Nu är Julen förbi och vi blickar framåt mot ett gott, nytt och förhoppningsvis friskt år!

Nu har julen varit och farit! Vi hade TYVÄRR det trevliga nöjet att åka på
 magsjuka/vinterkräksjukan nu under juldagarna. Så det var inte så roligt.
 
I väntan på tomten

I torsdags var i alla fall jag och min sambo och Nova uppe på stan och inhandlade de sista julklapparna medan Wilma hade sin sista dag på dagis. Så nu har hon ledigt till den 8 januari. På eftermiddagen hade vi en liten ”mini jul” med Wilma och Novas farmor och deras kusin tittade också förbi en sväng. Väldigt trevligt! Flickorna fick fina paket och sedan ägnade vi kvällen till att förbereda lite inför resan till Kalix på fredagen.
 
Framåt kvällen den 22 började jag må dåligt. Först tänkte vi åka hem på lördag eftersom vi inte ville förstöra julen för min familj, men min mamma insisterade att vi skulle stanna. Lars och flickorna blev dåliga under lördagen. Var skönt med lite hjälp när man mådde som sämst. På julafton var vi alla rätt så friska. Ingen som mådde dåligt utan vi var mest lite trötta. Så det blev lite julmat och sedan kom tomten på besök och fick dela ut en hel del julklappar! Vi åkte hem i tisdags.  

                   

Granen, jag, tomten och barnen...


Nu är vi hemma och rätt så friska, Wilma är lite slemmig i halsen men annars är det bra. Idag har vi tagit det lugnt, packat upp, tvättat och fyllt på kylskåpet. I morgon planerar vi att åka upp och trängas lite på stan och se om vi inte kan fynda lite på rean.

  

En liten jul hälsning...


God jul

Från oss alla till er alla önskar vi en riktigt GOD JUL!



~¤~¤~¤~ Titta gärna på bildspelen jag gjort av mina flickor. (Glöm inte ljudet) ~¤~¤~¤~


WILMAS BILDSPEL:

http://www.onetruemedia.com/shared?p=1bc3b8bcc0e1fed9d5e266&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url



NOVAS BILDSPEL:

http://www.onetruemedia.com/shared?p=1bf4fcc23c71b8478b98e5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url


NU ÄR VI FRISKA IGEN!

Nova leker med fötterna
Se vad jag kan!

Denna vecka har det inte alls hänt så mycket. Jag och Nova har mest varit hemma och tagit det lugnt. Efter att vi kom hem från läkaren i tisdags förra veckan blev Nova bra. Hon hostade inte en enda gång! Så vi gav henne aldrig penicillinet, sånt vill man ju inte ge i onödan. I lördags blev hon i alla fall samma glada Nova igen. Och under veckan som gått har hon varit väldigt aktiv. Hon leker för fullt i babygymmet, älskar det verkligen. Sedan tycker hon om att hålla i sina fötter. Något som hon lärde sig förra veckan. 


På fredagen fick vi ett efterlängtat telefonsamtal från min sambos jobb. Han fick förlängt ända fram till sommaren. Känns som att våran ekonomi är räddad. *super glad*


I söndags blev Nova 4 månader och dagen till ära fick hon smaka potatis för första gången med skräckblandad förtjusning. *ler* Känns roligt att börja ge henne lite smakisar, men samtidigt så känns det som att hon blivit så stor nu. På eftermiddagen gick vi  sen och hälsade på min sambos syster som fyllt år tidigare under veckan.



Novas första smakis (potatis)


Sen på måndag var det dags för dagis för Wilma igen. Hon var inte helt sugen på att gå till dagis den dagen, men med lite om och men tog vi oss dit till sist. När jag sedan hämtade henne hade dagiskorten kommit! Hon blev så fin min lilla sötis. Tyvärr äger vi ingen scanner så att man kunde visa er resultatet.

I går (tisdag) var vi till bvc. Försöker att gå och väga Nova varje gång hon blir en månad äldre. Så nu när hon är 4 månader var hon 67 cm lång och vägde 7260g. Så nu har hon återhämtat sig efter förkylningen. *ler* Känns som att hon bara har ätit sen hon blev frisk.


I natt sov Nova nästan inget! Hon var så himla pigg och mamma var såå himla trött. Bra kombination va! Och sen i morse var det bara upp med Wilma och då passar Nova på att sova. *suck* Men som jag satt där i soffan i morse och höll på att somna till ljudet av barnprogrammet på tv:n ringer telefonen. Grannen undrar om vi vill komma och leka. Sa att jag inte orkade för Nova hade ju knappt sovit något. Då erbjuder de sig att ta Wilma ett tag. Så hon fick gå över till grannen och leka både inne och ute och jag fick sova! *helt underbart*



Mina tjejer


I morgon bär det av upp på stan och kommer väl förmodligen gå i affärerna och trängas med alla andra som väntat med att handla klart julklapparna. Vi som brukar vara klar med det flesta julklappar redan i november. Men det är väl så det kan bli när man har sjuka barn. Nåja, nu är i alla fall friska och jag, min sambo och Nova ska väl lyckas inhandla det sista innan Wilma slutar dagis i morgon. Sista dagen nu innan jullovet. Sen är hon ju ledig nästan 1 månad.

Sen kommer ju Wilma och Novas farmor på besök i morgon och har en liten ”mini julafton” med lite julklapps utdelning. *ska bli mysigt*


Två lååånga veckor...

egetkladval
Våran sötnos

Två veckor har gått sen jag sist skrev här. Det har varit två långa veckor med många besök till vårdcentralen/sjukhuset och lite sömn.

Vecka 16 


Natten mot torsdagen var ingen höjdare. Wilma ville inte alls sova den dagen. Sammanlagt kanske hon sov 5 timmar och de flesta av dem i början av kvällen. Hon beslutade sig sedan att det var dags att stiga upp vid FYRA på natten. Min sambo ställde som tur var upp på att vara uppe med henne då. Hade aldrig orkat. Nova hade nämligen bara sovit en halvtimme. Ni läste rätt hon var vaken till klockan 03.30 innan hon ville sova. I vanliga fall hade vi stannat hemma och tagit det väldigt lugnt hemma. Men eftersom det var fotografering på Wilmas dagis så for vi det. Stannade medan de fotade, gick väldigt bra. Sa att det bara var att ringa om hon blev för trött så kunde jag komma och hämta henne. Sen gick jag raka vägen hem och kröp ner i sängen med Nova. Fick sova 2 långa behövliga timmar. När jag hämtade Wilma från dagis den dagen hade hon inte alls varit de minsta trött. Efter dagis gick vi till grannarna och hälsade på sa att min sambo som precis slutat jobbet kunde ta och sova lite middag. Sedan tog vi de lugnt resten av dagen. Nova vände sig från mage till rygg för första gången under torsdagen. *ler*

 


På fredagen packade vi inför Kalixresan, åhh vad man har mycket som man ska ta med. Jag och flickorna har varit i Kalix 1-10 december. Vi tänkte ta det lugnt och njuta av att vara och hälsa på mina föräldrar och min lillasyster. Men så vart inte fallet. Första natten där var hemsk. Wilma skrek från 20.00 och hela natten . Som tur var passade Nova på att sova sin första långa natt då. Från 00.30 till 08.30. Hela åtta långa timmar i sträck! På morgonen åkte vi in på akuten med Wilma och som vi misstänkte var det ännu en öroninflammation. IGEN! Hennes 7 öroninflammation sen i maj! Att det aldrig ger sig. I veckan fick vi tid för en ny kontroll i januari, men nu får vi väl en ny tid igen. Är lite orolig för hennes skull nu, väntar på att de ska börja diskutera rör. Vet inte hur många öroninflammationer som man ska ha innan dess.


 
    
Mina Sjuklingar

Vecka 17
 


Som om inte det var nog så blev Nova också förkyld och på torsdagen åkte jag upp med henne till sjukhuset i Kalix. Hon hostade så hon spydde, rosslade, hade feber och åt inte speciellt bra. Fick svårt att andas när hon hade sina hostanfall. På sjukhuset lyssnade läkaren på lungorna och tog blodprover som inte visade något som tur var. Eftersom Nova hade så mycket slem i luftrören och i lungorna fick hon inhalera Ventolin och sedan fick vi utskrivet Bricanyl. Hon var så duktig när hon inhalerade medicinen. Skrek inte alls utan satt i min famn med masken för ansiktet och andades in medicinen utan problem.


 
mosteronova
Moster Julia med Nova

Annars var det trevligt att vara i Kalix och hälsa på. Flickorna har lyckats att inte vara vakna samtidigt under natten, men vissa nätter har tagit på krafterna. Har varit skönt att ha någon mer uppe på natten när Nova haft de svåra hostanfallen. Man blir så orolig och man känner sig så hjälplös.  Sen har de varit trevligt att ha lite mer sällskap på kvällarna och var ”hemma” ett tag.

På måndag bokade jag en ny läkartid här i Luleå för att de skulle få lyssna på hennes lungor. Hon är lite bättre nu men fortfarande förkyld, hostar och rosslar. Min stackars lilla tjej inte ens 4 månader gammal och redan sin tredje förkylning.

  Läkaren sa att det fortfarande var mycket slem i lungorna, men de kunde jag sagt själv. Ingen öroninflammation *som tur*, blodproverna i dag såg också bra ut. Nova fick inhalera lite Ventolin igen innan vi gick hem. Sen skulle vi fortsätta ge Bricanyl 3 ggr /dag. Passade  på att gå förbi bvc innan jag gick hem och la henne på vågen en snabbis. Hon vägde 6815g med kläder på så som vi trodde så har hon gått ner lite, men det är ju inte så konstigt så som hon mått.


Dricker från flaska för första gången


I onsdags skulle vi gått till Wilmas dagis för att fira lucia, men Nova mådde inge bra så det var bara att stanna hemma. For upp till vårdcentralen igen så läkaren fick lyssna på hennes lungor eftersom hon hostade mer ansträngt i morse och hon hade feber i natt. Läkaren skrev ut antibiotika åt gumman nu.

Nova rullar runt för fullt här hemma även fast hon inte är helt frisk. Hon upptäckte sina fötter i dag. Är så sött när hon ligger och håller i dem.

Annars så har vi firat Lucia hemma och vi hade våran egna lilla söta tärna.


 
lucia