Vilket fint sommar väder det varit...

Solen har skinit och riktigt varmt har det varit den senaste veckan. Jag har jobbat en hel del dock så jag har inte kunnat njuta av den som resten av familjen. Dock var jag hemma i helgen eftersom jag i torsdags kväll började får ett iriterat öga. Förmodligen berodde det på att jag var inne och "städade" i förrådet hemma och då brukar de yra en hel del damm. I vanlig ordning slängdes en hel del från förrådet, men hittade inte det jag sökte så ringde mamma och självklart var det jag letat efter hela dagen hos dem.. *suck* Skulle ha ringt och frågat direkt! Fast då hade jag inte fått det städat.. Hur som helst började bli irriterad under torsdagkväll. Sedan på fredag var ögat jätte jobbigt men arbetade.. var svullet, rött och de tårades med jämna mellanrum. På lördag när jag vaknade var ögan igensvullet.. så det var bara att sjukskriva sig.. på söndag började det bli bättre igen.. och nu ser jag bra igen!

Barnen har badat på gården i pool.. vi har inte tagit oss ut på stranden ännu men kanske i morgon då är jag ledig.. ;-)

Nu ska jag fortsätta jobba.. lunchen är slut!

Bilder från helgens kalas...


Wilma öppnar paket på morgonen


Wilma visar stolt upp min nya cykel


Wilma cyklar på för fullt


Nova sitter på stenen och tittar på


Sedan besökte vi tivoli


Nova åkte också karusell


Sen kom moster Julia.. (och mormor och morfar på besök)


Båda tjejerna får paket att öppna...


Idag var det barnkalas och ännu mer paket att öppna...


Wilma ville ha en Hello Kitty tårta och detta vart resultatet.


Två fina kort som Wilma fick av Sabrina och Nova


En lycklig 5 åring somnade i kväll i sin säng helt utmattad

Idag fyller Wilma 5 år!

Dagen har varit riktigt rolig. Började dagen med att "väcka" Wilma med att komma in i hennes rum sjungandes Ja mo ho leva.. med paket i famnen. Wilma fick en Hello Kitti tröja som genast åkte på henne och hon ville inte ta av sig den. Hon fick 2 nya klänningar och en cykel! Hon var överlycklig! Efter frukost begav vi oss ut och cyklade en sväng med den nya cykeln. Sedan kom farmor på besök och hon fick ett singstar set, en grön keps och pengar. Sedan åkte vi till tivolit på örnäset och var där ett tag. Flickorna fick åka lite karusell och spela lite. Det var kul.
Wilma uppträdde hemma idag åt sina släktingar

Väl hemma igen tog vi ytterligare en cykeltur runt porsön sedan åt vi middag. Efter det kom mina föräldrar och min lillasyster på besök. Wilma fick en barbie, ett puzzel och ett stort paket med små legon.

Sedan har vi myst och haft en underbar dag hela familjen. Har varit roligt med en massa främmande. Fotade en del under dagen, men har inte hunnit lägga in bilderna. Men bjuder på bilder från förra helgen i Kalix. 


Wilma lånar mosters kaninöron, hon ville inte ge tillbaka dem!


Nova kör fyrhjuling i Kalix


Nova kör ännu mer...


Wilma kör också fyrhjuling


Nova åker karusell



Wilma åker karusell.. Nova syns i bakgrunden...

Kommer förmodligen mer bilder i morgon om jag orkar lägga upp dem... ;-)

Glad midsommar...

Jobbar mellan 8.45-17.15 idag.. Känns skönt att få jobba dagtid för en gång skull. Har fått massvis med kvällar på mitt schema. Men man förstår ju att de som är fastanställda vill jobba dagtid. I kväll blir det att grilla med familjen, mysa och ha det trevligt. I morgon fyller min lilla Wilma 5 år!! Hon har ju blivit stora tjejen nu! Hinner inte alls med i hennes utveckling. I morgon kommer en del släktingar och hälsar på. Vi ska även baka lite och förbereda lite inför barnkalaset på söndag och sedan kanske vi hinner fara på tivoli en sväng. Brukar nästan alltid göra det på Wilmas födelsedag. Har för mig att det ska finnas ett tivoli i stan.

I går slutade barnen förskolan inför sommaren Nova börjar förskolan igen den 24 augusti om och Wilma börjar skolan samma dag. Så Wilma slutade förskolan för alltid i går. Hon fick hem jätte fina dokumentationer som förskolelärarna hade gjort under hennes tid där. Var så roligt att få sådant med sig. Samtidigt kändes det lite tråkigt har trivts väldigt bra att ha tjejerna på den förskolan.. men Nova ska ju fortfarande gå kvar där.

I onsdags jobbade jag kväll (13.30 -22.15) och älsklingen hade avslutning med jobbet på kvällen så mina föräldrar var här och var barnvakt och våra små  älsklingar. Det gick jätte bra flickorna hade somnat när de skulle och inte kört slut på mormor och morfar. Vi brukar inte ha barnvakt så ofta.. hehe.. Tack för att ni ställde upp mamma och pappa..

Köpt en present till Wilma...

Blev en sådan...




Sierra princess

Blev en 20" flickcykel med fotbroms. Utrustad med pakethållare, skärmar, stöd samt korg. (6-9 år)Hittade först en grön 16 tummare men den var för liten åt henne när hon fick pröva den så har köpt en 20 tummare åt henne. från 110cm-130 com och gumman är ju 117 cm så den ska nog passa perfelt. Hoppas hon blir glad.. den var inte direkt billig,, ;-)


Mycket har hänt...

Nu var det längesedan jag uppdaterade.

Jag har börjat att arbeta heltid på mitt sommarjobb nu och det märks att man inte är van att arbeta 8 timmar per dag .. fast då har man ju även lunch utöver det samt resa till och från jobbet så är borta  10 timmar om dagen.. så det känns som att man är borta mycket  från de små men det är pengar och det är bara en kortare tid, men får se det på det sättet.

Lars fick ett dåligt besked förra veckan. Han började helt plötsligt att se suddigt på vänster öga. Han gick till vårdcentralen när det inte försvunnit efter två dagar. Blev skickad till Sunderbyn. Där ögonläkaren konstaterade att han hade gråstarr!!! Helt otroligt. Vet att typ halva hans släkt har detta så det är väl ärftligt eller nå, men han är ju bara 26. Har i alla fall börjat att behandla ögat med en infektionskräm och droppar som han ska ta i 10 dagar så denna vecka ut. I juli någon gång ska han tillbaka och diskutera operation på vänster öga. Då kommer de t bort hans grummliga lins (som man har när man har gråstarr) och stoppa dit en syntetisk lins. Läskigt.. men det är tydligen en snabb och väldigt vanlig operation, men tycker det är lite läskigt när de ska vara i ögat och greja. Höger öga hade även lite inslag av detta i kanten men det var inget som behövde göras något åt just nu och inte heller något som påverkar älsklingen syn.

Varit i Kalix under helgen som var... tyvärr var vädret det regnit, blåsigt och kallt. Men skönt att komma iväg lite.. sommaren får ju gärna komma nu tycker jag.

Var på 5 års kalas på söndagen och det var kul. Känns som att det varit så mycket med skola och jobb på sista tiden så
man inte har hunnit med att umgås med andra.


Lilla gumman fyller snart 5 år och vi håller på att planera hennes kalas lite.
Får se när man har tid att baka..? ;-) Vi håller på att kika runt lite på en cykel som hon önskar sig
när hon fyller år. Vi får se vad det blir. Hon har velat ha en rosa eller en grön. Har hittat en grön
på teamsportia, är inte den vanligaste färgen på cyklar kan jag säga..


Så vad önskar sig vår lilla tjej.. det är många som frågat och nu har vi tillsammans gjort en
önskelista :


* En ny cykel (hade vi tänkt köpa)
* En sparkcykel
* Cykelstol till sin cykel där hennes bebis kan åka.
* Ett scrappbooking paket. Finns startpaket för barn på leksaksaffärer ca 100 kr.
* Pyssel saker (pärlplattor, sy, lera och liknande saker)
* Hello Kitty saker
* En barbiefilm
* Puzzel - mer än 56 bitar
* Något spel.. (tänker på vanliga spel t.ex. vem där, memory eller liknande)
* Princesssaker (rosa och glitter går alltid hem)
* Har börjat intressera sig för små lego när vi varit hos andra så någon sådan sats. (vi har inget)
* Hon har precis gått upp till en ny storlek i kläderna så hon har inte så mycket klänningar och kjolar.
Så det önskar hon sig. Såna som man kan leka i och ha på sig ute på sommaren inte de allra finaste klänningarna. Brukar finnas fina på hm för 49 kr. (storlek 122)
* Andra flickiga saker, Hon är en rosa (ev. grön) glitter tjej som gillar prinsessor, hästar, hello kitty och såna saker.



 Håller på att planera vår semester i sommar också..


Semesterbilder...


Bild på älsklingen...



Vy mot poolen och viking restaurangen


Poolerna


Blommor


Bad


På stranden


Stranden


Hotell Side Resort...


Efterrätt


Undehållning med knivar

Magdansös

Ruiner


Blommor vid hotellet


Sängbäddning


Älsklingen solar


Solnedgång

Vårruset på flickornas förskola...

Wilma sprang loppet för de stora barnen som var lite längre och Nova sprang det kortare loppet. Efter vårrruset delades medaljer till alla ut! Lite bilder... har försökt beskära bort barn vars föräldrar jag inte känner därför kan bilderna se lite konstiga ut...

Wilma vid start av loppet


Wilma kom i mål bärandes på en mössa som en av pojkarna tappat
(suddigt suddigt suddigt... vill ha ny kamera..=)


Nova hejar på de stora barnen och väntar på sin start


Nova kämpade tappert på.. och snabbt gick det så var hon i mål



Medajutdelning åt alla barnen...
Wilma pustar ut i bakgrunden efter att precis kommit i mål


Wilma i mål med sin medalj


Nova i mål med sin medalj


I går kom älsklingen hem...

Barnen var överlyckliga och kunde inte sluta att krama honom... sen fick vi en massa presenter.. var som en liten julafton.. haha... vi fick bland annat detta:


Parfym till mig.. Luktar underbart! ;-)


Linne och kjol till WIlma


Sjalar till mig


Två par skor till älsklingen och ett par till Wilma


Närbild på Wilmas skor


Lite småsaker till tjejerna


Snäckor till tjejerna som älsklingen plockat


Nya strumpor till hela familjen


Tröja och byxor till Nova


En ny väska till mig


Lite förfriskningar till oss...

Och en hel hög med kläder till sig själv som jag inte orkade fotografera... ;-)

Vi kände oss riktigt bortskämda... tack älsklingen!

Är i princip klar med skolan för denna termin...

Och det änns så skönt.. det som är kvar är att hon jag skriver med ska lägga in sin individuella del + att jag vill läsa igenom allt innan jag lämnar in den i morgon. Känns skönt! Nu är det sommar ska bli härligt att bara jobba.. att kunna komma hem och inte ha en massa måste som ska göras. Härligt! Var dock väldigt länge sedan jag jobbade en sommar.. håll i er nu..Har inte jobbat på sommaren sen 2002!!! Det var ett tag sen va??

2002 - Jobbade hela sommaren på Kalix Tele 24
2003 - tog jag studenten och vi flyttade till Luleå den sommaren. Hittade inget sommarjobb då.
2004 - Wilma föddes. Var självklart mammaledig hela sommaren.
2005 - Även mammaledig med Wilma
2006 - Mammaledig .. lite osäker om jag fick havandeskapspenning eller om jag hade kvar dagar på Wilma då. Var i alla fall sjukskriven större delen av sommaren eftersom jag hade förvärkar och Nova hade planer på att komme ut för tidigt.
2007 - Mammaledig hela sommaren med Nova , Lars var pappaledig hela sommaren med Wilma.. (nice)
2008 - Åter igen mammaledig med Nova.
2009 - planer att jobba v.24- 27, 29-30  på Telia och sedan ha sommarlov till slutet av augusti!

Gu vad snabbt åren går när man radar upp dem så där! Shit!  Ska ta och plocka upp lite innan jag hämtar de små...

Längtar till i kväll då älsklingen kommer.. Barna ska få vara vaken tills han kommer hem om nu inte planet blir försenat då får de allt lägga sig. Om att går som planerat förväntar jag mig att han kommer hem vid 21 i kväll.. barnen brukar lägga sig vid 19 så få se om de orkar.. fast de var ju uppe nästan så länge igår och det gick ganska bra. De var lite svåra att få upp på morgonen bara.. ;-)

Mitt första föräldrarmöte som mamma till ett skolbarn... !

Barnen var hos farmor i kväll först ville Nova inte gå dit och sen när jag hämtade dem ville hon inte gå hem.. haha.. kul tjej! Det gick bra och smärtfritt. Kändes som att jag kunde det mesta om hur rutiner och sådant fungerade eftersom det inte verkar skilja sig speciellt mycket mellan olika förskoleklasser i Luleå i alla fall.. Jag kan dock inte låta bli att engagera mig i allt och alla. Gissa vem som är klassförälder? Jo, jag.. ovanligt va?? Så nu gäller det bara att hinna med allt till hösten.. skola 150 %, peer help på universitetet, föräldrarrådet på Novas förskola, klassförälder i Wilmas klass, mamma och sambo .. haha.. men jag vill ju det är ju inte direkt någon som tvingar mig. Jag vill vara insatt och kunna påverka.

Sen måste jag berätta om en händelse i dag. Jag och Wilma står och diskar tillsammans efter middagen. Nova vill inte vara med så hon leker med annat. Efter att det varit tyst i ca 2 minuter anar jag odåd... Alla som är småbarnsföräldrar vet att när det är tyst är det något som inte är som det ska. Och det var det även denna gång. Kommer in på toaletten där jag ser en väldigt glad tjej som håller på att sätta igång tvättmaskinen. Hon har hällt tvättmedel i alla facken i tvättmaskinen på golvet o.s.v. Hade verkligen ingen ork att var arg i dag, men hon fick då inget beröm före att hon försökt tvätta heller kan jag säga.
Wilma kommer in på toaletten sen och ser vad som hänt. hon säger "ojojoj" skakar på huvudet och säger sedan " Men vad gott det luktar"...

Novas insektskräck verkar enbart ha hållit i sig i en dag.. hoppas den inte kommer tillbaka.. sen kan jag meddela att hon inte alls verkat trött under dagen varken på förskolan eller hos farmor.. men hon lär säkert vara svårväckt i morgon. Håller tummarna för en natt utan störningsmoment nu..

Nä, nu ska min individuella del av rapporten skrivas klart! och förresten:
 I MORGON KOMMER ÄLSKLINGEN HEM IGEN!!!

Lär uppdatera med en massa semesterbilder sen...

Idag har jag varit i skolan med Wilma...

Vi har varit i skolan i dag och träffat Wilmas klasskompisar och pedagoger. Det känns som en bra grupp. Wilmas förskoleklasslärare var riktigt trevlig och jag tyckte om henne. Skönt! Det kändes viktigt att det skulle kännas rätt. Resten av lärarna som ska vara i klassen samt på fritids kommer jag få träffa i dag på föräldrarmötet. Första intrycket av föräldrarna till barnen i klassen var väldigt bra. Verkar vara många engagerade och pratglada människor. Wilma fick två faddrar i dag också som börjar tvåan nästa år. De var riktigt trevliga och tog bra hand om henne. Miljön invändigt är ok inte så mycket mer än de.. men de kommer ha otroligt mycket yta att ha tillgång till under dagarna. Ett eget klassrum + om det var 5 eller 6 rum till som efter skolan blir fritidsavdelningen. Utemiljön ska även den renoveras under sommaren så vi får se hur resultatet ser ut till hösten. Ritningarn är i alla fall intressanta. Kändes i alla fall som en kul sak att får vara med om.. känns stort att vara med sitt barn på skolan första gången.. synd att älsklingen missade det.

Wilma och den andra tjejen i klassen verkar var lite blyga mot varandra, men de busade lite grann. Fick höra av hennes mamma att hon flytta till huset brevid oss nästa vecka. Så då kommer hon att vara där varannan vecka. Kul!

I kväll är det föräldrarmöte på skolan. Tjejerna ska vara hos farmor under tiden.. hoppas de inte somnar där. Misstänker att Nova kan göra de. Tjejerna brukar lägga sig vid 19.00 och föräldrarmötet håller på till 20.00 så vi är nog först hemma halv nio.. Nova brukar ha problem att hålla ögonen vakna till sju och i natt har hon sovit dåligt så vi får se hur det går. Hon kanske sover på förskolan i dag.. man vet aldrig! Hur som helst i går var jag vaken ganska länge.. *vanligt va* sen när jag skulle lägga mig vid ett på natten somnade jag direkt och fick sova i en timme ungefär sedan kom Nova upp och hade fått för sig att det var morgon. Tror jag gick ett 20 tal gånger med henne till hennes rum de närmsta 3 timmarna innan hon till sist somnade om vid FEM på morgonen... Gissa vem som var trött i morse.. inte var det Nova i alla fall utan jag! Herre Gud...sånt är jag inte alls van vid nå mera.. tjejerna brukar sova jätte bra ju men inte i natt..

Nu ska jag sätta mig och skriva lite mer på min individuella del av rapporten.. tänkte att det skulle vara klart i dag...

En lång men underbar dag!

Dagen började alldeles för tidigt i morse... speciellt med tanke på att klockan hann bli en hel del innan jag somnade i går...Var som en zombie i morse och var väldigt glad för att barnen kan roas av barnprogram i en timme ibland.. så man hinner vakna till liv i soffan innan det är dags och ställa sig och fixa frukost.

Även denna dag har vi varit ute större delen av dagen. Tycker tiden går så sakta när man sitter inne och jag blir bara trött och rastlös då.. så vi har varit ute. Wilma cyklar och cyklar hela dagarna.. Har även i dag stött på flickornas kusiner. Alltid trevligt med sällskap i lekparken även om de inte leker så mycket MED varandra mest vid sidan om varandra.. vet inte varför det är så men men...

Flickorna har varit och handlat med mig idag.. Nova går ju själv nu för tiden och i dag fick de var sin uppgift i affären. Wilma fick plocka varorna medan Nova körde korgen (korg med hjul)... sedan plockade Wilma upp varorna på bandet och Nova packade påsen.. Det hela gick smärtfritt...
 
Flickorna har även diskat och lagat mat med mig i dag...skönt när de är så ordentliga av sig. Nova började själv diska när jag pratade telefon med min mamma.. sen hjälptes vi alla åt.. Glömde ju skriva i går att efter maten hade jag planer på att få barnen att städa sina rum som i vanlig ordning såg ut som ett bombnedslag. Motivationen kan vara svår att hitta hos mina barn ibland så sa att om ni städar upp snabbt hinner ni kika på var sin sak på bolibompawebben. Ni skulle ha sett hur snabbt det gick att städa upp allt. Nova var först klar tyckte hon precis hade gått in i sitt rum så kom hon ut och sa att hon var färdig.. och Nog var det upplockat  alltid!  Så mina barn kan allt städa.. bara de vill.. *blink*

En kul sak vi fick reda på i dag är att en tjej som Nova leker med på förskolan och hennes familj flyttar in i huset brevid.. Kul med fler barn i närheten.. är inte så gott om barn i våra tjejers ålder just på vårat kvarter.

I morgon ska jag på skolan med Wilma på dagen och sedan är det föräldrarmöte på kvällen. Ser fram emot detta... känns ganska stort att gå på föräldrarmöte för första gången på en skola.. :-)

Oj jag höll ju på att glömma en sak... OBS KÄNSLIGA LÄSARE KAN SLUTA LÄSA NU!
Angående Novas potträning... Hon gick spontant till pottan själv i dag och bajsade... det var pytte pytte lite men det var i alla fall något.. Och det var första gången...hihi.. tänk att man kan bli glad för sånt! Jag var inte heller den enda som var glad. Nova sken upp som en sol. Det verkar nästan komma som en överraskning för henne för varje gång hon varit på pottan ställer hon sig upp och kikar förundrat ner i pottan.. det ser ut som hon tänker.. "Hände det något denna gång"...