Wilma bloggar nu...



Wilma kom förra veckan till mig och sa att hon ville börja blogga som mig... sa först nej men efter att ha sovit på saken sa jag dagen efter att det går bra. Men att hon i såna fall får blogga sina bilder och sagor. Detta eftersom jag insåg att det är ett ortoligt bra sätt att utveckla både sitt skrivande samt sitt läsande. Inspirationen flödar för fullt här hemma och hon har redan skrivit tre små sagor... En saga i veckan är målet.

Har redan sett hur mycket hon lärt sig denna vecka bara av att sitta vid datorn och skriva på word. Hon använder numera stor bokstav i början och en punkt i slutet av meningar. Försöker att inte hjälpa henne för mycket. Jag påpekar ej stavfel om hon inte frågar. Det händer att hon frågar om ett ord stavas så här.. är det rätt bekräftar jag det är det lite fel kan jag säga nästan.. det saknas en bokstav.. försök lyssna på ordet om du hör det. Ofta blir det ju understrycket i fall det är felstavat och då högeklickar hon och får upp olika altenativ som hon läser igenom. Innan jag lägger ut texten på hennes blogg får hon läsa igenom den själv, är det något ord som saknas eller något stavfel brukar hon upptäcka det här. Sedan får hon läsa upp det till oss och när hon är färdig med det får hon rita en bild till texten.

Det här är kul. Hoppas bara att vi (hon och jag) fortsätter som jag sagt men minst en saga i veckan. Blir spännade att se hur hennes utveckling ser ut...

Sen adressen till alla er som nu blivit nyfikna.

http://skapandewilmas.blogg.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback