Bröllopstankar...

I somras bokade vi kyrka efter ca 9 år tillsammans. Vi har alltid skjutit upp bröllopet av en eller annan orsak men varje gång har vi sagt att innan vi varit tillsammans i 10 år så ska vi gifta oss. Åren har gått fort och nu till sommaren firar vi 10 år tillsammans! Bokade kyrka den 30 juli i gammelstad, men har inte alls känt något större sug att börja planera eller varit supermotiverad till att spara. Utan varje gång jag tänt på bröllopet har det mest inneburit stress. Alla som känner mig bra vet att jag inte ska stressa för det innebär ofta att jag får magbesvär...Så för ett par veckor sedan började jag fundera ifall detta var det jag ville? Alltså självklart vill jag gifta mig till sommaren.. det är det ingen fråga om.. men ville jag gifta mig kyrkligt som vi först planerat? Ingen av oss är speciellt troende...Vill jag ha så pass stor fest ca 50 bara med den närmste släkten... mamma, pappa + syskon med familj. Då är inga vänner eller övrig släkt inräknad... har varit svårt att hitta lokal som passar för att inte tala om vad maten kostar. Är det de vi ville lägga våra sparpengar på. När vi pratade om vad vi ville så var det mest att bli gift och dela samma efternamn som var det väsentliga. Att lägga 15000-20000 på en fest lsom inte ens alla man vill bjuda kan komma på för man har inte råd, detta lockade inte så mycket för någon av oss... Våran ursprungliga tanke på att ha ett budgetbröllop på ca 30000 kr var svårplanerat i budgeten. Och vi vill ju åka på en bröllopsresa! Men hur ska vi ha råd med det? Så vi började fundera på vad vi prioriterar? Vi frågade även barnen vad som var viktigast. För dem var det att få ha sina fina rosa klänningar + att få resa.

Våra prioriteringar

1. Gifta oss att äntligen bli fru och man...
2. Ringar: Vigselring till mig + nya förlovningsringar då Lars gamla ring är för stor och min är väldigt repig och sliten.
3. BRÖLLOPSRESA med HELA familjen!
4. Fina kläder (Det mesta redan köpt förutom en klänning till mig)
5. Att gifta sig på vår dag (22 juni)

Resterande känns inte lika viktigt.

Kyrkbröllop kom vi fram efter diskussion att det inte är något som någon av oss egentligen vill. Ingen av oss är såna personer som tycker om att stå i centrum och vi är inte kristna... m.m. Så varför ska man då göra de. Så efter fundering och mycket övervägande kommer vi att gifta oss borgligt den 22 juni. På vår tioårsdag tillsammans... 9 år sen vi förlovade oss m.m. Är en onsdag två dagar innan midsommar. Borgligvigsel i stadshuset är det som gäller med andra ord... Våra nya planer. Sedan tänker vi inte göra en så stor grej av det hela heller utan alla som är nära släkt kan komma och äta smörgåstårta / samt vanlig tårta efter vigseln. De absolut närmaste kan närvara under vigselcermonin (20 pers). Sedan på kvällen ev. kvällen efter tänker vi ha en fest för dem som vill komma och fira med oss släkt och vänner. Vi hör av oss till de som är intresserade av att delta, vill du kan du ju säga till. Vi kommer förmodligen vara hemma hos oss. Vi skickar barnen till farmor... bjuder på lite vin, öl och tilltugg.. Sen kan man ju ta med sig eget dricka också.. Det blir bra tycker vi.. Är det många som vill komma får vi fixa en lokal eller liknande...

Så vi bestämde detta förra veckan... och i och med att vi gjorde det bokade vi även en bröllopsresa som vi kommer åka på i slutet av sommaren. Det ska bli underbart och hela familjen ser fram emot det.  Det finns de som drömmer om ett bröllop hela sitt liv och det är ju väldigt vackert att få vara med om det, men alla har vi olika drömmar och prioriteringar. Det känns som att vi gjort ett val som passar oss bra som gör att alla våra huvudsakliga prioriteringar blir av.

Kommentarer
Postat av: Julia

Det är inte så lätt att komma fram till vad man vill tycker jag.. därför kommer vi fundera nått år till på hur vi vill ha det :)



Skönt att ni kommit fram till det nu. Det blir nog så mycket bättre när man gjort det än att planera något klassiskt som både kostar och kanske inte känns helt hundra ändå.

2011-02-07 @ 15:47:36
Postat av: Susanne

Bra gjort! Ett bröllop är ju för ens egen skull och bör vara precis så som man själv önskar.



Vår vigsel i stadshuset var jättefin tycker jag och vi är så nöjda. Grattis till er i förskott :)

2011-02-08 @ 10:07:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback