Helgen som varit...

I lördags firade Wilma sitt kalas med sina bästa kompisar. Det var ett gäng tjejer från klassen och från gården som var bjudna. De senaste åren har det varit både killar och tjejer som varit bjudna men i år blev det enbart ett tjejkalas. Oj vilken skillnad det var. Vi brukar städa innan och sen brukar vi få städa hela kvällen efter ett kalas. Men det blev inte stökigt alls. Ljudnivån var VÄLDIGT låg. Det var ett lugnt kalas. Wilma var väldigt nöjd och tyckte att hon fick fina presenter.

På kvällen sov sedan Wilma och Nova tillsammans i Wilmas rum vilket visade sig inte alls gått så bra då Wilma haft svårt att sova större delen av natten. Detta berättade hon dock först på morgonen.

Wilma fick vara en sväng hos farmor i dag när vi andra åkte och handlade presenter till henne... (sista minuten ja jag vet... men vi har ju haft så mycket annat att handla och tänka på på sista tiden... :-) )

Efter lunch åkte vi ut mot F21 för att delta under Flygets dag och se på Rix FM festivalen. Fick parkera ca 1 mil från festplatsen som tur var gick det gratisbussar från parkeringen till platsen så det var ju ändå väldigt smidigt. Tjejerna hade längtat efter att få se Eric Saade. Men det blev inte riktigt som de tänkt sig. De fick se lite flyg uppvisning, sitta i olika millitärfordon, helikopter, se fallskärmshopp (Danny och några fler hoppade) och sedan även början av konserten. Men efter att konserten varit i ca 1 timme ledsnade de. Eric Saade skulle uppträda sist! :/ Är ju inte det lättaste för dem att se när de är så korta så de var besvikna att de inte fick träffa honom. Nova gnällde om att hon ville hem det var sååå tråkigt och Wilma höll på att somna stående. Ca 40000 besökare var det där under dagen så man kan lugnt säga att det var MYCKET folk där. Vi gick sedan till bussen igen och för att åka till parkeringen och sedan hem. Wilma somnade i bilen och sov hela vägen hem. Hemma så grillade vi kyckling... Blev supergott och vi möblerade om i tjejernas rum som jag lovat dem att fixa i helgen. Tog ett par timmar men det blev klart och det var två nöjda tjejer som somnade i sina sängar i natt.

I morgon fyller min lilla prinsessa 7 år!!!

(Bilder till detta inlägg kommer i morgon... hittar inte igen kabeln till kamera... )

Aqua Fantasy

Kom ju på att jag helt glömt bort att berätta att vi bokat om vår bröllopsresa. Vår tidigare plan var att åka till ett femstjärnigt hotell i Incekum som var precis nybyggt. Öppnade i maj. Dock har det varit mycket klagomål därifrån och stranden som vi vill ha fin var under all kritik. Så därför valde vi för två veckor sen att boka om resan. Vi åker fortfarande samma datum men blir till en stad som heter kusadasi som ligger lite högre upp efter kusten. Ska bli kul. Har verkligen HÖGA förväntingar på detta hotell. :-) Hotellet har 28 vattenrutschkanor, 22 pooler och en finkornig sandstrand.

(Info om hotellet taget direkt från nazarshemsida.)

Aqua Fantasy är den ultimata semesterupplevelsen för hela familjen. Här får du ett stort hotell med eget vattenland som inkluderar inte mindre än 28 vattenrutschbanor och 22 pooler. Ingen annan på marknaden kan erbjuda ett liknande hotell och du kan resa hit enbart med Nazar.


Som namnet antyder är det på alla sätt ett hotell med optimala förutsättningar för den perfekta badsemestern – givetvis har vi Nazars egna guider på plats. När barnen ser hotellets fantastiska vattenland finns inga tvivel - drömsemestern väntar precis runt hörnet med massor av skoj och underbara semesterupplevelser för hela familjen.



Ett hotellområde på ca 200.000 kvm.
Större delen av hotellområdet syns på denna bild. :-)

Aqua Fantasy täcker ett område som inklusive vattenlandet är ca 200 000 m² stort. Hotellbyggnaderna har uppförts i två omgångar men fungerar som ett enda stort hotell och alla faciliteter kan nyttjas oavsett var på hotellet du bor.

 

Bild över en av de många poolerna

 

Club-delen, som ligger närmast vattenlandet, byggdes 2004 medan World-delen är lite nyare från 2006. Hotellet ligger i lugna omgivningar ca 10 km från Kusadasi. Lokala bussar stannar precis vid hotellet så du kan lätt ta dig in till staden om du har lust att se närmare på de fina shoppingmöjligheter som erbjuds

.

Deluxrum

Vi hare bokat in oss i ett av Aqua Fantasys deluxerum. (se bild) Dessa består de av två "rum" i samma rum, vissa med skjutdörr emellan medan andra har inte någon rumsavdelare. De har istället ett par trappstegs nivåskillnad mellan sovrummet och det kombinerade sov- och allrummet. Alla badrummen har badkar och deluxerummen i World.  Givetvis finns det möblerad balkong på alla rum, och dessutom en torkställning. I övrigt har deluxerummen samma fina inredning som hotellets övriga rum.

 

En bild på de STORA rutschkanorna på hotellets vattenland...

 

Piratskeppet som tjejerna längtar efter... bland annat...

Vi har vår egen piratklubb på Aqua Fantasy, där våra svenska aktivitetsguider bland annat agerar pirater och arrangerar massor av skoj och bus för barnen. Nazar erbjuder också simskola helt utan extra kostnad!


Inte långt ifrån hotellet ligger den antika staden Efesos med forntidens största amfiteater ligger väldigt nära hotellet, och vi kommer förmodligen besöka denna sevärdhet. Blir i såna fall det första av antikens sju underverken som jag ser. Eller ja... det som finns kvar av det i alla fall. :-) ( De sju underverken:
Cheopspyramiden, Babylons hängande trädgårdar, Artemistemplet i Efesos, Zeusstatyn i Olympia, Mausoleet i Halikarnassos, Kolossen på Rhodos och Fyrtornet på Faros.) Alla utom pyramiden är ju i princip mer eller mindre förstörda nu.

Sedan går det även en dags tur till den grekiska ön Samos som vi känner kommer vara ett måste på denna resa.

Ska bjuda er på några bilder från detta hotell... Kommer bli två underbara veckor.

Bilderna jag visar är tagna från www.nazar.se där finns även fler bilder från hotellet. http://www.nazar.se/kuaqu
Video från hotellet går att se på Nazars sida på facebook.  Video från hotellet

Blandade bilder...

Pågrund av den dåliga uppdateringen på sista tiden har jag idag uppdaterat bloggen 9 gånger... med många små inlägg med bilder och liknande. Nu tänkte jag passa på att bjuda på lite blandade bilder...

 

Min älskade Wilmis har fotat sig själv...

 

Nova plockar blommor ute på gården...

 

Hon märker att jag fotar och försöker snabbt undvika kameran... :-)

 

Vi gillar frukt i denna familj.. *mums*

 

Wilma tar en paus från cyklandet...

 

Lars var ute i skärgården med jobbet utan att ha smort sig... ajaj

 

 

En av två blöta tjejer som haft vattenkrig med grannbarnen...

 

Wilma har fixat sig efter vattenkriget... :-)

 

Nova åker bil i värmen...

 


Shopping

Nu börjar det närma sig med stormsteg. Vi har varit på stan och handlat lite inför den kommande dagen...

Lars har köpt ett nytt bälte. Vi kollade förstå på dressman och liknande butiker, men alla bälterna de hade var ju alldeles för långa gick nästan två varv runt älsklingens midja. :-) Hittade ett bälte på Kappahl sen. :-) Lars köpte även en långärmad vit tröja för att försöka minimera att bränna sina röda armar nå mera. Och två nya träningströjor eftersom han nästan tränar varje dag numera. Och ett par nya blåa adidas skor. :-)

Jag har hittat underkläder efter många om och men. Trosor var ju inge problem alls att hitta. Men bh som passar till klänningen var inte det lättaste. Har varit i en hel del affärer, men nu är underkläderna äntligen köpta. :-) Jag köpte mig även ett linne.

Nova fick även sig ett par 3/4 byxor. Då hon i princip inte har några såna byxor alls utan har lånat byxor av storasyster nu när det varit så varmt. Men nu fick hon sig ett par fina blåa byxor.

Wilma var inte med och shoppade utan var på kalas då. Hon brukar vilja vara med när vi köper kläder åt henne så denna gång blev det inget till henne, men brukar annars vara hon som får mest kläder medan Nova mest får Wilmas gamla kläder.

I fredags kom även dessa på posten till att dekorera bordet under middagen efter vigseln...


500 st rosa diamantdekorationer...

 

och 200 st rosa rosenblad...

Fisketur

I helgen har vi även varit och låtit flickorna meta lite vid lulsundet. Ingen ätlig fisk där inte. Men vi fiskade mest för kul. Fick säkert 30 småmörtar och abborrar alla utom en  (som vi fick döda för att den svalt korken) fick hoppa tillbaka i sjön sen efter att ha fått simmat runt i en hink så tjejerna fått se dem. En trevlig stund. Wilma var superduktig och kunde fiska helt själv. Jag och Nova hjälptes åt då hon sprang iväg varje gång som det nappade. *sötisen*

Nova fiskar

 

Wilma fiskar

En stund på fotbollsplan...

Efter att Wilma varit på kalaset begav vi oss till fotbollsplan både för att ha kul hela familjen men även för att passa på att sola lite i eftermiddags solen. Älskar verkligen att spendera tid på fotbollsplanen här på Porsön. Helt underbart. Dock gör bilderna det inte alls rättvisa. Men den är bättre med dåliga bilder än inga bilder alls...

Wilma skjuter bollen i mål

Nova springer med bollen

 

Lars visar åt Wilma vart man ska träffa bollen med foten när man skjuter

 

Nova dribblar bollen ända in i mål

 

Wilma fotar mig som försöker få lite sol på mina bleka armar och ben...


Frisyr

Wilma var bjuden på kalas hos en av hennes bästa kompisar i går och detta var frisyren som vi gjorde till kalaset.

Wilma festfin

 

Uppifrån

 

Bakifrån


Besök på gården...

I fredags kom en igelkotte och hälsade på hos oss.  Den stannade hela fredagen och vi matade den med kattmat och gurka. Den verkade tycka om det. Flickorna småtjavsades lite om vad de skulle döpa igelkotten till under dagen. I lördags när vi vaknade var den borta. Förmodligen hade den gått och sökt sig lite skugga eftersom det var en MYCKET varm dag i lördags. :-)


Wilmas skolavslutning

I fredags hade Wilma skolavslutning. Var underbart att få vara med och delta under denna. Förra året jobbade jag och kunde inte närvara. Nu har min stora tjej slutat första klass! Det känns som att det var nyss hon började förskoleklassen men det har redan gått två år. Hon är så duktig och året har gått superbra. Jättebra fröken har hon och det har varit bra för henne att gå i en klass 1-2. De äldre barnen har lärt de yngre mycket. Till hösten fortsätter hon i samma klass blir en klass med år 2-3.

Barnen var jätteduktiga de sjöng fint, läste upp vårdikter och sagor som de gjor. Men det var varmt att sitta i ett fullt klassrum och sedan ännu varmare att gå ut på skolgården för att delta i den gemensamma skolavslutningen för hela klassen.

Vi hade en mysig dag med mycket onyttig för att fira detta och barnen fick även se Trassel. En riktigt bra film. Tyckte om den. Nova tyckte om Rapunsel och ville absolut ha hennes hår. Hon var så vacker sa Nova.

 

Här får Wilma sin veckobok som hon haft under året som gått samt ett brev från fröken.


Examen

Jag har tagit examen! Jag är härmed färdig förskollärare och lärare för skolans tidigare år upp till år 3. Inväntar enbart att lärarna ska rapportera in de sista poängen och sedan ska jag söka ut mitt examensbevis. *jippi* Det känns skönt, läskigt och tråkigt... Blandade känslor med andra ord.

När jag fått examensbeviset då får jag också min rätta lön nu när jag vikarierar inom förskolorna och skolorna i Luleå Kommun. Det verkar finnas mycket med vikariat i alla fall så det känns skönt att veta. Har redan under de få dagar som jag varit ute och vikarierat fått möta mycket varierande arbetsmiljöer, olika "pedagogiska metoder" och arbetssätt som används ute i verksamheten. Både på gott och ont. Känns som att denna nya era av mitt liv kommer vara en lärofylld process.

Har i princip inga bilder från examen då vår kamera är helt värdelös. Dock fotade pappa en del men de bilderna har jag inte sett ännu. Den enda bilden som går att se något på från vår kamera var en bild på kören Snapakademin. Så bjuder på den i alla fall. :-)


Vårruset på Novas förskola...

( Jag har varit DÅLIG på att uppdatera bloggen igen! Kommer komma en mängd kortare inlägg nu med lite bilder för att dela med mig om vad ni missat under den tiden som jag inte uppdaterat så mycket. Det har hänt en del. )



NOVA sprang vårruset på förskolan... Här kommer några bilder därifrån!

Barnen värmer upp innan loppet

 

Nova och henns vänner springer

 

Prisutdelning

 

Stolt tjej!