Lite uppdatering kring veckan som gått

Nu tänkte jag ägna lite tid till att skriva av mig...

Vad har hänt sen sist då? Praktiken är färdig. Känner mig både glad över det eftersom jag känner att jag vill försöka börja ta ta i examensarbetet. Vilket känns både tungt och roligt. I dag hade vi den vanliga redovisningen från vår praktik och efter det satt jag och Emma och skrev på vår rapport av vårt utvecklingsarbete. Just nu är vi på sidan 22 med några bilagor (dokumentationer) och då har vi inte lagt på våra individuella reflektioner och bilder.. *opps* Ja kan väl lugnt påstå att vi inte har problem med att skriva i alla fall.. :-) Fast lärarna kanske får skylla sig själva när de inte sätter några max antal sidor. Kommer säkert att finnas tills nästa gång kursen går.. :p Det är i alla fall väldigt relevant och viktig fakta på varenda sida. *blink*

Kände förra veckan när det var min sista dag på praktiken hur man skulle sakna alla dessa underbara barn och pedagorger som man haft nöjet med att jobba med under denna praktik. Så när jag pluggade i fredags ringde telefonen och det var ägaren som undrade i fall jag kunde jobba nästa vecka (läs denna vecka) Jag sa att jag var upptagen mån och tis men kunde ons och tors.. Så på onsdag ska jag jobba.. Åh vad kul! Fast jag ju sa att jag inte skulle göra sånt den här terminen så kan jag inte förmå mig att tacka nej. Trivs verkligen på detta ställe och jag behöver pengar så inte så svårt avgörande. :-)

Idag damp det ner ett stort kuvert i brevlådan det var ombudshandlingar till fullmäktigemötet den 7-9 maj.. i sthlm. Åh känns mer verkligt nu! När åkte jag på en resa själv sist?? Minns inte! Det är ju dock inte bara nöje utan är ju en del politiska saker att sätt sig in i men det gör jag så gärna med tanke på att resan, hotellet och maten är gratis.. :-) Står dock dans på schemat en kväll tror att jag får ta och gömma mig då för allas säkerhet.. haha

I morgon blir det grupparbete för hela slanten, känner mig dock för ovanlighetensskull oförberedd och känner att jag kanske inte har så mycket att bidra med som jag skulle vilja. Får ta och ändra på det känner jag.

Åh nu orkar jag inte skriva mera ska ägna tid åt att läsa min nya bok ... *ler*

Annorlunda

Satt och kikade lite på gamla skoluppgifter och snubblade över en dikt som jag skrev för ca 2 år sedan efter att ha läst en självbiografi om en om en kvinna som berättar hur det är att leva med autism. I ett försök att göra min redovisning bättre skrev jag denna utifrån vad boken berättar.

Annorlunda

Kroppen rör sig i en skuttande gång.

Armbågarna är nästan jämt i axelhöjd

Händerna har krampaktigt utseende

Konstiga kroppsrörelser yttrar sig

Sitter på händerna för att de inte ska hitta på något dumt

Rädd för att göra något galet utan att veta varför det var galet

 

 

Kan inte se dig i ögonen

För om då når inte orden öronen

Minnet är bra och rutiner är viktiga

Men hälsar inte på dig om du går förbi

Förstår inte ironi och känner ingen empati

Det som många inte tänker på i vardagen

Är att leva  ”normalt” kräver mycket ansträngning

 

 

Lyckligare ensam

Skriker när någon kommer för nära

Gråter inte vid kroppsskada

Lär saker utantill och vill ha rutiner

Får inte bli störd vid måltid

Vill alltid kunna veta vad som ska hända

Så länge allt går som planerat går det bra

 

 

Röster i luften som kritiserar

”Åh bara jag hör din röst får jag lust att slå dig på käften!”

”Du är annorlunda”

Skulle kunna förstå kritiken bättre om den uttrycktes annorlunda

Kan tycka om några få människor utan att vara så ofta och nära ihop med dem

Att ha ett jobb att gå till betyder en plats i samhället

Bokstavlig uppfattning av det som sägs

Önskar mer tolerans i världen

 

 

Vad är viktigast?

Att fungera halvbra i ”samhället” eller att vara lycklig och tillfreds inuti sig själv?

Kunskap är ingen börda

Tolerans kostar ingenting

Mångfald är inte farligt

 



Om jag kunde drömma...


Älsklingen köpte denna bok åt min här om dagen. Igår börjasde jag läsa den .. ville inte sluta den är så bra! :-)


Har tömt kameran så här kommer lite bilder...


Ikväll har vi skaffat barnvakt...

Vi ska gå på bio och se denna film. Ska bli skönt med en stund för oss själva.


Nova har fått en ny bilbarnstol nu...

Det blev denna... Hon är så nöjd!


Veckorna bara rusar förbi...

Känns som att det nyss var måndag, men nu är det lördag och helg igen. Knappt man hinner med. Praktiken går bra och jag trivs där jag är. Kommer sakna alla när den är över. Jag har varit hes hela veckan vilket har varit väldigt jobbigt, men nu är rösten tillbaka. Har inte haft ont i halsen men har ändå knappt kunnat prata.. har blivit lite träning denna vecka och mycket honungsvatten och strepsil. Inbillat mig att det fungerat med det.. :-)

Igår hade vi handledning inför examensarbetet. Det kändes bra att äntligen få gjort bort det, dock kände jag att stressen kom krypandes. Vi kommer att ha en handledare + en doktorand som ska "stödja oss i arbetet" Det känns bra med flera åsikter. Känns bra att jag hittat någon bra att skriva med hade inte velat göra detta själv. Nu känns det som man knappt kan vänta på att börja ta tag i det hela.

Jag har planer på att ha gjort bort det mesta av specialpedagogiken innan praktiken är slut så nu får jag skärpa mig och lägga på ett kol. Är tre mindre uppgifter som jag mest behöver sätta mig ner och skriva och sen en större.. som jag måste ta och påbörja... eller påbörjat den har vi. Vi är 4 som skriver den. Vi hade handledning om den i måndags. Det gick bra. Vår handledare gillade vår ide och gav bra råd på litteratur m.m. Det är dock inte allt för mycket arbete eftersom vi är fyra som ska dela på de. Vi satsar på att vara färdiga den 30 mars.. så det är planen. Jag ska försöka göra bort två av uppgifterna nu innan helgen är slut få se hur det går.. på vardagarna vill jag helst bara ta det lungt känns det som..

På vardagarna är det skönt att bara komma hem i princip till dukat bord och lagad mat varje dag *bortskämd* och spendera tiden fram till sju med att umgås med mina små tjejer. Det märks att jag inte brukar vara borta så här länge. De är verkligen runt mig hela tiden, vill prata och mysa. Så mysigt.

Nu ska vi åka och bada...

Äntligen helg...

Har varit en lång vecka... i slutet av förra veckan åkte jag på magsjukan som gått på förskolan jag gör praktik på. Som tur är var det endast jag i familjen som vart drabbad. Sedan måndag och tisdag befann jag mig på skolan i två LÅNGA dagar. Massvis med teori och redovisningar. Jobbade med grupparbeten på rasterna och sen på tisdagkväll var jag på möte med strandens förening som nu kanske utökas och kommer att gälla alla tre förskolorna som kommunen har på porsön.. Vi får se vart det hela leder.

Sedan onsdag-fredag har jag varit på VFU igen.. 14 dagar kvar nu.. Jag trivs jätte bra. Känner att man får ta plats, göra saker, ta egna insiativ och så vidare. Hoppas verkligen att man i framtiden kommer att få jobba på ett lika bra ställe som är framåtsträvande. Slutade tidigt i dag och passade på att vara ute i det underbara vädret med älsklingen och flickorna. Blev en massa skottande medan tjejerna klättrade, hoppade och åkte i en stor snöhög här utanför. Sedan fick de äta mellanmål ute. Vi har skottat fram vår framsida som i princip var täckt med ca 1,20 cm snö på höjden. Eftersom vi bara har EN stor spade skottade Lars med den medan jag kämpade på med Novas lilla snöspade.. haha... jag blev inte utmattad av tyngden av snön i spaden dock.. haha.. Nä men det var härligt och så skönt att vara ute. När vi kom in lagade vi palt, det var super gott., *mums* Sedan somnade jag till barnprogramet. Tar på krafterna att "jobba" och plugga. I morgon har vi fixat barnvakt ett tag så vi kan ta en promenad tillsammans runt sjön. Det var ju ett tag sen nu.

Mina tjejer saknar mig nu när jag aldrig är hemma.. så när jag väl kommer hem är de på mig hela tiden.. Berättar saker och vill mysa tillsammans. Det är jätte härligt. Man känner sig väldigt uppskattad.

MINA ÄLSKADE TJEJER!


Månadens resultat...

Det går fortfarande ganska lätt och över all förväntan. Har tränat och ätit rätt hela månaden. Har dock blivit lite mindre promenader denna månad både på grund av att det varit så kallt och för att jag inte haft lika mycket tid på dagarna att gå ut och promenera. Inget jag vill göra på kvällarna. Det har blivit mer av crosstrainer tränande, hantlar och situps.

Under februari har jag gått ner 5,5 kg så nu har jag sammanlagt gått ner 15 kg sen 28/12-09. Men det är fortfarande mycket kvar att bli av med innan jag är nöjd och sen när man blir det så gäller det att fortsätta träna och äta rätt. I går köpte jag ett par nya byxor.. två storlekar mindre än dem jag hade vid jul..Kändes för en gångs skull kul att prova kläder... Kläderna börjar bli stora och kläder som inte passat på ett tag passar nu.. känns kul och ger en ytterligare energi till att fortsätta kämpa.