan många tillbaka år varit vattenparker och 2011 introducerar vi ett helt nytt 5-stjärnigt vattenparkshotell – Eftalia Aqua. Om du känner igen namnet Eftalia beror det på att vi sedan tidigare har syterhotellet Eftalia Village i vårt program. Har du tidigare bott på Eftalia Village bör du nu överväga det sprillans nya familjehotellet Eftalia Aqua inför din nästa semester!

Hotellet kommer att ligga nära Eftalia Village i Alanya-området och självklart med ett av Nazars andra kännetecken, All Inclusive. Du kommer därför vara en av de allra första att stiga in på detta nya hotell med samma välkända och fina faciliteter som på Eftalia Village och dessutom med en vattenpark bestående av inte mindre än 11 vattenrutschbanor. Eftalia Aqua erbjuder familjesviter för upp till 7 personer!

 

Vi vill göra er uppmärksamma på att hotellet just nu är under konstruktion och beräknas öppna dörrarna för första gången maj 2011. Hotellet kan komma att ändras lite, men skulle det bli ett faktum uppdateras denna information omedelbart. På grund av detta är alla bilder i gallerian nedan arkitektritade.

 

Du kan välja mellan hela 11 olika vattenrutschbanor som alla ger olika sus i magen. Vissa erbjuder en väldig fart, medan andra låter dig vänta på ett avslutande jätteplask när du åker runt, runt och åter runt genom långa kringelkrokiga banor. Det är ett sant paradis för alla blötdjur och här spenderas åtskilliga timmar lätt av såväl vuxna som barn.

 

När du är utmattad efter de många turerna och behöver lite avkoppling finns det självklart solstolar och parasoller till fri användning på hela området. Kom ihåg att du också har handduk för både pool och strand utan extra kostnad.  Det finns också en pool vid de mysiga rumsbyggnaderna om man känner för att ta igen sig lite från Eftalias höga puls.


För att komma till Eftalia Aquas fina strand ska du över på andra sidan vägen via en tunnel. Här finner du en privat strand, endast för Eftalia Aquas gäster. Här finns solstolar, parasoller och strandbar med snacks och drycker, alltihop inkluderat i priset – det är ju All Inclusive!

Älskar du vattensporter så erbjuds flera möjligheter till detta här på stranden (mot avgift).


 

All Inclusive kan översättas med bekvämlighet och ingen extra nota, vilket gör semesterbudgeten betydligt mer överskådlig för alla barnfamiljer. Du betalar bara en gång och sen kan du äta och dricka hur mycket du vill ur utbudet. Nästan hela dagen kan du få något att äta eller dricka på olika delar av hotellområdet.  På utsatta tider under dagen serveras det även glass!

Frukost, sen frukost, lunch och kvällsmat serveras som bufféer i huvudrestaurangen och man har även tänkt på barnen som här har sin alldeles egna buffé. Utöver dessa dagens måltider serveras dessutom en mindre midnattsbuffé om hungern gör sig påmind innan sängen kallar. På utvalda dagar är det festliga temakvällar, exempelvis turkisk afton, som sätter sin prägel på både servering och meny. Lokala drycker, såsom öl, vin, läsk, vatten och drinkar, är inkluderade i priset.

På Eftalia Aqua kan du också ”gå ut och äta”, eller så kan det åtminstone kännas, för på detta hotell har du hela 3 à la carte restauranger som har italienskt, turkiskt respektive fisk på menyn. Här kan välja en av dem för en inkluderad middag en gång varje vecka.

 

Även om vattenparken är hotellets största dragplåster så erbjuds du många andra roliga saker när du semestrar på Eftalia Aqua. För den som gillar att hålla sig aktiv finns det möjlighet att spela tennis, testa sina färdigheter i bordtennis, och är du tävlingslysten så håll ögonen öppna när animationsteamet arrangerar turneringar i olika aktiviteter. För alla ni som vill hålla er on-line finns det också Internetcafé samt trådlöst Internet i lobbyområdet – men även på rummen!

Det finns ett antal butiker på hotellet som bl.a. lockar med smycken, lädervaror och souvenirer. Du kan till och med gå till frisören om du känner för det. På kvällarna arrangeras underhållning av hotellets animationsguider och vissa dagar uppträde med live musik. För för de små barnen arrangeras minidisco.

 

Närområdet vid hotellet består av ett bostadsområde, så du får ta bussen från huvudgatan in till byn Konakli, ca 8 km från hotellet, om du önskar mer än så. I Konakli finns flera butiker, restauranger, apotek m.m.

 


Barnklubben är ett lekuniversum för alla hotellets barn. I barnklubben finns det skandinaviska aktivitetsguider ett par timmar fem dagar i veckan,  antingen förmiddag eller eftermiddag, som tillsammans med de internationella aktivitetsguiderna leker med och sysselsätter barnen. 

Det kommer att arrangeras en massa kreativa saker och tävlingar - barnen kommer aldrig ha tråkigt. Gemensamma besök i den populära vattenparken där 11 vattenrutschbanor väntar, är också en del av aktivitetsprogrammet för barnen.

Kvällens show med minidiscot är en av barnens höjdpunkter, men också föräldrarnas. Inför detta övas det under dagen, för i minidiscot släpper alla barnen loss till musik och dans inför alla hotellets gäster. För alla er som vill hålla formen – också när du är på semester – finns ett utmärkt fitnesscenter där ni kan passa på att öka pulsen lite. Vad kan sedan vara bättre än en belöning i form av ett besök i det fina nya wellnesscentret.

Här erbjuds ett stort urval ansikts- och kroppsbehandlingar. Här finns även bastu och turkiskt bad. Alla former av behandlingar är mot extra avgift.


Rummen är mycket eleganta och stilrena i bruna, vita och svarta nyanser. Alla rum har telefon, laminatgolv, LCD-TV, minibar, värdeskåp, trådlöst Internet, badkar, hårtork och balkong.

 

Behöver jag säga att alla i familjen längtar tills vi får åka dit bara vi fyra tillsammans och njuta av den turkiska sommarvärmen!


Min lillasyster har blivit 18 år...



Det var ju som i går som du var så här liten...
oj vad tiden går... Grattis igen!!! Kram


17 dagar...

Räknade ut att det är 17 dagar sen jag blev sjuk! 17 dagar!!! Och det känns fortfarande som att det blir värre för varje dag om går... När ska detta vända då? Hade tänkt mig en hel del annat än att vara hemma hela dagarna.. Har missat ett par dagar i skolan som hitills inte har inneburit några större kompletteringar mest skriftliga inlämningar på sånt som vi skulle ha läst och förberett till lektionerna som jag missat.. men ändå.. det är en kurs som jag sett fram emot och så kan jag inte gå... :/

I natt blev det någonstans mellan 3-4 timmars osammanhängande sömn.. har varit allt för mycket sånt här på senaste tiden... Somnade nyss sittandes i soffan. Hmm.. illa! JAG VILL BLI FRISK! Nuuuuu!!!

I morgon kommer jag förmodligen att missa en större redovisning om det inte sker något mirakel. Som jag mår nu finns det inte en möjlighet att jag kan hålla i en redovisning på en timme.. Skulle nog inte ens klara av 5 minuter om ens ta mig dit. Nä nog med gnäll nu.. ska gå och se biggest loser och få lite motivation...


Bröllopstankar...

I somras bokade vi kyrka efter ca 9 år tillsammans. Vi har alltid skjutit upp bröllopet av en eller annan orsak men varje gång har vi sagt att innan vi varit tillsammans i 10 år så ska vi gifta oss. Åren har gått fort och nu till sommaren firar vi 10 år tillsammans! Bokade kyrka den 30 juli i gammelstad, men har inte alls känt något större sug att börja planera eller varit supermotiverad till att spara. Utan varje gång jag tänt på bröllopet har det mest inneburit stress. Alla som känner mig bra vet att jag inte ska stressa för det innebär ofta att jag får magbesvär...Så för ett par veckor sedan började jag fundera ifall detta var det jag ville? Alltså självklart vill jag gifta mig till sommaren.. det är det ingen fråga om.. men ville jag gifta mig kyrkligt som vi först planerat? Ingen av oss är speciellt troende...Vill jag ha så pass stor fest ca 50 bara med den närmste släkten... mamma, pappa + syskon med familj. Då är inga vänner eller övrig släkt inräknad... har varit svårt att hitta lokal som passar för att inte tala om vad maten kostar. Är det de vi ville lägga våra sparpengar på. När vi pratade om vad vi ville så var det mest att bli gift och dela samma efternamn som var det väsentliga. Att lägga 15000-20000 på en fest lsom inte ens alla man vill bjuda kan komma på för man har inte råd, detta lockade inte så mycket för någon av oss... Våran ursprungliga tanke på att ha ett budgetbröllop på ca 30000 kr var svårplanerat i budgeten. Och vi vill ju åka på en bröllopsresa! Men hur ska vi ha råd med det? Så vi började fundera på vad vi prioriterar? Vi frågade även barnen vad som var viktigast. För dem var det att få ha sina fina rosa klänningar + att få resa.

Våra prioriteringar

1. Gifta oss att äntligen bli fru och man...
2. Ringar: Vigselring till mig + nya förlovningsringar då Lars gamla ring är för stor och min är väldigt repig och sliten.
3. BRÖLLOPSRESA med HELA familjen!
4. Fina kläder (Det mesta redan köpt förutom en klänning till mig)
5. Att gifta sig på vår dag (22 juni)

Resterande känns inte lika viktigt.

Kyrkbröllop kom vi fram efter diskussion att det inte är något som någon av oss egentligen vill. Ingen av oss är såna personer som tycker om att stå i centrum och vi är inte kristna... m.m. Så varför ska man då göra de. Så efter fundering och mycket övervägande kommer vi att gifta oss borgligt den 22 juni. På vår tioårsdag tillsammans... 9 år sen vi förlovade oss m.m. Är en onsdag två dagar innan midsommar. Borgligvigsel i stadshuset är det som gäller med andra ord... Våra nya planer. Sedan tänker vi inte göra en så stor grej av det hela heller utan alla som är nära släkt kan komma och äta smörgåstårta / samt vanlig tårta efter vigseln. De absolut närmaste kan närvara under vigselcermonin (20 pers). Sedan på kvällen ev. kvällen efter tänker vi ha en fest för dem som vill komma och fira med oss släkt och vänner. Vi hör av oss till de som är intresserade av att delta, vill du kan du ju säga till. Vi kommer förmodligen vara hemma hos oss. Vi skickar barnen till farmor... bjuder på lite vin, öl och tilltugg.. Sen kan man ju ta med sig eget dricka också.. Det blir bra tycker vi.. Är det många som vill komma får vi fixa en lokal eller liknande...

Så vi bestämde detta förra veckan... och i och med att vi gjorde det bokade vi även en bröllopsresa som vi kommer åka på i slutet av sommaren. Det ska bli underbart och hela familjen ser fram emot det.  Det finns de som drömmer om ett bröllop hela sitt liv och det är ju väldigt vackert att få vara med om det, men alla har vi olika drömmar och prioriteringar. Det känns som att vi gjort ett val som passar oss bra som gör att alla våra huvudsakliga prioriteringar blir av.

Host host...

Haft varit ett par jobbiga dagar... men lite sömn eftersom jag hostar HELA tiden så blir det inte mycket sovande. Lars har också märkt av det och gått och sovit på soffan ett par dagar i hopp om att få i alla fall lite sömn. Natten till lördag sov jag ca 3 timmar... mellan 6-9 på morgonen... men i natt har det varit lite bättre... Känns som att det behövs. Dagen har börjat bra idag känns som en av de bästa dagarna på länge, förutom när vi gick och skulle handla på ica nyss för då kändes det som att huvudet skulle explodera.

I morgon ska i alla fall tjejerna försöka gå till skolan/förskolan efter att varit hemma i 9 dagar! Nu mår de bra.. Nova är lite snorig fortfarande men full av energi.. ingen av dem har fått denna hemska hosta så det är bra de..  Blir väldigt rastlöst att inte orka göra så mycket... det är ganska tråkigt måste jag säga...Har fördrivit tiden idag med att spela lite...



Nova blev inspirerad

Nova har blivit inspirerad av att wilma börjat blogga...Här kommer en bild från henne! En flicka som står vid ett slott.


Wilma bloggar nu...



Wilma kom förra veckan till mig och sa att hon ville börja blogga som mig... sa först nej men efter att ha sovit på saken sa jag dagen efter att det går bra. Men att hon i såna fall får blogga sina bilder och sagor. Detta eftersom jag insåg att det är ett ortoligt bra sätt att utveckla både sitt skrivande samt sitt läsande. Inspirationen flödar för fullt här hemma och hon har redan skrivit tre små sagor... En saga i veckan är målet.

Har redan sett hur mycket hon lärt sig denna vecka bara av att sitta vid datorn och skriva på word. Hon använder numera stor bokstav i början och en punkt i slutet av meningar. Försöker att inte hjälpa henne för mycket. Jag påpekar ej stavfel om hon inte frågar. Det händer att hon frågar om ett ord stavas så här.. är det rätt bekräftar jag det är det lite fel kan jag säga nästan.. det saknas en bokstav.. försök lyssna på ordet om du hör det. Ofta blir det ju understrycket i fall det är felstavat och då högeklickar hon och får upp olika altenativ som hon läser igenom. Innan jag lägger ut texten på hennes blogg får hon läsa igenom den själv, är det något ord som saknas eller något stavfel brukar hon upptäcka det här. Sedan får hon läsa upp det till oss och när hon är färdig med det får hon rita en bild till texten.

Det här är kul. Hoppas bara att vi (hon och jag) fortsätter som jag sagt men minst en saga i veckan. Blir spännade att se hur hennes utveckling ser ut...

Sen adressen till alla er som nu blivit nyfikna.

http://skapandewilmas.blogg.se/

Sjuka :/

Brist på bloggning har berott på olika saker men till största delen att vi varit väldigt sjuka hela bunten och jag inte hatf ork att sitta och skriva. Tjejerna har varit hemma hela veckan och som det låter just nu kommer de nog vara hemma resterade del av veckan också. Vi har feber om vart annat, hostar och nyser hela tiden. Jobbigt! Lars har efter nästan 4 veckors förkyldning äntligen börjat bli återställd. Hoppas inte att det blir lika länge för oss andra för det orkar jag inte med och har defenitivt inte tid med det. Har mycket att göra i skolan nu när jag pluggar 150 % och att jag denna vecka varit hemma två dagar från skolan pga av sjukdom underlättar ju inte det arbetet direkt. Men men det är bara att ta en dag i taget och en uppgift i sänder.. mer än så kan man inte göra...