Dagens färd gick till...

...Gammelstadsbadhus. Flickorna vaknade kl 9 idag. Ett litet tag efter att Lars åkt till jobbet för ännu ett 11 timmars arbetspass. Vi åt frukost och bestämde oss för att bege oss till badhuset idag. Dock lättare sagt än gjort på en söndag när man inte har bil. Vid 10 tiden klev vi ut genom dörren för att bege oss mot busshållplatsen. Vår allt för sociala Nova börjar som vanligt att prata med massa skumma människor och jag undrar hur hon alltid lyckas hitta de där speciella individerna som kan berätta hela sin livshistoria på 10 minuter...

Efter ett bussbyte i stan var vi på gång och just innan 11 var vi framme och nere i poolen. Sällan som man ser tjejerna byta om så snabbt någon annan gång. Hinner precis komma innanför dörrarna på omklädningsrummen så har de tagit av sig alla kläderna och står och hoppar efter att få baddräkten... jag som knappt lyckats få av mig mina ytterkläder eftersom jag hållt på att hänga upp deras börjar rota efter dem längst ner i väskan. Jag brukar inte tycka om att åka på badet själv med tjejerna. De har för olika vilja. Sist jag var själv med båda. Tjurade Nova varje gång vi gick till stora bassängen... det var så kallt där och hon bottnade ju inte och absolut så vågade hon inte släppa taget från mig fast hon hade flytanordningen fastspänd runt magen. Och sedan de gånger som vi var i lilla poolen tjurade Wilma om att det bara var bebisar där.. hon ville vara i stora och träna på att simma och åka rutschkana... Men idag var det inga såna miner. Kanske berode på att jag tydligt förklarat för dem att "mamma kommer åka hem på en gång om ni börjar tjura och gnälla, vi får vara på båda ställerna lika mycket! "

Badet började i barnbassängen.. varm och skön var vattnet denna söndag.. så där slapp vi frysa. Dock verkade barnfamiljer i halva Luleå haft samma plan denna dag då det knappt rymdes fler i denna lilla pool. Den stora bassängen var inbjudande tom så efter ett tag begav vi oss till den istället. Wilma hoppade från kanten och började genast att simma runt och visa vad hon hade lärt sig sen sist i skolan. (på de gånger de åker till badet) Nova fick jag till en början knappt ner i poolen. Var tvungen att hålla henne i handen hela vägen ner för trappen och sedan satt hon fastklistrad vid mig.


(lånad bild från kommunens hemsida då kameran fick stanna hemma idag)


Wilma hoppade och simmade för fullt och sedan gick hon för att åka rutschkana. När hon kom ner första gången sa Nova att hon också ville åka.. Hon gick upp med Wilma för den höga trappan... och så efter ett tag kom Wilma... Nova hade inte velat åka. Wilma gick upp igen till Nova.. och åter igen kom endast Wilma ner. Hon konstaterade att detta inte gick... Jag ser att Nova är påväg ner för trappan och är halvvägs ner till poolen igen när hon möter Wilma och vänder sig om och följer med sin stora syster upp igen. Denna gång kommer båda ner tillsammans. Nova sitter framför Wilma. Detta tyckte Nova inte alls om och.. avvaktade ett par åk innan hon sa att hon ville följa med Wilma upp igen. Så de begav sig upp för trappan på nytt. Denna gång så kom de båda två igen.. Wilma först denna gång och Nova satt som ett klistermärke på hennes rygg. Nova superglad och nöjd.. "igen igen" medan Wilma tittar surt på henne och muttrar "du får åka själv" ... Upp igen för trappan och ner för rutschkanan... Denna gång kommer Nova först ca 3 meter innan Wilma. Hinner fånga henne och få undan henne. Nu har hon upptäckt att detta var ju kul och att det är mindre läskigt om man åker själv. Så säger åt Wilma att hon får vänta tills Nova åkt klart innan hon kommer efter. Och sagt som gjort. Nova åkte först och sen Wilma. Sedan höll de på så där i ca 2 timmar, med något kortare stopp för bastu och hoppa från kanten samt lite simning. Och från att Nova knappt velat kliva i bassängen på morgonen så åker hon själv rutschkana för fullt.. tog inte ens emot henne de sista 15 gångerna.. utan hon åkte och simmade (med flytdyna) till kanten och klättrade upp för att åka igen.. igen och igen...

Det var en trevlig stund och tjejerna ville inte fara hem när jag sa att nu är det dags... vi måste hem och äta för nu är ni nog jätte hungriga. Vi fick vänta ett tag på bussen.. satt och såg lite på en basketmatch för att fördriva tiden.. Sen gick första och andra bussen hem smidigt och bra. Nova började dock förhöra en stackars tonårstjej om sin pälsmössa.. haha.. men det är en annan historia. ;-) 4,5 timme efter att vi begav oss var vi äntligen hemma igen.. helt slut men otroligt nöjda av att ha haft en helt underbar dag tillsammans. Utan en enda konflikt... Det här gör vi gärna om!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback