Aqua Fantasy

Kom ju på att jag helt glömt bort att berätta att vi bokat om vår bröllopsresa. Vår tidigare plan var att åka till ett femstjärnigt hotell i Incekum som var precis nybyggt. Öppnade i maj. Dock har det varit mycket klagomål därifrån och stranden som vi vill ha fin var under all kritik. Så därför valde vi för två veckor sen att boka om resan. Vi åker fortfarande samma datum men blir till en stad som heter kusadasi som ligger lite högre upp efter kusten. Ska bli kul. Har verkligen HÖGA förväntingar på detta hotell. :-) Hotellet har 28 vattenrutschkanor, 22 pooler och en finkornig sandstrand.

(Info om hotellet taget direkt från nazarshemsida.)

Aqua Fantasy är den ultimata semesterupplevelsen för hela familjen. Här får du ett stort hotell med eget vattenland som inkluderar inte mindre än 28 vattenrutschbanor och 22 pooler. Ingen annan på marknaden kan erbjuda ett liknande hotell och du kan resa hit enbart med Nazar.


Som namnet antyder är det på alla sätt ett hotell med optimala förutsättningar för den perfekta badsemestern – givetvis har vi Nazars egna guider på plats. När barnen ser hotellets fantastiska vattenland finns inga tvivel - drömsemestern väntar precis runt hörnet med massor av skoj och underbara semesterupplevelser för hela familjen.



Ett hotellområde på ca 200.000 kvm.
Större delen av hotellområdet syns på denna bild. :-)

Aqua Fantasy täcker ett område som inklusive vattenlandet är ca 200 000 m² stort. Hotellbyggnaderna har uppförts i två omgångar men fungerar som ett enda stort hotell och alla faciliteter kan nyttjas oavsett var på hotellet du bor.

 

Bild över en av de många poolerna

 

Club-delen, som ligger närmast vattenlandet, byggdes 2004 medan World-delen är lite nyare från 2006. Hotellet ligger i lugna omgivningar ca 10 km från Kusadasi. Lokala bussar stannar precis vid hotellet så du kan lätt ta dig in till staden om du har lust att se närmare på de fina shoppingmöjligheter som erbjuds

.

Deluxrum

Vi hare bokat in oss i ett av Aqua Fantasys deluxerum. (se bild) Dessa består de av två "rum" i samma rum, vissa med skjutdörr emellan medan andra har inte någon rumsavdelare. De har istället ett par trappstegs nivåskillnad mellan sovrummet och det kombinerade sov- och allrummet. Alla badrummen har badkar och deluxerummen i World.  Givetvis finns det möblerad balkong på alla rum, och dessutom en torkställning. I övrigt har deluxerummen samma fina inredning som hotellets övriga rum.

 

En bild på de STORA rutschkanorna på hotellets vattenland...

 

Piratskeppet som tjejerna längtar efter... bland annat...

Vi har vår egen piratklubb på Aqua Fantasy, där våra svenska aktivitetsguider bland annat agerar pirater och arrangerar massor av skoj och bus för barnen. Nazar erbjuder också simskola helt utan extra kostnad!


Inte långt ifrån hotellet ligger den antika staden Efesos med forntidens största amfiteater ligger väldigt nära hotellet, och vi kommer förmodligen besöka denna sevärdhet. Blir i såna fall det första av antikens sju underverken som jag ser. Eller ja... det som finns kvar av det i alla fall. :-) ( De sju underverken:
Cheopspyramiden, Babylons hängande trädgårdar, Artemistemplet i Efesos, Zeusstatyn i Olympia, Mausoleet i Halikarnassos, Kolossen på Rhodos och Fyrtornet på Faros.) Alla utom pyramiden är ju i princip mer eller mindre förstörda nu.

Sedan går det även en dags tur till den grekiska ön Samos som vi känner kommer vara ett måste på denna resa.

Ska bjuda er på några bilder från detta hotell... Kommer bli två underbara veckor.

Bilderna jag visar är tagna från www.nazar.se där finns även fler bilder från hotellet. http://www.nazar.se/kuaqu
Video från hotellet går att se på Nazars sida på facebook.  Video från hotellet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback