Oro...

image451
Wilma: - Mamma, är det här ett vårtecken?

Har precis varit och lämnat tjejerna på förskolan. Det är bara vikarier där i dag och ärligt talat så är jag jätte nervös. Tänkte först ha hemma barnen därför, men kände själv att snart är jag själv vikarie och då vill man ju att föräldrarna ska lita på en. Men kan inte hjälpa att jag har lite "ont" i magen, inte för att jag är orolig för Wilmas skull. Utan det är Nova och hennes kost som man tänker på. Men jag är tvungen att skriva på min rapport som ska in nästa vecka.

image452
Nova gick hem från hela vägen från förskolan

Inser att jag glömt berätta om att jag hämtade ut min tenta förra veckan. Fick 58,5 rätt av 61. Ett VG till.. Yes.. Är såååå nöjd, men de kanske ni förstår.

Mamma, pappa och syrran är i Tunisien just nu... det hade inte varit helt fel att vara där och sola i stället för att vara här i Luleå. Småregnar lite just nu, men det tycker jag är bra för då kanske snön försvinner snabbare. Fick förresten se en bild på min bror förra helgen (Bor i Kalmar) när han och en kompis låg i boxershortsen och solade vid en strand vid Ölandsbron. Hallå! Sola på stranden i APRIL! Gär försvann nog allt hopp om att han någonsin ska flytta upp igen... ;-)

Vi har börjat med ett nytt projekt här hemma, nämligen med att spara ut Wilmas lugg för vi håller på att bli tokiga på den. Hur mycket man än tycker att man klipper den så har  hon haft hårstrån i ögonen  och när man klipp luggen så ser den rak ut tills hon har hoppat några gånger . Man vill ju inte klippa hennes hår så att luggen börjar mitt på huvudet. Ojoj.. så nu gör vi en fläta i luggen varje morgon. Wilma är så duktig på att sitta still. Tror att hon tycker att det är skönt att få undan håret från ansiktet. Däremot var hon inte så glad häromdagen när jag försökte få en bild på hennes frisyr när hon ser på Bolibompa.


image453
Projekt spara ut luggen

I torsdags hade vi skola hela dagen. Lunchrasten spenderade jag och en kompis med att titta på några kycklingar som föddes. Vilket nöje va?.. haha.. Nää, men det var faktiskt jätte roligt, har faktiskt aldrig tidigare sett en svart kyckling kan jag meddela er.

image454
Alldeles nykläckta kycklingar...

Annars är det en del att göra i skolan igen. Har haft lite musik och insett att det snart börjar bli dags att lära mig spela på den där gitarren som jag lovat mig själv. Tror jag får försöka få med mig gitarren från Kalix så att jag inte kan ha bortförklaringen att jag inte har något att öva på i alla fall..;-)

Idag är jag sugen på att göra massvis med saker. Både på att fixa bort lite ogräs ute, scrappa samt börja fixa i tvrummet. Kanske går och beställer tapeter i dag så kanske vi får fixat den där väggen någon gång.. !?! Men nu ska jag ta och skriva på rapporten...

Ha en fortsatt trevlig dag...

Tankspridd...

Nu är praktiken slut och vi kan återgå till vardagen igen. I lördags såg lägenheten helt upp och ner ut och jag kände att det var bara att sätta igång. Minsta tjejen vaknade FEM på morgonen. så det tog 3 timmar att piggna till innan städningen, men sedan städade jag och plockade hela tiden. När de var klart fortsatte vi att plocka till utomhus och sedan grillade vi för första gången i år. Nu är våren kanske här ändå!?! Mina föräldrar och min lilla syster på besök på eftermiddagen och det var riktigt trevligt. Jag och Wilma såde lite frön också så få se om vi får dem att överleva...

I söndags var jag till en barndomskompis. Vi pratade gamla minnen, nya händelser, inredning m.m. Såg på gamla bilder. Sedan var jag ute och lekte med barnen.

I går hade jag fullt upp. Har äntligen tagit tag i att sätta upp mig på vikareförmedlingen. Dags att börja fixa lite pengar till sommaren. Avbokat ett medlemskap och lämnat barnen. Sedan begav jag mig till stan en promenad på ca 1 timme. Handlade..... och köpte nya linser. Underbart! Sedan blev det ju en promenad hem, på vägen hem gick jag förbi en kompis som fyller år och gav henne lite blommor på hennes dag, men hade inte tid att stanna någon längre stund utan fick gå till förskolan för att det var dags att hämta de små.

Det var i går jag var tankspridd.. missade nämligen föräldrarmötet i går.. Grr.. hur kan man ha glömt bort det??? Jag menar det var ju viktigt, vi skulle få se de nya lokalerna som förskolan ska flytta till och allt.. *suck*

I dag har jag framkallat lite bilder så att jag ska kunna göra klart Novas första år.. Har inte så mycket kvar nu.. Åhh så roligt att scrappa. Köpte ett nytt album i går för det förra har blivit fullt..

Nu ska jag ta mig en promenad och sedan ska jag hämta mina små ögonstenar..

Ett år äldre...

Fyller 24 år i dag.. är ju inte klokt, snart är man ju gammal.. ;-) Tycker att det var nyss jag fyllde 20 år och fick min lilla Wilma. Men det var ju ett tag sen nu. När folk frågar hur gammal man är ..känns de som att man måste tänka efter ett tag för annars skulle jag säkert svara 20 på en gång. Hehe.. har inte haft tid att fylla år sen man blev mamma.. då stannade tiden upp.. ;-) Inte för att jag har något emot att fylla år utan jag hänger helt enkelt inte med. Få se hur länge det tar att få in att jag faktiskt är 24 år nu.

Fast dagen till äran blir det nog inte speciellt mycket firande och hade ni tänkt komma förbi så måste jag meddela att jag inte kommer vara hemma så mycket. Jobbar nämligen till 17 i dag.. och sedan är det ju redan dags för middag och nattning av flickorna. De lägger ju sig så tidigt så man hinner knappt se dem på dagarna nu när man jobbar heltid.. är väldigt tacksam över att jag pluggar nu och inte har ett heltidsjobb hela tiden. Blir bättre sen när barnen är större för då är de ju vaken lite längre så då hinner man ju träffa dem...

Ha en underbar dag och passa på att vara ute i detta underbara väder...
------------------------------------------
Lägger in några bilder

image447
Hur blött får de vara på en förskolegård?? Är ju nästan en bassäng...
Vattnet går nästan upp till skaftet på Wilmas stövel...

image448
Wilma myser med nallen hemma efter en lång dag

Och sist men inte minst.. måste jag tacka för alla gratulationer.. både här på bloggen, sms, telfonsamtal, mail och gulliga grattiskort. Det har varit väldigt uppskattat. Tackar sååå mycket för att ni tänkt på mig... :-)

Ont det gör ont...

...på pannan. Så kan de gå när man hoppar i soffan...

image446

Så här såg Wilma ut när vi hämtade henne från förskolan i dag!

Praktik...

Jepp, det är mitt liv i de kommande 3 veckorna. Kommer vara heltid i en förskoleklass/År 1.. känns väldigt roligt och spännande. De första två dagarna har gåt väldigt bra. Ser fram emot de kommande dagarna. Det är däremot lite små jobbigt att tänka på att man kommer bli bedömd under denna tid också+ Att vi har en del uppgifter att göra. Men nu ska man ju se de positiva. Trivs i alla fall på min VFU plats. Tyvärr innebär praktik att flickorna får långa dagar på förskolan. Vi försöker pussla i hop våra tider så att det inte ska bli allt för långa dagar, men alla gånger fungerar tyvärr inte de så bra, men man får vara glad att man inte jobbar heltid hela tiden nu när de är så små. Skulle inte vilja ha de på förskolan 8-17 när de är små. Stort + med att plugga när man har småbarn med andra ord. ;-)

Åhh så bild på mina prinsessor! Älskar de sååååå mycket!

image443