Ägare till en ny crosstrainer...

I går köpte vi en crosstrainer DENNA!
http://www.teamsportia.se/produkter/traning/stryketraning/extreme-fit-ct-619/

Mycket händer hela tiden här. Har som sagt fullt upp med skolan och nästa vecka börjar en ny kurs så de sista sakerna för denna kurs ska börja bli klara nu. Har en uppgift kvar ganska stor en men förhoppningsvis så ska den vara färdig på söndag. Det är planen i alla fall. (Har till onsdag på mig)

Kommande kurs innehåller bara 3 böcker + någon artikel samt läroplanen. Så det känns skönt att det inte är sååå mycket litteratur men det beror nog helt och hållet på att vi kommer ha två veckors praktik (v.42-43) Åhh redan..Känns lite tidigt, men samtidigt skoj!

I tisdags var jag, Linda och Leila ute och åt lite på Roasters UTAN barn. Var jätte trevligt tjejer! Det får vi absolut göra fler gånger!

Idag har jag varit till skolan på morgonen med Wilma och lämnat in kameran som vi lånade till vår lilla filminspelning. Sedan har jag varit på en lång och uppfriskande promenad efter lunch. Känns skönt att komma ute och röra på sig. Efter det åkte vi och införskaffade lite mat...

Nu sover båda barnen och jag ska försöka få något vettigt gjort...

KRAM på er...

Skola, skola och lite lek...

Har haft fullt upp i skolan sen jag sist skrev. Det är ganska mycket att göra just nu. Har i alla fall lykats få en härlig grupp att jobba med. Hade ett litteraturseminarie på 5 timmar i onsdags. Var jätte skoj, vi hade nog kunnat sitta och prata hela dagen, men vi hade ju lite andra saker inplanerade också. Är mycket skrivande och läsande, men även annat. Vi ska göra en liten kort film snutt också. Ska bli ROLIGT! :-D Idag har jag varit på stan och observerat lite folk. Kändes som att det var en del som kollade lite snett på en och undrade vad jag igentligen sysslade med..*ler* Som en kille i min klass sa när läraren föreslog att han kunde göra en observation i en lekpark. " Om jag sätter mig i en lekpark, tittar på barnen och börjar att anteckna så dröjer det nog inte så länge innan jag blir nerslagen" Åhhh det skulle kanske stämma...

Hittade några härliga citat i den senaste bok jag läste:


Förskoleundervisning är dock inte ett yrke för män och man tillfogar att lämpliga egenskaper är en god fysiks hälsa, värme och godhet, förmåga till personlig och social gemenskap, sinne för humor och ett tilltalande yttre


Vi kvinnor är inte de enda som blivit diskriminerade genom åren...


Någon pessimist (?) har påstått att det finns en likhet mellan ungdomar nu för tiden och Jesus : de bor hemma tills de är trettio, och arbetar de så är det ett under!

 

Haha...


Läraren lever och lär och läraren lär lära så länge han lär av sina elever, vilka lär lättare lära den lära han lär om läraren lär som han lever


Hängde ni med?

Så tillbaka till verkligheten

image338 image339
Mina fina flickor som inte alltid är så lätta att fånga på bild...

Flickorna har det bra. De har varit lite småförkylda men inget större. Vi satt och pratade lite här hemma och insåg att det är faktiskt första gången som Wilma är förkyld i år! Wilma har börjat massproducera halsband och armband. Nova har däremot ont till och från och har nu ganska sträng kost igen. Nu till veckan vill läkarna att vi ska pröva ge henne mjölk. Jag bävar inför detta. *VILL INTE* Jag vet hur de kommer att bli. Nova kommer grina och ha ont i så där 8 timmar och vi kommer inte få sova nå..Nog borde det väl finnas nå lättare sätt...Sen lider Nova av seperationsångest från mig. Hon grinar och skriker varje dag jag ska gå till skolan. När jag är borta är det frid och fröjd. Men när jag sedan kommer hem igen så skriker hon bara åt mig. *jobbigt* Hon vill upp i famnen (hon grinar), vill ner ( hon grinar) och upp igen. Så håller det på till det är dags att sova. Kan säga att det tar ganska mycket på öronen.

image341

Wilmas underbar konstverk. Detta är en dyrbar konst, den är helt ovärderlig!

image340
Svårfångat charmtroll


Nä nu ska jag försöka ta tag i lite skolarbete medan barnen ändå ligger och sover..

Full fart...

Det har varit full fart hela veckan jag har hunnit med en massa roligheter sen sist och även en hel del skolarbeten. *ler* Som faktiskt också är väldigt intressant och roligt, hoppas att den känslan håller i sig i så där 3,5 år.


I måndags var jag på skolan och Lars var med Nova till bvc för att berätta hur helgen gått. Hon har haft strikt kost nu ett tag, kött eller fisk, potatis eller ris, grönsaker, frukt, nyponsoppa och Nutramigen (En välling som inte innehåller mjölk eller soja). Inte så mycket mer än det. Den nya vällingen tycker Nova om, men själv tycker jag att den är otroligt vidrig. Dyr är den också 179 kr för 400g. (räcker ca 1 vecka)

 

image337

Syskonmys i soffan

 

På tisdag skulle vi först ha varit på 1 års kalas. Novas kompis Elis firade sin första födelsedag, men han mådde inte så jätte bra, så kalaset blev flyttat till på lördag. Ser fram emot det.

 

Hade grupparbete och redovisning av våra power point presentationer samt gjorde och lämnade in en annan uppgift. *känns skönt*

 

Gårdagen började med en lektion och efter det åkte vi till Wilmas kompis Miriam och hälsade på. Glömde tyvärr ta med mig kameran. Flickorna matade grannens häst med äpplen, lekte länge ute på gården, Nova med. Och vi vuxna hann med att prata lite emellanåt. Wilma såg en groda för första gången.

 

Vi har bokat hotelrum på Piteå havsbad den 5 oktober. HELT GRATIS! :-D Det enda man betalar för är mat och bad. Det är ju inte något som man måste göra, men vi ska så klart göra det. Passar super bra för Lars blir 25 år den 7 oktober. *längtar*

 

image336
Nova vill helst gunga hela dagen lång

 

Idag har jag också varit i skolan. Har faktiskt fått en väldigt bra klass tycker jag. Synd att det bara är denna termin våran klass går tillsammans, till våren blir det andra grupper beroende vad man valt för inriktning. Lars har varit till läkaren med Nova i dag. De kom fram till att vi skulle hålla borta Nova från mjölkprodukter i en vecka till och sen skulle vi försiktigt pröva med mjölk och se hur reaktionerna blir. Läkaren tror att hon är allergisk mot mjölkprotein. Tycker att beskrivningen stämmer bra in på henne, men man måste fortfarande testa så att hon inte är Laktosintolerant. Vikt idag: 9750g så hon har ökat några gram, det går sakta men åt rätt håll.

 

En länk om mjölkprotein allergi: http://www.celiaki.se/mjolk.html

 

 

image335
Gogumman

Idag har Wilma fått vara på teater med dagis. Hon lyckades sitta still i hela 40 minuter och se föreställningen. Jag är så imponerad. *stolt*

 

Nu ska jag fortsätta med lite skoluppgifter.


Mer tid önskas

Det är en ganska stor omställning att börja studera från att ha varit mammaledig. Jag vill fortfarande göra alla saker jag gjorde innan jag började studera. Vara med barnen, få tid med Lars, prommenera med Linda och Leila, vara på baysång och mötesplatser, träffa andra vänner, hälsa på släkten, fota massa, scrappa m.m. Sen ska man få tid till allt som har med skolan att göra + att jag vill börja träna. Gymkortet på Stil blev så vansinnigt dyrt efter att de renoverats så vi funderar nu istället på att kanske införskaffa ett träningsredskap (kan inte namnen på maskinen vi vill ha.. visslar och tittar bort) för de pengarna i stället. Då kan man ju både träna när tillfälle ges samt att båda kan träna. Får se om det blir något sånt efter flytten. Är mycket saker som vi är sugna på.

Första skolveckan har varit både rolig och intensiv. Mycket att göra från start, så nu gäller det att inte ligga på latsidan och skjuta upp saker. Men ni som känner mig vet nog att jag brukar vilja göra sakerna så snabbt som möjligt. Har gjort någon uppgift, läst några böcker och haft lite grupparbete redan. Var rätt många i klassen som hade barn sen tidigare också så det var roligt.

image334

Månadens litteratur (+ två texter på internet)

I veckan har vi sålt bort lite barnartiklar som vi inte använder nå mera. Gick ganska snabbt att få dem sålda. Redan samma dag hade vi blivit av med saker för 600 kr och nu är vi väl uppe i ca tusenlappen. Tänk vad mycket skräp man har..*blink* Sen har vi även gjort oss av med en ranglig bokhylla och varit till Kronan och slängt lite saker.

Nu i fredags var Linda och Elis samt Leila, Martin och Edwin här och hälsade på. Var roligt! Nova trivdes då med att ha kompisarna över på besök. Åt lite fruktsallad och hade trevligt.

Lördagen började inge bra. Hade ont från ca 6 på morgonen till ca två på dagen. *ajaj* Sen när det väl gett med sig sov jag ett tag. Sen var vi och handlade lite och efter det var jag ute med barnen en sväng innan det var dags för sängen.

I dag söndag ringde jag och väckte Linda (sorry) för att få lite sällskap på en förmiddags prommenad, hon tackade först nej till erbjudandet, men efter att hon piggnat till lite kom hon på andra tankar. Och tur var väl det, är ju såå trist att gå runt sjön själv.

En extra tanke går i dag till min sambos morfar som i går påbörjade cellgiftsbehandling. Han är nu 92 år gammal och inne i sista fasen i sitt långa liv. Han lider både av leukemi och kol. De har inga förhoppningar om bättring utan de har satt in denna behandling enbart för att förkorta hans lidande.

Inga bilder på barnen denna gång heller..SORRY! Jag vet, ska fota! Men det har helt enkelt inte blivit av denna vecka.

Kram på er alla.

Nyss hemkommen...

från Kalix, där vi spenderat helgen. Vi kom på fredag kväll och hann inte med så mycket innan det var dags att natta barnen. Men sen satt vi och pratade och såg film. På lördagen åkte jag, min syster och min mamma och shoppade lite (2,5 timme) var skönt att komma iväg själv ett tag, hittade dock inget. Sen på kvällen åt vi tacos, såg film, badade bastu och hade det trevligt. Idag var jag och flickorna förbi Tesse, Marcus och Nathanael. Var så roligt att ses igen.

Nu ska vi snart äta middag och sedan ska jag en sväng till skolan. Ska vara Philmkväll i dag. Håll tummarna att det inte är en film jag sett!

Kram på er!