Oväntat besök...

Min syster ringde i fredags och då kom vi fram till att hon skulle komma och sova hos oss i helgen. Det var riktigt trevligt att ha lite främmande här hemma. Allt vi hade "tänkt" oss att hinna under helgen blev inte av, men så kan det vara i bland. En bra orsak till att inte plocka in utemöblerna i alla fall.. Får ta det någon dag framöver. Tack för en trevlig helg!


I lördags var vi till Arcus ett par gånger och såg min syster spela basket, det var BBD här i Luleå. Fick lite små flashbacks och längtar lite smått efter basketen som var hela mitt liv under min uppväxt.

Nova tyckte väldigt mycket om att träffa sin moster. Hon höll hela tiden på att göra slängpussar åt henne. Så sött! Sedan satt hon stilla och var väldigt intresserad av allt som hände i matcherna och runt omkring. Wilma var även väldigt intresserad av att kika på matcherna. Hon vill börja spela basket redan nu. Missade tyvärr Plannja som spelade mot Sunsvall Dragons vilket var lite trist, men snart kan man kanske börja ta med Wilma på såna matcher... haha nä de dröjer kanske fortfarande ett par år. Hon är nog mer intresserad av att se barn spela och sedan tror jag inte hon skulle tycka om ljudnivån.


Under söndagen åkte vi först och shoppade lite och sedan tog jag, syrran och tjejerna med oss basketbollen och en annan boll och så spelade vi lite basket. Såå skoj. Hade kunnat stanna LÄNGE om barnen inte varit med.. De spelade lite boll men lessnade ganska fort...

Igår blev det även mycket pluggande.. läste bland annat en etik bok på 200 sidor. Som jag tyckte om, den var faktiskt intressant! Är alltid lättare att läsa och lära sig saker när man känner så. Håller på att förbereda mig inför lektionen i dag, vi ska göra bort en kursuppgift under passet och ska ha läst 5 böcker och 3 artiklar till den..vilket jag gjort, men försöker nu spalta upp lite kring olika bergepp för att vara lite mer förberedd inför uppgiften.

En underbar eftermiddag...

Idag när vi kom hem gjorde vi maten tillsammans. Wilma stod för matlagningen och gjorde allt med lite handledning från Lars. Blev väldigt imponerad av henne och hon kände nog sig som en väldigt stor och duktig tjej i dag. Nova tog hand om disken medan maten lagades och jag assisterade lite hit och dit samtidigt som jag gick och småplockade omkring i lägenheten.



Gårdagen var en förvirring för mig. Jag fick på förmiddagen veta att jag och Maria skulle vara på en förskola i Lulsundet och allt kändes jätte bra och sedan några timmar senare ringer Therese och är superupprörd. Hon hade då fått ett mail om att vi alla skulle få nya platser eftersom vi nu helt plötsligt inte kan vara med någon som vi redan haft praktik med samt att vi i denna kurs inte kunde vara i skolan eller förskoleklass för det fungerar inte med våra uppgifter som vi har. Så i går kväll var man återigen i ovishet och lite orolig för vem man skulle hamna med eftersom vi genomför uppgifter gemensamt och de den andra gör speglar av sig lite på en själv. Men i dag kunde jag andas ut igen. Hamnade denna gång på en förskola på Hertsön och nu är detta beslut slutgiltigt. Inga mera ändringar med andra ord. Min "kollega" blev en tjej från min basgrupp som har ungefär samma krav och ligger på samma nivå som mig så det känns väldigt bra nu igen. Ser fram emot praktiken nu... får se hur jobbigt det blir att helt plötsligt jobba heltid i 5 veckor + skoluppgifter.. hihi...

En ny liten vän...



Köpte en ny dator åt Lars.. en tidig födelsedagspresent.. Blev en liten sötis... se bild ovan! Behövdes ingen stor utan mest en extra surfar dator när jag väl använder datan till skolarbete så bosätter jag mig här. Hade de varit andra vägen att Lars satt vid datan hela dagarna had jag blivit tokig så den är välbehövlig och sååå cool.. men dock är vi inte så tekniska för vi har inte fått det trådlösa nätverket att fungera ännu, är någon inställning som vi missat, men det löser sig nog snart... förhoppningsvis.

Annars har jag spenderat även denna dag i skolan. Både med en lärorik lektion och med grupparbete. Har lyckats göra bort ännu en uppgift som först ska vara färdig i mitten av oktober. Det kallar jag framförhållning! :-)

Annars fick vi i går reda på våra VFU platser. Hamnade på en förskola på Björxgatan, men pga att min "kollega" från klassen hade sina barn på den förskolan kan vi inte vara där. Och att flytta enbart henne gick ju inte... vi sitter tydligen ihop! haha.. inte mig emot för vi fungerar väldigt bra tillsammans! Skulle gärna ha henne som kollega i framtiden! Men nu är platsen fortfarande ett frågetecken... vill inte hamna för långt bort! *nervös*


Wilma ute på gården i dag...


Nova kör bil..runt och runt

Alla bilder jag tog på henne blev suddiga i dag.. haha.. kunde inte vara stilla..men tyckte ändå om denna bild.. var lite charmig med sin suddiga bakgrund..Nu har jag en hel del texter som ska läsas till i morgon.. först en lektion på ca 4 h och sedan en lika lång föreläsning om Etik väntar i morgon. Hoppas att det blir intressant! Bäst att sätta igång med texten så att man kan lägga sig idag..

Ha en trevlig kväll...

En dag i smärta...

Ni som känner mig väl vet att jag har problem med min mage sen ca 3 år tillbaka. Brukar inte gå in på det speciellt mycket förutom att jag har ett brock i magen som gör att jag får väldigt ont. Den korrekta termen för min sjukdom är:

Gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) pga av Hiatusbrock vid övre magmunnen. (så ni kan förstå min förkortning)

Sitter just nu och har VÄLDIGT ont... Det gör väldigt ont pga att mitt brock sitter mellan matstrupen och magsäcken. Där ska det på "normala" människor stängas efter varje gång man äter eller dricker. Mitt brock gör att det ALDRIG stängs. Vilket innebär att vissa dagar läker det ut saltsyra från magsäcken upp i matstrupen. Det är då smärtan kommer. Saltsyran är inte gjord för att vara i matstrupen och blir där en frätande vätska. Det är en otrolig smärta att känna detta och det brukar hålla på allt från 4-9 timmar. Brukar vara helt utslagen av detta. Har fött två barn utan större bedövning kan säga att jag kan jämnföra det med denna värsta smärttoppen som jag brukar ha med detta brock. Det är två olika sorters smärta, men de båda gör ändå VÄLDIGT ont! Brukar bara ligga ihopkrupen och gråta då.

Det går att operera detta, men för att det är en väldigt komplecerad operation med mycket som kan gå fel därför rekomenderar läkarna inte detta. Utan säger att man ska helst lära sig att leva med detta tillstånd. Jag är rädd för operationer, man har ju ingen kontroll över situationen. Och jag är en person som har väldigt svårt att släppa kontrollen. Morgonen blev inte som jag tänkt mig. Fick kämpa mig igenom lektionen, det var riktigt jobbigt och ändå visste jag att det enbart var början. Tur hade en i min klass med sig samma medicin (för sin magkatarr) som jag brukar ta för att dämpa syran. Så det mildade nog ner det hela litegrann, men inte helt. Brukar ta den medicinen i förebyggande syfte. när det väl börjat göra ont tar den inte bort smärta utan mildrar den lite...Väl hemma har jag nu tagit smärtstillande och legat i badet för att de ska gå över.. har utbildning på skolan i dag 15-18.. men vet inte om jag orkar gå.. bestämmer mig nog inte förren just innan.. Har ju ont även om jag är hemma så kan kanske lika gärna gå dit om den värsta toppen är passerad vill säga..

Kost och motionsmässigt sköter jag mig väldigt bra för tillfället, tror dagens smärta mest beror på stress vilket även kan vara en utlösande faktor för detta eftersom när man är stressad ökar produktionen av magsyra.

Nu ska jag lägga mig ett tag... tur att det inte är sååå ofta jag mår så här!


Var bara tvungen...

...var in på en sida där man kunde kolla hur ens barn skulle se ut..
Detta blev resultatet mellan mig och min sambo.. Liknar de tjejerna?



Jaja jag ska uppdatera...

...fast har väl inget vettigt att berätta..

Skola hela veckan lång... vi har verkligen skola varenda dag! I tisdags var jag på skolan från 8-20.30.. var hem en sväng för att äta middag dock... men det kändes knappt! Denna vecka gick fort må jag säga.. tyckte nyss att det var helg... Var hemma i onsdags från skolan mådde inte så superbra och som vanligt är man borta en dag kommer man efter + åker på kompletteringar Jippii.. så kvällarna den här helgen har inneburit pluggning. I går kväll läste jag en bok på 200 sidor... som förövrigt var både bra skriven och intressant, men kände dock att det mesta var upprepning och inte alls så mycket nya saker.. Sitter och försöker sammanställa hur våran litteratur tar upp och ser på begreppen "det livslånga lärandet, kreativitet, värdegrunden samt identitetsskapande". Så det är vad jag gör en kväll som denna.

Annars har dagen varit lite mer intressant.. min sambo och Wilma var på badhuset i morse.. och jag och Nova fördrev tiden utomhus i ett strålande väder. ( +13..) Sedan åkte vi förbi Lindex en sväng och spenderade pengar, sedan for jag till gymmet och efter det blev det middag och sedan ut och leka med kusinerna i lekparken.. Höll för övrigt på att frya ihjäl då eftersom det var allt annat än varmt + att det blåste som bara den. Efter att barnen krypit ner i sina sängar for jag till en kompis. Han hjälpte mig att stämma min gitarr.. Tack M.. Så nu kan jag inte skylla på gitarren om det låter illa när jag spelar.. haha...

Eftersom veckan mest innehållt skola orkar jag inte gå in mer på det hela. Kan dock berätta att vi fick hämta hem en sjukling i fredags från förskolan. Nova hade 39.5 graders feber, lilla gumman.. Somnade först vid midnatt den dagen, men sedan när hon vaknade dagen där på var hon pigg och glad som vanligt och ingen feber. Känns skönt att det bara var något snabbt!?!

Jo, i går lärde sig Nova att öppna dörrarna som vi vinklat upp handtagen på. Hon har länge haft längden inne så att säga, men nu har hon kommit på tekniken också. Så nu är det meningslöst att ha handtagen sådär.. får se hur länge det dröjer innan vi ids ändra på dem.. :-) Så nu kommer hon in i de rummen hon inte ska vara i. Hittade henne vid datorn i dag... hon hade tagit fram ett paper och en penna och satt sig i datastolen för att rita. Nu gäller de att ha mer koll hemma eller rent av låsa dörren till datarummet och förrådet.. eller näää. .det lät ju riktigt jobbigt..

Försökte lägga in ett videoklipp nyss.. men det lyckades inte... är för oteknisk.. :-( men hade inte för stora förhoppningar på det.. Ni som brukar lägga in videoklipp kan ju upplysa mig om hur detta går till...bjuder på en gammal bild på tjejerna i stället...




Nu ska jag återgå till studierna.. kram på er...

Redan helg...

Tack för alla gulliga kommentarer i förra inlägget. Vet ju att ni är en hel del som läser, men brukar inte bli så många kommentarer så det var riktigt roligt!

En full vecka med skola har passerat, men det känns inte som att det redan ska vara helg. Jag tycker att dagarna går så himla fort. Har hunnit vara och träna på gymmet 3 gånger denna vecka. I måndags, onsdags och i dag. Känns otroligt skönt att komma igång med träningen igen.

Har varit en del skola och lite grupparbeten under veckan som varit. Jag måste säga att jag har aldrig haft en sån effektiv basgrupp tidigare . Sorry M och J, ni är fortfarande bästa gruppen, men inte den effektivaste. hehe.. Första grupparbetet var avklarat på 28 minuter och det andra på 15 minuter. Det handlar dock inte om nå slarvjobb utan nyckelorden är planering och förberedelse. Sedan att 4 av 6 i gruppen är småbarnsföräldrar kanske har en inverkan på effektiviteten. Förstår inte hur man inte hann med att göra saker innan man hade några barn. hehe...


Wilma ser på Nalle Puh

Så mer då.. hmm.. de är nackdelen med att inte uppdatera så ofta man glömmer bort vad man gjort.

I torsdags var vi i alla fall på Kalas. Elis fyllde 2 år och blev stora kille. Fick kika på lillebror och hålla honom och han var såååå lätt. Kommer inte i håg att mina barn varit så små och så lätta.. *man glömmer fort* Var i alla fall riktigt trevligt. Nova fick en present innan vi gick hem också och den vart väldigt uppskattad. Hon lekte med den hela kvällen och dagarna där på med.. Tack!

Igår.. hmm.. var i skolan på förmiddagen och sedan plockade jag till den värsta röran här hemma innan jag hämtade de små. Nackdelen med att ha en 5:a är att det tar sådan otrolig lång tid att städa hela lägenheten. I dag har jag städat i 3 timmar och det finns fortfarande saker att ta tag i i morgon.

Dagen började med att min sambo fick sovmorgon så jag och tjejerna busade inne på Wilmas rum.


Mamma...Tiger... Ramla!!!


Våran lilla pippi


Nova i klackiskor


Wilma påväg till farmor

Sedan for jag och tränade lite och när jag kom hem var det lunch. Sedan åkte vi och handlade lite. Gjorde en supergod smotie...veckans lördagsgodis. Nova älskade den!


Fruktsmotie ( äpple, honungsmelon, jordgubbar, vindruvor (blå/gröna), mango, banan) MUMS!


Sen städade jag tills nyss då Nova ville lägga sig. I kväll blir det att plugga. Ska ha skrivit klart en grej till skolan i morgon. Om de yngre barnens läroplanshistoria.. men i morgon är det min sovmorgon... *längtar*

Investerat i framtiden...

Jag har i dag inskaffat ett gymkort som räcker till 8 oktober 2009. Känns dyrt att lägga ut en engångssumma nu, men då slipper jag ju betala resten av året.  Gu, vad härligt allt känns. Första träningsdagen blir i morgon. Blir nog ganska tidigt på morgonen för att jag ska ha eftermiddagen på mig att studera lite. Ska bli skönt att komma igång på allvar med träningen igen. Det behövs!

I går var vi förresten otroligt duktiga. *ler*  Vi tog oss äntligen tid att barnsäkra våran nya bokhylla så nu har vi fyllt på den och så här ser de nu ut i vårat tv-rum. Myspys..



och så bokhyllan då som vi håller på att fylla upp.
Insåg precis att jag glömde tända spotlighten i bokhyllorna, men orkar inte fota om den.



Annars har vi städat, lekt ute och inne. Varit på stan och ute på storheden mest för att kika runt lite. Blev inte alls speciellt mycket handlande. Men de var trevligt att hitta på nå ändå. *ler*



Nu har skolan börjat på riktigt...

I måndags träffade vi den nya klassen och halva klassen är från Piteå av någon underlig anledning. ;-) Sedan fick vi våran studiehandledning och träffat lite nya lärare. Blev full fart direkt när vi på måndagen fick veta att till på onsdag skulle vi ha läst 1 ½ bok + en artikel och gått igenom läroplanen. Blev två långa nätter i måndags och i tisdags kan jag berätta. *gäsp* Känner av det ännu.. blir nog en väldigt tidig kväll i dag. Har även lyckats få tag i alla utan en bok begagnat och har väl sparat in nästan en 1000 kr på det och böckerna ser knappt använda ut, men de ska jag ändra på...Blev indelade i grupper i klassen och blev otroligt nöjd med min. Denna termin kommer gå bra.. det känner jag på mig! ;-)

Har varit på skolan varje dag denna vecka för lektioner, studier och möten. Kom hem först 20.00 i tisdags men blev då bjuden på middag på skolan så det var värt det. hihi.. Nu i helgen ska jag börja skriva lite för att komma igång direkt med uppgifterna som vi har när man känner att man är i gång igen.

Var till Sunderby sjukhus i går med Nova. Allt ser bra ut. Hon väger 12 kg och är 94 cm lång. Så hon växer.

Var på vårdcentralen med Wilma igen för hennes fot. Ni som läser min blogg regelbundet vet vad jag pratar om. Ni andra får en kort sammanfattning nu.

I början av juni fick min dotter en svullnad på foten. Hon brukar reagera starkt mot insektsbett och vi trodde att detta var något sådant. Men efter ett tag insåg vi att det inte försvann som alla andra bett hon fick. Utan fanns kvar. Svullnaden gick ner lite men det är fortfarande svullet och huden är missfärgad. Har varit till läkaren flera gånger.

Sammanlagt träffat två distriktsköterskor och 4 läkare. Alla verkar lika förvånade och säger att de aldrig sett nå sådant och kom med en hel del förslag...men inget konkret. Är inte själva huden som det sitter i utan underhuden så att säga. Ska i alla fall få tid hos en expert nu, men det kan säkert ta ett par veckor.

Sitter på dotterns vänstra fot kring fotknölen. Hon har inga besvär alls utav detta...och det är inte smittsamt så ni behöver inte springa om ni ser oss! :-)

Bilder




Någon som haft nå liknande??

Så nu till något helt annat! Fick i dag låna två böcker om accord och hur man spelar några låtar. *jippi* Känns super kul att lära sig spela gitarr nu. Vet kommer ta ett tag, men detta är ett steg i rätt riktining. Tror jag ska plocka ner gitarren från väggen nu och börja kika på de olika accorden.. för jag är en TOTAL nybörjare!

Har en del paket liggandes här hemma som borde få komma till sina rätta ägare, kanske orkar ta tag i det i helgen vi får se...

Ha en fortsatt trevlig helg! Kram på er

Fått en utmärkelse!

Jag fick en utmärkelse för några dagar sen av två vänner, nämligen Anna och Madde. Roligt att ni tänkte på mig! ;-) Så förrutom era bloggar brukar jag kika in på ett par till med jämna mellanrum...



Tanken med utmärkelsen är att man ska nominera 7 bloggar/bloggare man tycker extra mycket om. Så här funkar det:

1. De nominerade kopierar bilden och lägger på sin blogg.
2. Länka till personen du fick nomineringen av.
3. Nominera sju bloggar.
4. Länka till de bloggar du nominerat.
5. Lämna ett meddelande på deras bloggar att de blivit nominerade

Här kommer mina nomineringar:

Julia
Julia
Tessah
Helena
Linda - Privat blogg
Susanne - lösenordsskyddad blogg
Redundansarn

Oj såg att många av de bloggar jag läser redan fått denna nomenering så försökte skicka såna som inte fått den. Kikar in på era sidor varje dag och läser lite om era liv. Tack för de ni delar med er...