Veckan som gått...

Våran lilla söta tjej
Nova 5 månader gammal


I morse då vi vaknade var det -28, beslutade ganska snabbt att vi skulle stanna hemma idag. Är ju inte så att Wilma måste gå på dagis varje dag. Var skönt att slippa ge sig ut i kylan speciellt eftersom jag är lite förkyld och Nova lite snorig. Hoppas på lite varmare vinterväder nu för jag vill ut och promenera.

 

Jag var förra veckan och promenerade med en annan mamma, var så skönt att komma ut en sväng. Man blir så mycket piggare av lite frisk luft, var trevligt att ha lite sällskap också. Tiden gick mycket snabbare. 


Annars känns det som att vi haft lite otur denna vecka. Våran tv-dosa har ramlat i golvet för sista gången och våran micro har tagit sin sista suck..* r.i.p* Var inte speciellt gammal heller, men men bara att börja leta efter någon ny. Började blixtra där inne när den var igång, slog av den och drog snabbt ut kontakten. Ropade sedan på min sambo som fick slänga ut den, litar inte på saker med elfel.

 

                    
Nova leker och två bilder från dopet

Så vad mer har hänt. *tänker efter* Vi var och vägde och mätte Nova den 19 januari. Hon är 5 månader gammal nu och vägde exakt 8000g och var hela 70 cm lång. *stora flickan* Vaccinationen fick vi vänta med ett tag eftersom vi sköt upp den första lite grann.

Wilma växer som bara den. Insåg under veckan att hennes overall var för liten. Inte på bredden då utan det var på längden. Det började glappa lite mellan sko och overall längst ner och så kan man ju inte ha det. Var upp på stan och letade overall men hittade inga overaller i storlek 98. Men vi har nu lyckats fynda en Reima overall i Piteå. Min gulliga moster köpte den och tog med den till oss. *tack så mycket*  

 
           
Våran stora prinsessa...*jag älskar dig så*
 
Vi var till läkaren med Wilma igen för att kolla högerörat. Denna gång var skorpan eller vaxet borta. *skönt* Läkaren sa att det såg bra ut. Men sedan hade hon inga bra kurvor på det örat. Han kollade med någon apparat *har inte den minsta aning om vad den heter* som skickar nå vågor till trumhinnan och sen ska trumhinnan skicka tillbaka de. Han kollade flera gånger men samma resultat. Vänster öra såg däremot bra ut. Fick det beskedet att vi skulle avvakta en månad till eftersom det inte var så länge sen hon hade öroninflammation sist och låta trumhinnan läka ordentligt. Om det inte är bra om en månad skulle vi få någon remis till Sunderbyn. Får hålla tummarna att det blir bättre nu.

Nu har vi haft dop...

dop
Nova döps


Igår döptes våran lilla NOVA Maria Jasmine i Luleå Domkyrka. Var roligt att få träffa lite släkt, var tyvärr mycket bortfall pga. sjukdom men det går ju inte att göra något åt. Måste ta och tacka min moster som läste en text på dopet, min lillasyster som hällde upp dopvattnet, min bror som ville vara Novas gudfar och till min mamma och pappa för all hjälp med allt kring dopet *tack så mycket*

Dopet gick jätte bra. Nova var så lugn och sa ingt när prästen döpte henne. Hon älskar verkligen att bada så det var kanske inte så konstigt. *ler* Under tredje och sista psalmen "Tryggare kan ingen vara" somnade Nova i min famn. *vår lilla sötis*

doppresenter
Lite doppresenter

kallenova
Kalle och Nova


Känns skönt att gjort bort detta nu. Min bror kom till oss i fredags och sov över, var så otroligt roligt att träffa honom igen. Man hinner längta ihjäl sig mellan varven. Vi passade på att ta en syskon bild. Här nedan är min storebror, min lillasyster och jag.

kallejuliajenny

Idag har vi bjudit hit Wilma och Novas farmor och farbror på lite middag. *Älskar att ha gäster* Annars tycker jag att allt går så fort, Nova bara växer och växer. Hon har blivit så lång, stora flickan...Hon har också börjat röra sig lite efter golvet nu. Hon är väldigt nyfiken på den där kameran. Hon vill vara med och bläddra när vi läser böcker och hon lyckades stoppa hela handen i min smörgåstårta igår. *hihi* Hon är snabb, söt och lugn. *älskar henne så mycket*

krypa
Nova leker på golvet

I tisdags var vi och kollade Wilmas öron efter alla öroninflamationer. Vänster örat såg bra ut men höger såg inte lika bra ut. Efter att två läkare kollat det, konstaterade de att antingen är det vax på trumhinnan eller så är det en skorpa. *håller tummarna för det först nämnda* Har fått örondroppar nu och så ska vi på koll igen den 22 januari.

matrester
Vårat lilla otvättade charmtroll...


flickorna
Tjejerna myser tillsammans i fotöljen idag...(14/1-07)


Så det var lite från oss, lite text och mycket bilder. Nu är det dags för sängen här, men lämna gärna en kommentar innan ni går. *kram*


Vad tiden går fort när man har roligt!

Gott nytt år på er alla! (bättre sent än aldrig)

Tolvslaget
Nova på Tolvslaget!

 


Så nu var det nytt år igen, tycker att tiden går så himla fort! Wilma sov igenom tolvslaget, det är det tredje nyåret som hon sover igenom. Nova var däremot vaken då så vi var ute på balkongen och såg på raketerna. Nyår firade vi tillsammans, vi myste och åt god mat. Var trevligt förutom att jag hade lite tandvärk. Var inte den enda i familjen som hade ont i munnen. Wilma fick sina två sista tänder på nyårsafton och Nova verkar ha tänder på G.
 
Så vad har man för nyårslöfte i år då? Ja, känns som att det är som för de flesta andra. Nämligen att göra sig av med lite överflödiga kilon. Så hittills har det blivit ett par promenader och nyttigare mat. Sen hoppas vi att vi får vara friskare detta år !

 

Den andra januari fick jag boka akuttid hos tandläkaren. Hade ett hål och en inflammation i min envisa visdomstand som aldrig vill komma upp.

 

I fredags var vi till Leo`s Lekland med några som vi känner. Såå roligt vi hade! Jo, inte bara Wilma utan vi också. Hon kunde ju inte åka själv i alla rutschkanor, men man var ju inte sen med att ställa upp. *blink* Lär bli många besök där framöver! Tyvärr var det svårt att fånga Wilma på bild där, hon var ju inte still direkt. *ler stort*


              
Wilma i bollhavet, Jag och Nova på Leo`s Lekland och Nova i bilen på väg hem!
 


Och så till dagens största nyhet!
Nova kan säga Maaamaaa *så underbart att höra det* Hon har blivit så stor nu på en gång, hon har börjat åla lite efter golvet. Hon vill stå upp 90% av dagen.. *träningsvärk i armarna* Och hon har ätit gröt i en veckas tid nu och hon ÄLSKAR det! *Vart tog min bebis vägen?*


Nästa vecka är det dop. Min bror kommer till oss på fredag… *längtar så* Har inte träffat han sen november 2005! *Evigheter sen med andra ord* I love you and miss you!