Eftalia Aqua

I slutet av sommaren kommer vi att åka till Eftalia Aqua med nazar... Lite info kring hotellet direkt kopierat från www.nazar.se

Eftalia Aqua

 

Ett av Nazars kännetecken har sedan många tillbaka år varit vattenparker och 2011 introducerar vi ett helt nytt 5-stjärnigt vattenparkshotell – Eftalia Aqua. Om du känner igen namnet Eftalia beror det på att vi sedan tidigare har syterhotellet Eftalia Village i vårt program. Har du tidigare bott på Eftalia Village bör du nu överväga det sprillans nya familjehotellet Eftalia Aqua inför din nästa semester!

Hotellet kommer att ligga nära Eftalia Village i Alanya-området och självklart med ett av Nazars andra kännetecken, All Inclusive. Du kommer därför vara en av de allra första att stiga in på detta nya hotell med samma välkända och fina faciliteter som på Eftalia Village och dessutom med en vattenpark bestående av inte mindre än 11 vattenrutschbanor. Eftalia Aqua erbjuder familjesviter för upp till 7 personer!

 

Vi vill göra er uppmärksamma på att hotellet just nu är under konstruktion och beräknas öppna dörrarna för första gången maj 2011. Hotellet kan komma att ändras lite, men skulle det bli ett faktum uppdateras denna information omedelbart. På grund av detta är alla bilder i gallerian nedan arkitektritade.

 

Du kan välja mellan hela 11 olika vattenrutschbanor som alla ger olika sus i magen. Vissa erbjuder en väldig fart, medan andra låter dig vänta på ett avslutande jätteplask när du åker runt, runt och åter runt genom långa kringelkrokiga banor. Det är ett sant paradis för alla blötdjur och här spenderas åtskilliga timmar lätt av såväl vuxna som barn.

 

När du är utmattad efter de många turerna och behöver lite avkoppling finns det självklart solstolar och parasoller till fri användning på hela området. Kom ihåg att du också har handduk för både pool och strand utan extra kostnad.  Det finns också en pool vid de mysiga rumsbyggnaderna om man känner för att ta igen sig lite från Eftalias höga puls.


För att komma till Eftalia Aquas fina strand ska du över på andra sidan vägen via en tunnel. Här finner du en privat strand, endast för Eftalia Aquas gäster. Här finns solstolar, parasoller och strandbar med snacks och drycker, alltihop inkluderat i priset – det är ju All Inclusive!

Älskar du vattensporter så erbjuds flera möjligheter till detta här på stranden (mot avgift).


 

All Inclusive kan översättas med bekvämlighet och ingen extra nota, vilket gör semesterbudgeten betydligt mer överskådlig för alla barnfamiljer. Du betalar bara en gång och sen kan du äta och dricka hur mycket du vill ur utbudet. Nästan hela dagen kan du få något att äta eller dricka på olika delar av hotellområdet.  På utsatta tider under dagen serveras det även glass!

Frukost, sen frukost, lunch och kvällsmat serveras som bufféer i huvudrestaurangen och man har även tänkt på barnen som här har sin alldeles egna buffé. Utöver dessa dagens måltider serveras dessutom en mindre midnattsbuffé om hungern gör sig påmind innan sängen kallar. På utvalda dagar är det festliga temakvällar, exempelvis turkisk afton, som sätter sin prägel på både servering och meny. Lokala drycker, såsom öl, vin, läsk, vatten och drinkar, är inkluderade i priset.

På Eftalia Aqua kan du också ”gå ut och äta”, eller så kan det åtminstone kännas, för på detta hotell har du hela 3 à la carte restauranger som har italienskt, turkiskt respektive fisk på menyn. Här kan välja en av dem för en inkluderad middag en gång varje vecka.

 

Även om vattenparken är hotellets största dragplåster så erbjuds du många andra roliga saker när du semestrar på Eftalia Aqua. För den som gillar att hålla sig aktiv finns det möjlighet att spela tennis, testa sina färdigheter i bordtennis, och är du tävlingslysten så håll ögonen öppna när animationsteamet arrangerar turneringar i olika aktiviteter. För alla ni som vill hålla er on-line finns det också Internetcafé samt trådlöst Internet i lobbyområdet – men även på rummen!

Det finns ett antal butiker på hotellet som bl.a. lockar med smycken, lädervaror och souvenirer. Du kan till och med gå till frisören om du känner för det. På kvällarna arrangeras underhållning av hotellets animationsguider och vissa dagar uppträde med live musik. För för de små barnen arrangeras minidisco.

 

Närområdet vid hotellet består av ett bostadsområde, så du får ta bussen från huvudgatan in till byn Konakli, ca 8 km från hotellet, om du önskar mer än så. I Konakli finns flera butiker, restauranger, apotek m.m.

 


Barnklubben är ett lekuniversum för alla hotellets barn. I barnklubben finns det skandinaviska aktivitetsguider ett par timmar fem dagar i veckan,  antingen förmiddag eller eftermiddag, som tillsammans med de internationella aktivitetsguiderna leker med och sysselsätter barnen. 

Det kommer att arrangeras en massa kreativa saker och tävlingar - barnen kommer aldrig ha tråkigt. Gemensamma besök i den populära vattenparken där 11 vattenrutschbanor väntar, är också en del av aktivitetsprogrammet för barnen.

Kvällens show med minidiscot är en av barnens höjdpunkter, men också föräldrarnas. Inför detta övas det under dagen, för i minidiscot släpper alla barnen loss till musik och dans inför alla hotellets gäster. För alla er som vill hålla formen – också när du är på semester – finns ett utmärkt fitnesscenter där ni kan passa på att öka pulsen lite. Vad kan sedan vara bättre än en belöning i form av ett besök i det fina nya wellnesscentret.

Här erbjuds ett stort urval ansikts- och kroppsbehandlingar. Här finns även bastu och turkiskt bad. Alla former av behandlingar är mot extra avgift.


Rummen är mycket eleganta och stilrena i bruna, vita och svarta nyanser. Alla rum har telefon, laminatgolv, LCD-TV, minibar, värdeskåp, trådlöst Internet, badkar, hårtork och balkong.

 

Behöver jag säga att alla i familjen längtar tills vi får åka dit bara vi fyra tillsammans och njuta av den turkiska sommarvärmen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback